Bibliss Mode winkelen dameskleding centrum Vriesestraat Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

Update je garderobe

Het is bijna zomer, dus tijd om je garderobe te verfissen. Recycle wat je kunt recyclen door je kleding te repareren waar het kan en geef je schoenen een opfrisbeurt bij de schoenmaker. Maar shoppen voor nieuwe items in je kledingkast is natuurlijk altijd leuk!

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe outfit, en dié scoor je in Dordrecht.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Kijk je rond bij Biblliss Mode, dan kun je er niet omheen: kleur, kleur en nog eens kleur is hier het devies! Lange jurken, wijde broeken, jumpsuits – er is een mix aan retro, hippie en Rockabilly kleding te vinden om je garderobe een kleurrijke boost mee te geven. Met name harde kleuren doen het goed bij de Dordtse zaak. Van knalgroen tot turquoise en van felroze tot oranje. De kleding van Bibliss Mode is fairtrade – ofwel verantwoord – omdat er bijvoorbeeld vegan-stoffen voor de productie gebruikt worden of eco-stoffen. Die ook nog eens nooit door een kinderhand gegaan zijn. Je vindt bij de winkel in de Vriesestraat alleen al een grote collectie van een leverancier die een eigen atelier in Bali heeft. Hij ziet met eigen ogen dat de kleding die uiteindelijk bij Bibliss Mode terecht komt, verantwoord geproduceerd is. Kleding dus die je goed laat voelen én je laat stralen met vrolijke kleuren voor deze lente!

Bibliss Mode, Vriesestraat 74
Bibliss Mode winkelen dameskleding centrum Vriesestraat Dordrecht (2)

Van slim fit tot loose fit model

Bij Stones Jeans vind je de leukste jeans en tops voor dit voorjaar. De modellen qua jeans zijn weer wat wijder en dat blijft bij de Dordtse kledingzaak niet onopgemerkt. “We hebben hier goed op ingespeeld en hebben dus ook wat betreft rechte en loose fit modellen genoeg keuze,” vertelt Sjors Volder. “Ook bij T-shirts wordt er steeds vaker gekozen voor een oversized tee met een print aan de achterkant, dat is echt een trend die je momenteel veel ziet. Merken als Hugo Boss, Tommy, PME, Calvin Klein hebben deze zomer veel polo’s in vrolijke zomerse kleurtjes.” Sjors merkt dat mensen er weer zin in hebben om hun garderobe te upgraden naar lente. “We merken dat bij elke mooie dag de mensen weer vrolijk komen winkelen en met volle tassen zomer kleding de winkel verlaten. Laat de zomer maar komen dus!”

Stones Jeans, Vriesestraat 118-120
Stones Jeans winkelen herenkleding jeans Vriesestraat Dordrecht

Uniseks-kleding met exclusieve prints

Je garderobe updaten naar standje lente kan perfect bij Tigerr Benger! store. De kleinschalige boetiek van grafisch ontwerper Gerben Gerrit bestaat uit een winkel en studio. Je vindt er zelf ontworpen shirts, sweaters, caps en sokken met veelal grafische prints, die met een zeefdruk bedrukt worden. Voor jong en oud, want van tieners tot oudere dames en heren en alles ertussenin: iedereen kan er slagen. Overal zijn maar één of twee exemplaren van, dus zeker weten dat je dit seizoen met iets unieks rondloopt! En vind je de print op een item zo mooi dat je deze eigenlijk wel aan de muur wilt hangen, dan kan dat – Gerben verkoopt ook prints. “Ik ben zo duurzaam mogelijk bezig in mijn winkel,” vertelt de grafisch ontwerper, die een achtergrond heeft in de beeldende kunst. “De kleding is van 100 procent biologisch katoen en ook het productieproces is duurzaam.”

Tigerr Benger! store, Tolbrugstraat Landzijde 13
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (2)
XSaraLou winkelen interieur damesmode centrum Voorstraat Dordrecht (3)
Alles over winkelen
in Dordrecht

Meer inspiratie en tips

Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024