Parkies muziek evenementen Dordrecht
Inspiratie & tips

Zomervakantie vol events

Niets is leuker om in de zomervakantie gezellige events te bezoeken in de stad. Van culturele events tot heerlijk genieten van muziek én film- er staan allerlei mooie evenementen op de UITagenda. Kijk één van de films bij Film in de Tuin, laat je verrassen tijdens Rockabilly Square en kijk je ogen uit tijdens de Dordrecht Pride. Ze laten je dubbel genieten: van het mooie weer én de stad.

De (binnen)stad staat bol van evenementen in augustus.

Films in de openlucht, dit jaar mét strandstoeltjes

In augustus geniet je op vrijdagen en zaterdagen van films in de prachtige Kloostertuin van De Witt. De tuin is dan geheel in stijl omgetoverd tot sfeervolle openluchtbioscoop. Je ziet er kwaliteitsfilms, omlijst met muziek, een bar en er zijn mogelijkheden tot diner en picknick. Zo kun je al voorafgaand aan de film lekker genieten! Iedere avond zie je een andere film. Zoals ‘Air’, over de opkomst van Nike en Michael Jordon, onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Of de laatste Indiana Jones film, ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’. En wat dacht je van films die dat echte zomeravondgevoel oproepen en versterken? Allemaal te zien tijdens Film in de Tuin! Je brengt zoals eerder je eigen stoel mee, óf je profiteert van iets nieuws: zittend in één van de 200 strandstoelen de film bekijken. Voor nog meer sfeer! In september is er een extra voorstelling, op zaterdag 14 september tijdens het weekend van de Open Monumentendagen. Film in de Tuin komt dan in samenwerking met het Dordrechts Museum met een film over de drie musketiers, passend bij de expositie Liberté die van oktober in het museum te zien is.

Film in de Tuin, vanaf 2e weekend augustus

 

Film in de Tuin evenement De Witt Kloostertuin Dordrecht zomer

Rockabilly Square op nieuwe locatie

Maak een vetkuif, trek een polkadot-jurk aan: het is tijd voor Rockabilly Square! Op het gratis festival ga je een avond en een complete dag terug in de tijd, met een flinke dosis rock-’n roll. Deze achtste editie van Rockabilly Square begint op vrijdagavond met een kroegentocht door de stad. In diverse kroegen spelen rockabilly bands. De volgende dag vind je op de Grotekerksbuurt – dus niet meer op het Statenplein – kraampjes, foodtrucks en een podium waar volop muziek wordt gespeeld. Rondom de Grote Kerk heerst een intieme, gezellige sfeer. Rock-‘n-roll liefhebbers uit het hele land komen naar het evenement toe en dat is niet zo verwonderlijk, want je vindt er nog die familiesfeer, ons-kent-ons. Rockabilly Square – waarvoor een crowdfunding-actie is opgezet – is niet meer weg te denken van de evenementenkalender! Kom langs en dompel je onder in de muziek en sfeer van de jaren vijftig en zestig.

Rockabilly Square, zaterdag 24 en zondag 25 augustus
Rockabilly Square evenement Statenplein Dordrecht zomer

Pride, waar vrijheid en feestelijkheid samenkomen

Het kleurrijkste evenement van de stad: zo mag Dordrecht Pride met recht worden genoemd! De hele stad viert dat iedereen gelijk is en dat is vandaag de dag helaas geen vanzelfsprekendheid. Een belangrijk, maar zeker ook feestelijk evenement. Het hoofdpodium vind je op het Stadhuisplein, met de hele dag door optredens. Je kunt op het Stadhuis zelfs trouwen voor één dag! Verder is er een roze markt, met een mix van informatie en standjes met producten die aansluiten bij het thema. Vanaf 16.00 uur barst vanaf de Merwekade de Pride Walk los. Hierbij zie je eens te meer dat iedereen gelijk is! De hele regio kan meelopen en dat betekent dat je op de Waterbus ongetwijfeld al uitgedoste mensen tegenkomt, op weg naar de Pride Walk. De feestelijke tocht is inclusief een dj-bus en wie ’s avonds nog door wil, kan naar een afterparty bij Bibelot. Het wordt weer een knalfeest!

Dordrecht Pride, zaterdag 31 augustus
Dordrecht Pride - Pride Walk 2
Swim to Fight Cancer evenementen zwemmen water Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Huis van Gijn museum kinderen cultuur herfst Dordrecht (1)
Blogs
Cultuur
Doe
Eten & Drinken
Kids
Ontdek

Herfstvakantie tips

24 oktober 2024
Uitgelichte afbeelding reel No33 Basic Luxury
Video's
Winkelen

Shop in stijl: No33 Basic Luxury

23 oktober 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's Cookies high tea eten drinken Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

High genieten!

16 oktober 2024
Loek's Nice winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Winkelen

Najaarsshoppen!

05 oktober 2024
Uitgelichte afbeelding reel Kunstrondje Dordt vintage
Cultuur
Video's
Winkelen

Schatzoeken: Kunstrondje Dordt

01 oktober 2024