Bluebirds in the Backyard winkelen interieur Voorstraat centrum Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Er zitten maar liefst drie nieuwe ondernemers op de Vriesestraat: Hûis Arrest, Rotiflix en Healthstore de Gorilla. Dat betekent dat je niet alleen Surinaamse catering op je ontdek-lijstje kunt schrijven, maar ook de leukste interieur-items én een heuse natuurwinkel. Maar dat is nog niet alles. Ook over Bluebirds in the Backyard is een heuglijk nieuwtje te melden.

Er is weer veel nieuws te ontdekken in de Dordtse binnenstad!

Nieuwe locatie voelt als thuiskomen voor Bluebirds

De winkel van Bluebirds in the Backyard zit in een nieuw pand, aan de Voorstraat 230. Op de oude locatie in de Wijnstraat kun je nog wel lunchen, is er nog de speelplek voor kids en het shopgedeelte met sale; na juni komt ook het horecagedeelte de kant van de Voorstraat op. Van kleding tot woonaccessoires, op de nieuwe locatie vind je deze producten en meer weer terug. Ofwel: van alles op het gebied van wonen en lifestyle, inclusief vintage items. Met de verhuizing is gelijk een stap gezet richting bohemian, dus houd je van deze stijl, dan kun je niet om Bluebirds in the Backyard heen! Eigenaresse Claire MacNeilage is blij met de nieuwe stek. “Ik vind dit een 100 procent verbetering! Hiervoor, in de Wijnstraat, hadden we geen etalage, nu wel. Dit voelt echt als thuiskomen. Ik heb nu meer klantcontact en heb al veel positieve reacties ontvangen over de nieuwe locatie. Die ik overigens betrokken heb op een duurzame manier: lopend, zonder auto, door alle spullen over het bruggetje te verhuizen. Met aardig wat mankracht, haha.”

Bluebirds in the Backyard, Voorstraat 230

 

Bluebirds in the Backyard winkelen interieur Voorstraat centrum Dordrecht (1)

Drie nieuwe aanwinsten op de Vriesestraat!

Hûis Arrest: woonwinkel én interieurvormgeving-studio

Het is een mooie combi: een woonwinkel én een interieurstudio. Een idee van Martine Barnhoorn, die sinds acht jaar interieurvormgever is en het voorste deel van haar nieuwe pand omtoverde tot winkel, het achterste tot kantoor. Klein design: dat is wat je bij Hûis Arrest vindt. Van decoratie tot vloerkleden en van verlichting tot kandelaren. En dat allemaal van bekende, kleurrijke Scandinavische merken als &Tradition, Normann Copenhagen, Hübsch en Bongusta. Eerder was Martine vooral online te vinden, maar een winkel was zeker een wens. “Het is voor veel mensen een stap om een interieurvormgever te benaderen en daarom is het geweldig dat ik nu in gesprek kan met klanten. Ik spreek geregeld mensen die net als ik een passie hebben voor design. Ik krijg te horen dat ik uniek ben in Dordrecht, door de uitgesproken designmerken.” Je kunt je hele woning door Martine laten ontwerpen, want zij helpt ook met styling. Tot en met de bank aan toe!

Hûis Arrest, Vriesestraat 19
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)

Producten uit de natuur bij Healthstore De Gorilla

Natuurlijke producten, van voedingsrijke supplementen tot biologische superfoods: de nieuwe natuurwinkel Healthstore De Gorilla heeft allerlei natuurproducten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Je minder moe voelen, beter slapen, minder stress ervaren, meer energie hebben: allemaal prettige bijkomstigheden wanneer je natuurvoeding een kans geeft, zegt eigenaar Carlo Meijers. Hij deed een opleiding commerciële business en werkte drie jaar lang in een soortgelijke natuurwinkel. Tot hij het tijd vond om voor zichzelf te beginnen. Een goede stap, concludeerde hij al snel na het openen van zijn zaak. “Ik vind dit werk geweldig! Sommige mensen vinden het spannend om naar een natuurwinkel te gaan, denken dan aan geestverruimende middelen, maar mijn intentie is het helpen van mensen. Bewustwording van wat er allemaal in de natuur te vinden is. Daarom verkoop ik alleen puur natuur producten. Daar geef ik zo goed mogelijk advies bij; uitleg over wat de producten doen.” Zoals zogenoemde growkits ofwel een paddo-kweekset, biologische natuurlijke kruiden, CBD en planten met energieke effecten.

Healthstore De Gorilla, Vriesestraat 17

 

Healthstore De Gorilla gezondheidswinkel winkelen Vriesestraat centrum Dordrecht

Rotiflix: echte, authentieke Hindoestaanse roti

Verse, Hindoestaanse roti met kerrie: daar staat het afhaal- en bezorgrestaurant Rotiflix voor. Geen massa, maar authenticiteit. “Onze roti’s zijn gemaakt zoals het hoort!” zegt Anish Soekhan, samen met zijn broertje eigenaar. Meer dan tien jaar geleden hadden de broers al het plan om samen ‘iets te beginnen’, maar dat kwam er niet van. Tot nu. Anish en zijn broertje zagen het niet al te grote pandje aan de Vriesestraat leegstaan en besloten er nu eindelijk voor te gaan. Vier maanden lang verbouwden zij en inmiddels maken ze eigenhandig allerlei roti-maaltijden. Ook hun zusje en de vrouw van Anish staan in de zaak. Anish: “We merken dat er behoefte is aan wat wij verkopen en krijgen geregeld te horen dat een zaak als Rotiflix er nog niet was in Dordrecht. Dus het is een goede stap geweest om voor onszelf te beginnen. Met roti zoals deze thuis wordt gemaakt en met aardappelvulling! Verder maken we nasi en bami op z’n Hindoestaans en vanaf de zomer komt saoto soep op het menu te staan.”

Rotiflix, Vriesestraat 21a
Rotiflix eten drinken Vriesestraat centrum Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024