Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Een nieuwe mooie lente lacht ons tegemoet. Wie heeft er geen zin in een fijn terrasje, een nieuwe fleurige garderobe, betoverende zomercoupe, tof evenement of een overheerlijke (afhaal)maaltijd? Precies! Het kan allemaal in de gezellige binnenstad van Dordrecht, onder andere bij deze nieuwe initiatieven van stoere en innovatieve Dordtse ondernemers.

Al dat nieuws maakt het nú al een prachtige start van de lente!

Central Barbershop: Perfecte
coupe in een relaxte sfeer

Dordrecht is een barbershop rijker. Sinds kort kunnen alle heren terecht bij de Central Barbershop van Edwin Stok. Korte coupes, langer haar, klassiek, modern of baarden trimmen, de veelzijdige geboren en getogen Dordtenaar heeft het allemaal in huis. “De klant staat echt centraal bij mij, benadrukt de jonge ondernemer. “Natuurlijk ga ik voor de perfect geknipte coupe, maar de sfeer is minstens zo belangrijk. Een relaxte gezellige sfeer om vervolgens met een frisse look en glimlach weer de deur uit stappen.” Inmiddels weten al behoorlijk wat heren de weg naar de gloednieuwe barbershop te vinden, maar nieuwe klanten zijn nog van harte welkom. Central Barbershop is van dinsdag tot en met zaterdag geopend, ook na kantoortijden.

Ontdek Central Barbershop
Central Barbershop kapper Dordrecht

Verte, casual chic voor
mannen én vrouwen

Goed nieuws voor mannen en vrouwen die van mooie kleding houden. Na bijna negen jaar opende Deborah Verheggen, eigenaresse van Rockin’ Items, precies aan de overkant een tweede winkel. De collectie van haar nieuwe boetiek Verte is een aanvulling op Rockin’ Items en (dat is het goede nieuws, vooral voor mannen) bevat zowel vrouwen- als mannenkleding. “De afgelopen jaren kregen we bij Rockin’ Items heel vaak de vraag of we ook mannenkleding verkochten. Het antwoord was altijd nee, we hadden er ook geen ruimte voor. Met Verte kan dat nu wel. Voor de mannencollectie ben ik op zoek gegaan naar merken die nog niet in Dordrecht te krijgen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Won Hundred, American Vintage en Selected Homme geworden. Wat de naam Verte betreft: vert is groen in het Frans. Wij zijn voor 95% duurzaam. En als ik bij Rockin’ Items ben zie ik in de verte, in een mooi monumentaal pand in dit leuke stukje Voorstraat, Verte.”

Ontdek Verte
Verte kledingwinkel dames heren winkelen Dordrecht

25e editie Wantijpop:
beste bands en toffe acts

Snelle en zijn Lieve Jongens Band, Meau, Duncan Lawrence. Zomaar drie toppers die een spetterend optreden verzorgen tijdens de 25e editie van Wantijpop, dit jaar op zaterdag 18 juni. En dat is nog lang niet alles. Organisator BOD Events haalt alles uit de kast om van deze feestelijke jubileumeditie van het leukste gratis festival in Dordrecht een megasucces te maken. De tofste nationale acts samen met lokale toppers, lekker eten en drinken, geheime deuntjes en vooral ook veel gezelligheid maken Wantijpop tot een populair event voor jong en oud. Volgens Magchiel Koekkoek, één van de drie eigenaren van het evenementenbureau, is het de combinatie die het festival zo bijzonder maakt. “Bij Wantijpop ervaar je Dordrecht op zijn mooist. Een mooi breed muziekaanbod, een topsfeer en een prachtige locatie. Het is de ideale plek om af te spreken met vrienden of om bij te praten met oude bekenden. Het is geweldig dat dit alweer de 25e keer is, maar nog leuker is het dat het weer kan en dat iedereen erbij kan zijn. Het wordt echt hartstikke leuk. We hebben wat in te halen tenslotte.”

Wantijpop, zaterdag 18 juni
Wantijpop muziek evenement Dordrecht Christiaan Valk

Francis Kookt: 'Iedere week
een nieuw afhaalmenu'

Francis Verschoor, eigenaresse van Francis Kookt, heeft haar zaak verbouwd. Na een jaar goed gedraaid te hebben met haar lunchroom, gooide corona roet in het eten. De noodgedwongen sluiting maakte dat Francis in deze periode vaak aan de slag ging bij mensen thuis als privé kok. En dat beviel verrassend goed. Francis Kookt is een nieuwe stap vol nieuwe energie. De zitplaatsen binnen hebben plaats gemaakt voor kleine barretjes en kasten met verse producten van lokale ondernemers (bijvoorbeeld oesterzwammen van het Kwekersgilde en koffiebonen van de Stadsbranderij). Daarnaast biedt ze iedere week een nieuw afhaalmenu, veel vegetarisch en met verse producten van de markt. Op afspraak kan een klein gezelschap voor een privédiner in de ruimte terecht. En die lekkere koffie met zelfgemaakte zoete lekkernijen dan? “Die heb ik nog gewoon”, verzekert Francis. “Vegan, glutenvrij, iedereen is welkom om af te halen of om hier op te drinken. Bij goed weer, staan de terrasstoelen buiten.” Francis Kookt is van woensdag tot en met zaterdag geopend.

Ontdek Francis Kookt
Francis Kookt horeca Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024