Purper Interior winkelen interieur centrum Nieuwstraat Dordrecht (3)
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Nieuwe bijzondere winkels komen, etalages veranderen met de seizoenen mee en initiatieven verhuizen, breiden uit of er verschijnt een store in een store. Aan ondernemerszin en vernieuwende ideeën geen gebrek. Zo blijkt ook weer uit de verhalen van deze drie creatieve ondernemers.

Een rondje door de Dordtse binnenstad blijft verrassen!

Mooie dingen waar je blij van wordt bij Purper Interior

Sinds 1 oktober is de binnenstad een verrassende interieurwinkel rijker: Purper Interior. Bertine en Maud (moeder en dochter) toverden de benedenverdieping van het voormalige Theewinkeltje aan de Nieuwstraat om tot een paradijs voor liefhebbers van exclusieve, kleurrijke kussens, lampen, kaarsen, kleden, schilderijen en nog veel meer mooie items. Bertine: “Alles is hoogstpersoonlijk door ons geselecteerd.” Maud: “Dat kan ook vintage zijn. Opgeknapte items die we een nieuw leven geven.” Dat de luifel van Purper Interior matcht met die van de buren, No.38 City Bakery Café, is geen toeval. Maud nam deze gezellige lunchroom ruim drie jaar geleden over van haar moeder Bertine. Dat moeder en dochter Purper Interior samen zijn gestart vinden ze de vanzelfsprekendste zaak van de wereld. “We houden allebei van styling, kleur en bijzondere dingen waar je blij van wordt. Daarnaast kunnen we het ook nog eens heel goed met elkaar vinden. Mooi toch?”

Purper Interior, Nieuwstraat 36

Bekijk Purper Interior
Purper Interior winkelen interieur centrum Nieuwstraat Dordrecht (4)

Ink n Ray maakt unieke anime manga tattoos

Op 24 september kwam met de officiële opening van Ink.n.Ray Tattoo Studio de droom van Ray Ocampo uit. Nadat hij de afgelopen jaren in meerdere tattooshops heeft gewerkt, is dit zijn eerste eigen zaak. Het is bovendien de eerste en enige tattooshop in Dordrecht die gespecialiseerd is in de Japanse stijl anime manga. Maar dat is niet het enige, deze tattoo studio zet ook black & grey en fineline tatoeages. Ook bijzonder: vanuit de gezellige Vriesestraat kijk je zo naar binnen, dit in tegenstelling tot de meeste tattooshops. “Dat is een bewuste keuze”, vertelt Ray enthousiast. “Ik wil met mijn shop niet voldoen aan het stereotype van een donkere schimmige tattooshop. Iedereen mag meekijken met wat ik doe en iedereen is ook welkom. Ik wil de drempel letterlijk en figuurlijk zo laag mogelijk houden voor mensen om binnen te komen. En als klanten toch meer privacy willen, dan zet ik gewoon een scherm neer.”

Ink.n.Ray Tattoo Studio, Vriesestraat 15

Ontdek Ink n Ray
Ink 'n Ray tattoo studio centrum Vriesestraat Dordrecht (1)

Allenbrand's verkrijgbaar bij Opa & An

Het was voor sommige Dordtenaren even schrikken. De winkel van Allenbrand’s popcorn aan de Voorstraat was weg. Helemaal weg? Nee, gelukkig niet. De volgens familierecept handgemaakte popcorn is honderd meter verderop te vinden bij Opa & An. Eigenaresse Pascalle Miller aarzelde geen moment toen ze gevraagd werd als verkooppunt. “Ik at het altijd al en word er blij van. Deze popcorn is met liefde en passie gemaakt. Dat proef je. Het past bovendien goed bij de overige producten in mijn winkel: leuke unieke cadeautjes voor jong en oud. Denk hierbij aan kaarsen, zeepjes, houten speelgoed, maar ook bijzondere boeken. Duurzaamheid en kwaliteit staan hierbij hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor de popcorn van Allenbrand’s met bijzondere smaken als stroopwafel, sweet & salty en red velvet. Wie wil, kan altijd eerst proeven.”

Opa & An, Voorstraat 306

Meer weten?
Allenbrand's Popcorn in Opa en An Voorstraat winkelen centrum Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024