De Witt cultuur eten drinken theater film Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

De Witt: culturele hotspot in nieuw jasje

Een complete metamorfose: zo mag je de transformatie van brasserie en filmtheater De Witt gerust noemen. Waar voorheen bioscoop The Movies zat, is nu net de laatste hand gelegd aan een filmtheater en brasserie die helemaal van nu zijn.

Afgelopen weekend geopend, de nieuwe place-to-be in Dordrecht: De Witt!

Verbouwd en totaal in nieuw jasje

Wie binnenstapt bij De Witt, herkent waarschijnlijk de oude locatie er niet helemaal meer in terug. De filmzalen zijn qua uiterlijk nog hetzelfde, maar de rest veranderde compleet. Het totale concept én het gebouw kregen een nieuw jasje. Zo is het interieur vernieuwd – fris, design en helemaal van nu. De verbouwing zorgde er ook voor dat het pand veel ruimtelijker is dan eerder. Loze ruimtes? Allemaal verleden tijd dankzij de metamorfose van het welbekende pand. Voorheen kreeg de film vooral de aandacht, nu zijn horeca en film even belangrijk. Zij versterken elkaar, ook door de professionaliteit van de horeca. Gelukkig maar, want zo is het nog meer genieten bij De Witt! Dat kan gelukkig weer, want de verbouwing is afgerond. Vanaf nu ben je van harte welkom bij het filmtheater en de brasserie.

Alleen de allerbeste films

Eén filmzaal viel af door de verbouwing, maar niet getreurd: er blijven nog genoeg filmzalen over. En omdat er nu iets minder keuze in zalen is, weet je één ding zeker – je ziet alleen de allerbeste films bij De Witt! In de drie grotere filmzalen vind je ruim driehonderd zitplaatsen en in de kleinere zaal is er ruimte voor jouzelf. Ja, je leest het goed! Deze kleine zaal, ofwel de filmlounge, kun je huren om je eigen films te laten zien aan een gezelschap van jouw keuze. Zo kun je met een klein gezelschap film kijken bij De Witt. Een bijzondere beleving.

Bioscoop film De Witt Dordrecht cultuur uitgaan

Samenwerken om elkaar te versterken

Nu De Witt klaar is voor de toekomst, kijkt zij verder dan alleen naar de eigen locatie. Zo zijn er meerdere bijzondere samenwerkingen met culturele instellingen in het Hofkwartier. Waardoor deze instellingen elkaar weer versterken! Onder meer met de Kunstkerk is er een samenwerking. Hoe? Bijvoorbeeld door een filmvertoning bij De Witt tijdens exposities in die kerk. En aangezien de Kunstkerk een breed muzikaal programma heeft, kan De Witt daar op haar beurt ook bij aanhaken. Een win-win-situatie! 

De Witt cultuur eten drinken theater film Dordrecht (1)

Ook met het Dordrechts Museum is een nog intensievere samenwerking dan voorheen. Elkaar opzoeken en sterker maken: dat willen Dennis van Buuren en Geert ter Steeg met ‘hun’ De Witt. “Wij willen de aanjager zijn om de publieksstroom in het Hofkwartier op gang te brengen. We zijn blij dat we dat met zo’n prachtige nieuwe locatie mogen doen! Die straks overigens ook nog een mooie buitenruimte krijgt, die ontworpen is door de bekende tuinontwerper Piet Oudolf. Deze maand zien we daar de contouren al van.”

Ontdek meer De Witt

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024