Locaties

Ateliers W-119

Er zijn verschillende ateliers in dit pand gevestigd. Tijdens de Open Monumentendagen zijn diverse ateliers geopend: het atelier van Albert Zwaan, Gerhard Lentink en Kim van den Enden (begane grond) en het atelier van Rinus Blommaert (1e etage).

Het atelier van Gerhard Lentink is gevestigd in een in 1906 gebouwde katholieke jongensschool. Een echte ‘gangschool’, symmetrisch van opzet, met lokalen aan weerszijden van een gang. Het is een sober gebouw, dat geheel gericht was op het klassikaal onderwijs. Het pand mist zijn bekroning: vermoedelijk in de jaren 60 van de vorige eeuw is de gemetselde balustrade verwijderd. Na restauratie is de gevelwand tussen de Gravenstraat en de Schrijversstraat in perfecte staat, met uitzondering van deze ene balustrade. Het blijft een innige wens van de kunstenaar om deze als bekroning van het pand terug te krijgen. Er zijn nu diverse kunstenaarsateliers gevestigd in het gebouw. 
 
In het atelier van Gerhard Lentink zie je voorbeelden van zijn monumentale werk. De houten beelden hebben vaak een mythologisch karakter.