Elily damesmode winkelen Voorstraat Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Nieuwe winkels en een verhuizing: er is volop bedrijvigheid in de Voorstraat. The Bridal Room verhuisde naar een drie keer zo groot pand met grotere opslag en een nog groter aanbod. En dan zijn er nog Kicks and Coffee en damesmodewinkel Elily. Twee nieuwe winkels, beiden gerund door jonge enthousiaste ondernemers met lef.

En zo wordt de Dordtse binnenstad steeds weer een stukje leuker.

The Bridal Room: alles voor een droombruiloft

Het lijkt net een sprookje. Twee zussen die op een zolderkamer in Wielwijk beginnen met het ontwerpen van bruidsjurken. En met succes. Tien jaar later zijn de trotse eigenaressen van een ruime stijlvolle bruidsmodewinkel vol met de mooiste bruids- en avondjurken. De zussen Atbir maakten het sprookje waar. Steeds meer aanstaande bruiden komen vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten naar The Bridal Room om een originele Atbir te passen en te kopen of huren voor de mooiste dag van hun leven. Samia Hajar, een nichtje van de eigenaressen, verkoopmedewerker en verantwoordelijk voor de marketing is al net zo trots. “In de Marokkaanse gemeenschap zijn onze jurken heel populair, maar ook daarbuiten zeggen steeds meer vrouwen yes to the Atbirdress.”

Meer The Bridal Room
The Bridal Room bruidsmode winkelen Voorstraat Dordrecht (1)

Kleurrijke mode voor jong en oud bij Elily

Pauline Snel is de kersverse eigenaresse van Elily, voorheen Sylvera’s Damesmode. Met haar 17 jaar is Pauline de jongste ondernemer van de Dordtse binnenstad. De gezellige winkel hangt vol met kleurrijke jurken, tassen, schoenen, sierraden en accessoires. De collectie (o.a. Ophilia) heeft Pauline aangevuld met de collectie van de webshop die ze een jaar geleden startte. Met deze combinatie heeft ze alles in huis voor modebewuste vrouwen van maat 34 tot 54. Passie voor mode zat er al vroeg in bij de jonge onderneemster. “Al vanaf mijn derde ben ik heel uitgesproken in wat ik mooi vind en wat niet. Een eigen modezaak is echt een droom die uitkomt. Mijn doel: klanten met een leuke outfit vrolijk de deur uit zien gaan.”

Meer Elily
Elily damesmode winkelen Voorstraat Dordrecht

Kicks and Coffee Twee passies in één winkel

Sneakerlovers opgelet: Kicks and Coffee verkoopt exclusieve sneakers die nergens anders in de Drechtsteden te vinden zijn. Eigenaar Stan Blokhuis heeft een uitgebreide collectie met de tofste en origineelste ontwerpen van Nike, Adidas, New Balance en Yeezy. Wekelijks komen er nieuwe modellen binnen. De bijzondere combinatie met koffie legt de jonge ondernemer graag uit. “Behalve sneakerfan ben ik ook dol op goede koffie. Ik ben als barista opgeleid bij Giraffe Coffee. Waarom deze twee passies niet bundelen in één concept?” Stan benadrukt dat de kwaliteit weliswaar hoog is (goede service, alles moet kloppen), de drempel om binnen te komen is laag. Iedereen is welkom bij Kicks and Coffee. Wie een kop koffie bestelt bij Stan, krijgt er een door zijn vriendin zelfgebakken koekje in de vorm van een Air Jordan bij. Voilá, zelfs de baksels kloppen. Wat wil je nog meer? Kicks and Coffee is open op vrijdag, zaterdag en zondag.

Meer Kicks & Coffee
Kicks & Coffee schoenen koffie winkelen Voorstraat midden Dordrecht (1)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Film

Films in Filmtheater De Witt

do 23 mei 2024
Film

Films in Filmtheater De Witt

di 28 mei 2024
Film

Films in Biesboschcentrum Dordrecht

za 1 jun. 2024
Film

Films in Filmtheater De Witt

wo 29 mei 2024
Film

Films in Filmtheater De Witt

za 25 mei 2024

Water & Wandelen

vr 31 mei 2024 14:15