Parkies muziek evenementen Dordrecht
Inspiratie & tips

Zomervakantie vol events

Niets is leuker om in de zomervakantie gezellige events te bezoeken in de stad. Van culturele events tot heerlijk genieten van muziek én film- er staan allerlei mooie evenementen op de UITagenda. Ze laten je dubbel genieten: van het mooie weer én de stad.

De (binnen)stad staat bol van evenementen in augustus.

Vier weekenden films in openlucht

Vier weekenden lang in augustus genieten van films: wie vaker naar Film in de Tuin is geweest, weet dat het evenement in de Kloostertuin van De Witt – tot voor kort The Movies –  vaste ingrediënten heeft. Zoals de opening, die traditiegetrouw de vertoning is van één van de beste films van het afgelopen jaar. Ook staat er altijd een muziekfilm op het programma. Dat is nu niet anders. Tel daarbij op de fijne sfeer en je weet: je doet er goed aan om Film in de Tuin in je agenda te pennen! Geert ter Steeg: “We geven mensen een fijn zomergevoel. Het weer speelt uiteraard altijd een rol, maar sowieso is de Kloostertuin achter ons pand een fantastische plek omdat de tuin zo mooi ingesloten is. Dat geeft een heel bijzondere ambiance en zorgt voor een extra beleving. Voor een nog fijnere avond zijn er cocktails en heerlijke bites bij je kaartje te boeken.” Het is alweer de negende editie van het evenement, dat niet meer weg te denken is uit Dordrecht, volgens Geert. “Altijd fijn dat mensen alsnog films kunnen bekijken die ze gemist hebben. Film in de Tuin is een perfecte afsluiter van je vakantieweek.” 

Film in de Tuin – 4, 11, 12, 18, 19 en 25 aug.
Film in de Kloostertuin Dordrecht

Prikkel al je zintuigen op de Pasar Malam

Proeven van de Indonesische cultuur tijdens Pasar Malam Istimewa. Mocht je het evenement even vergeten zijn, dan lokken de heerlijke etensgeuren je wel naar de binnenstad tijdens de Pasar Malam Istimewa. Vier middagen en avonden lang staan er kraampjes in de Dordtse binnenstad waar de lekkerste Indonesische en Indische gerechten worden geserveerd, is er live-muziek en kan er letterlijk en figuurlijk geproefd worden van de veelzijdige Aziatische cultuur.
“Pasar Malam Istimewa in Dordrecht is de grootste gratis pasar malam in Nederland”, vertelt Marcel Neervoort van het organiserende Istimewa Events. “Bezoekers komen uit heel Nederland naar deze markt voor het lekkere eten, de muziek en de gezelligheid.” De organisatie verwacht dit jaar zo’n 70.000 bezoekers, verspreid over de vier dagen.

Pasar Malam – 6 t/m 9 augustus

Zes avonden muzikaal genieten

Wat krijg je als je zes avonden lang mensen onderdompelt in allerlei muzieksoorten in het Wantijpark? Juist: een evenement dat bol staat van muzikaal genot! We hebben het over Parkies, dat in juli en augustus weer zes maandagavonden lang losbarst in het park. Het voorprogramma start om 19.00 uur en het hoofdprogramma om 20.00 uur. Op 7 augustus staat Radio Negra op het podium. De grote afsluiter is op 14 augustus, met The Deputees: een Bob Marley Tribute Band die met elf man en allerlei toeters en bellen op het podium staat. Een DJ sluit elke avond af en er is een silent disco.  Parkies is gratis toegankelijk, vertelt organisator Bas Witlox. “Het is een soort theater in de openlucht. Wij bieden mensen eigenlijk een concertavond; een alibi om naar het park te komen en samen met bekenden te genieten van muziek. Parkies is een ontmoetingsplek waar je een fijne tijd hebt.” En waar je wat aan duurzaamheid kunt doen, want haal je een drankje, dan betaal je 50 cent extra, die bij een volgend drankje in mindering wordt gebracht. Zo heeft Parkies tijdens alle avonden ook oog voor duurzaamheid.

Parkies – elke maandagavond t/m 14 aug.
Parkies muziek evenementen Dordrecht

Sponsortocht voor goed doel

Op het evenemententerrein aan de Wantijkade is het 26 augustus tijd voor Swim to Fight Cancer. De nieuwe locatie is lekker praktisch en heeft een parcours dat zich uitstrekt tussen de Prins Clausbrug en de Prins Hendrikbrug. Deelnemers laten zich sponsoren voor het goede doel, namelijk KWF, dat onderzoek doet naar kanker. Er is voor deelnemers tot en met 15 jaar keuze uit 250 of 500 meter zwemmen en wie 16 jaar en ouder is, kan gaan voor de 1000, 1500 of 2500 meter. Ze weten waar ze het voor doen, want bij de voorgaande vijf edities van Swim to Fight Cancer is er in totaal ruim een miljoen euro opgehaald! Dat is gemiddeld steeds twee ton per editie en daarmee is de sponsortocht inmiddels een waardevolle traditie. Meezwemmen voor het goede doel? Inschrijven kan nog steeds. Ook leuk: kom op de dag zelf de zwemmers aanmoedigen!

Swim to Fight Cancer – zaterdag 26 aug.
Swim to Fight Cancer evenementen zwemmen water Dordrecht

Kunst en horeca komen samen

Het Groothoofd is deze zomer zes weekenden lang tussen 23 juli en 27 augustus het domein van de kunstmiddag Kunsthoofd. Dat komt neer op twee middagen in juli en vier in augustus. Het draait allemaal om kunst: iedere editie zijn 20 tot 25 kunstenaars van de partij. Je kunt ze ter plekke live in actie zien en heb je een vraag, dan kun je die gewoon stellen aan de kunstenaar. Allerlei kunstvormen komen aan bod. Er heerst volop gezelligheid tijdens het evenement, want een terras en livemuziek met singer-songwriters zorgen voor een flinke dosis sfeer en de kans om even lekker te relaxen aan het water. Kunsthoofd beleeft deze zomer haar zesde editie en daarmee mag het evenement gerust een traditie worden genoemd. Voor kunstliefhebbers, maar ook voor dagjesmensen die zin hebben in een mooi evenement op deze prachtige plek aan de drie rivieren.

Kunsthoofd – elke zondag t/m 27 aug.
Kunsthoofd kunst antiek evenementen Groothoofd Dordrecht
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024
Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (1)
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Zomer in de Biesbosch

02 juli 2024