Vive Handmade wolwinkel Huis Roodenburch Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Lockdown of geen lockdown, Dordtse ondernemers blijven onverminderd creatief en ambitieus. Nieuwe initiatieven zijn volop terug te zien in de binnenstad, soms ook in één van de fraaie monumentale panden die Dordrecht rijk is. Sportschool Stokholm Gym is geopend in het prachtige Pakhuis Stokholm. Wolwinkel Vive! heeft aansluiting gevonden bij Bluebirds in the Backyard, in het souterrain van het iconische Huis Roodenburch.

Allemaal mooie initiatieven die weer mooi zijn voor alle Dordtenaren.

Refill Station bij The Body Shop

Als het aan The Body Shop ligt, wordt hervullen de norm. Het bedrijf heeft genoeg van al het plastic dat na één keer de vuilnisbak in gaat. Daarom komen nog dit jaar Refill Stations in 400 van de winkels, waaronder sinds half november de Dordtse vestiging. Store manager Ilona van der Wiel is er erg blij mee. “Goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Refill is 25% goedkoper. De aanschaf van een fles met inhoud kost € 9,50, refill daarna kost € 7,-. Klanten kunnen kiezen uit verschillende showergels, shampoos, conditioners en handwashes. Als je fles leeg is, spoel je hem om, neem je hem mee naar de winkel en vul je hem nog een keer. Zo simpel is het. We laten dagelijks in de winkel zien hoeveel flessen we al bespaard hebben in België, Frankrijk en Nederland. De teller staat nu op 12.129 flessen, maar het gaat gelukkig erg hard.”

Meer Body Shop
Bodyshop refill duurzaam winkelen Dordrecht (2)

Van mobiele fietsenmaker naar Fietsmaat

Eind 2016 startte Martijn van der Zanden met Fietsmaat. Als mobiele fietsenmaker kwam hij bij bedrijven en particulieren aan huis. Sindsdien is het bedrijf almaar groter geworden. Zo groot dat Martijn een gebrek aan werkruimte kreeg. Het pand aan de Vriesestraat, voorheen de Fietsendokter, bood uitkomst. Sinds 1 september is dit de plek waar de ondernemer alle reparaties doet aan alle soorten fietsen. Iedereen kan bij hem terecht. “Het gaat ontzettend goed”, vertelt Martijn enthousiast. “Het is lekker druk. Mensen kunnen online een afspraak plannen of even langskomen in de winkel natuurlijk. Lukt het niet om de fiets te brengen, dan heb ik nog altijd mijn breng- en haalservice. Daarnaast ben ik dealer van Azor, een kwaliteitsmerk fiets uit Drenthe. Deze oerdegelijke fietsen zijn helemaal op maat te maken. Een uniek concept voor een unieke supersterke fiets.”

Bekijk Fietsmaat
Fietsmaat fietsenwinkel Vriesestraat Dordrecht (2)

Vive! handmade: kleine maar fijne wolwinkel

Greetje Aardoom heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Sinds 30 oktober zit ze met haar kleine wolwinkel in het souterrain van Huis Roodenburch waar Bluebirds in the Backyard is gevestigd. “Ik hou ontzettend van handwerken en vooral van breien.” Zelf heeft Greetje een grote voorliefde voor Scandinavische ontwerpen. Mooi, klassiek, tijdloos en toch modern. Veel van de wol, accessoires en de patronen die ze verkoopt komen hier vandaan. “Breien is hip in Scandinavië, ook bij jongeren. Ik zou het geweldig vinden als die trend overwaait naar Nederland. Het is leuk om te maken wat je wilt, maar breien is ook rustgevend. Met mijn winkel, en later ook met een webshop en workshops, wil ik mensen inspireren om ook aan de slag te gaan.” Vive! is open van woensdag tot en met zondag. Greetje is er zelf op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur voor persoonlijk advies.

Ontdek Vive!
Vive Handmade wolwinkel Huis Roodenburch Dordrecht (2)

Stokholm Gym = trainen op unieke locatie

Vier maanden geleden opende Zoltán Világi de deuren van zijn sportschool Stokholm Gym. De naam verwijst naar Pakhuis Stokholm, het iconische pand aan de Wolwevershaven waarin de gloednieuwe sportschool gevestigd is. Het gaat goed met de gym. Het enthousiaste team van de trotse eigenaar telt inmiddels veertien medewerkers met onder meer een fysiotherapeut, gewichtsconsulent, personal trainers en yoga instructeurs. Ook het ledental, waaronder veel topsporters, groeit nog altijd. “Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, kwaliteit en natuurlijk het waanzinnige uitzicht op de Oude Maas”, noemt de bewegingswetenschapper als succesfactoren. “Ieder nieuw lid krijgt bij ons eerst een intake. Vervolgens maken we een plan op maat, mét een doel. Om dit te bereiken bieden we verschillende groepslessen variërend van body balance tot yoga en pilates, personal training, voedingsadvies en nog veel meer.” Voor wie nieuwsgierig is geworden, meld je aan voor een gratis proefles via de website, de trainers ontmoeten je graag bij Stokholm Gym!

Wolwevershaven 30, Dordrecht.

 

Stokholm Gym sportschool Dordrecht (2)

ION Apple Store naar Bagijnhof

Ferhat Sahingoz en Adem Pinar zijn vanaf 1 december de trotse eigenaren van Bagijnhof 6-8, de voormalige schoenenwinkel Van Boxel. De drijvende krachten achter ION Apple Specialist hebben ambitieuze plannen voor het pand. Boven komen appartementen, op de begane grond hun eigen ION Apple Store. Hier doen ze reparaties aan Apple apparaten en bieden ze een grote collectie refurbished en nieuwe Apple-producten aan. De rasechte Dordtenaren hebben er zin in. “In 2015 zijn we gestart aan de Singel”, vertelt Ferhat trots. “Twee jaar later gingen we naar onze huidige locatie aan de Johan de Wittstraat, al meer richting de binnenstad. Het Bagijnhof is nog mooier en centraler. De verhuizing past goed bij onze groei, we hebben inmiddels ook een tweede winkel in Breda, en visie waarbij change het uitgangspunt is. Eerst nog verbouwen, maar eind april 2022 hopen we onze intrek te nemen in het nieuwe pand.”

Vanaf eind april 2022: Bagijnhof 6-8, Dordrecht

Bekijk ION Store
ION Store Dordrecht (2)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024