Dordtse Boekenmarkt '22 evenement historische binnenstad Dordrecht (9)
Inspiratie & tips

Volop activiteiten in de zomer

Eropuit trekken in de stad: er is niets fijners in de zomer! Van de welbekende Dordtse Boekenmarkt tot muzikaal genieten – er staan allerlei mooie evenementen op de UITagenda, die je extra laten genieten van het mooie weer én de stad.

Een zomer vol evenementen en activiteiten in de stad!

Zes avonden muzikaal genieten

Wat krijg je als je zes avonden lang mensen onderdompelt in allerlei muzieksoorten in het Wantijpark? Juist: een evenement dat bol staat van muzikaal genot! We hebben het over Parkies, dat vanaf 10 juli weer zes maandagavonden lang losbarst in het park. Het voorprogramma start om 19.00 uur en het hoofdprogramma om 20.00 uur. Een avond vol met blues en rock & roll, urban en een optreden van een opkomende Haagse band: diverse muziekgenres komen aan bod. In juli staan Niels Geusebroek, Black Bottle Riot, Flaire en Primaat op het pdoum. Een DJ sluit elke avond af en er is een silent disco. De grote afsluiter is een Bob Marley Tribute Band die met elf man en allerlei toeters en bellen op het podium staat. Parkies is gratis toegankelijk, vertelt organisator Bas Witlox. “Het is een soort theater in de openlucht. Wij bieden mensen eigenlijk een concertavond; een alibi om naar het park te komen en samen met bekenden te genieten van muziek. Parkies is een ontmoetingsplek waar je een fijne tijd hebt.” En waar je wat aan duurzaamheid kunt doen, want haal je een drankje, dan betaal je 50 cent extra, die bij een volgend drankje in mindering wordt gebracht. Zo heeft Parkies tijdens alle avonden ook oog voor duurzaamheid.

Parkies – elke maandagavond van 10 juli t/m 14 aug.
Parkies muziek evenementen Dordrecht

Kunst en horeca komen samen

Het Groothoofd is deze zomer zes weekenden lang tussen 23 juli en 27 augustus het domein van de kunstmiddag Kunsthoofd. Dat komt neer op twee middagen in juli en vier in augustus. Het draait allemaal om kunst: iedere editie zijn 20 tot 25 kunstenaars van de partij. Je kunt ze ter plekke live in actie zien en heb je een vraag, dan kun je die gewoon stellen aan de kunstenaar. Allerlei kunstvormen komen aan bod. Er heerst volop gezelligheid tijdens het evenement, want een terras en livemuziek met singer-songwriters zorgen voor een flinke dosis sfeer en de kans om even lekker te relaxen aan het water. Kunsthoofd beleeft deze zomer haar zesde editie en daarmee mag het evenement gerust een traditie worden genoemd. Voor kunstliefhebbers, maar ook voor dagjesmensen die zin hebben in een mooi evenement op deze prachtige plek aan de drie rivieren.

Kunsthoofd – elke zondag van 23 juli t/m 27 aug.
Kunsthoofd kunst antiek evenementen Groothoofd Dordrecht

Het bruisendste bierfestival van NL

Voor de tweede keer komt Mout Bierfestival naar Dordrecht. De gezelligste biertuin strijkt in het laatste weekend van juli wederom neer in het Wantijpark. Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, lekkere muziek en allerlei activiteiten verandert het Wantijpark in een walhalla voor de levensgenieter. Trakteer jezelf op diverse speciaalbieren van tal van (internationale) brouwerijen. Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Voor de lekkere trek is er eten voor de vega’s én de vleeseters: van lunch en diner tot tjokvolle borrelplanken. Er is een muziekprogramma met de beste boogie, rockabilly en funk van de leukste live-acts! De Platenbus draait het hele weekend een iconisch muziekprogramma op vinyl. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar op de website van Mout.

Mout Bierfestival – 28 t/m 30 juli

 

MOUT Bierfestival evenement
Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (9)
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Grote Kerk toren Grotekerkstuin kinderen fiets wandelen zomer Dordrecht
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Ontdek je eigen stad

22 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel eindelijk zomer
Doe
Kids
Ontdek
Video's
Winkelen

Eindelijk, het is zomer!

20 juni 2024
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024