Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Het wordt steeds leuker in de Dordtse binnenstad. Het mooie weer en de versoepelingen rondom corona dragen hier natuurlijk aan bij. Maar laten we de ondernemingszin en het enthousiasme van de Dordtenaren zelf niet onderschatten.

Nieuwe projecten, initiatieven en verrassende winkels zorgen voor nog meer levendigheid.

Wonen is meer dan een fijne stoel

Liefhebbers van bijzondere (woon)objecten hebben geluk. Sinds kort zit op Wijnstraat 147 Atelier Dieudonnée van Jantine Lindner. Met haar man en vijf kinderen woont ze boven het markante historische pand, met nog groot ‘stoomdrukkerij’ op de gevel. Jantine verkoopt er een mix van nieuwe en design uit de jaren ’50 tot ’90 waaronder bijzondere lampen, vintage items als vaasjes, serviesgoed, maar ook meubels, kussens, geuren die ze samen met Vicino Sei heeft uitgezocht en nog veel meer. Hoe de van huis uit psychologe terecht kwam in de interieurwereld? “Ik ben er ingerold door ons eigen huis. Familie en vrienden waren onder de indruk en vroegen steeds vaker om interieuradvies. En zo ging het verder. Meer projecten, meer contacten met leveranciers en de meest prachtige objecten waarvan ik het jammer vind als ze niet ook beschikbaar zijn voor andere designliefhebbers.” Juist die voorwerpen zijn nu te vinden in haar woonwarenhuis en atelier.

Meer over Atelier Dieudonnée
Atelier Dieudonnee Dordrecht

De stad als museum

Het is onmogelijk om DOOR aan de Spuiboulevard te passeren zonder op z’n minst even om te kijken. Acht enorme beschilderde panelen zijn aan de pilaren van het pand bevestigd. Ieder paneel is een kunstwerk op zich. Wel hebben ze allemaal hetzelfde thema, voor deze eerste editie (van de vier) is dat ‘hond’. Sammie Schakel van Iconoclash (zijn street art is al op veel plekken in Dordrecht te zien) is curator kunst in de openbare ruimte en de organisator van dit originele project. “Iedere editie krijgen vier kunstenaars de uitdaging om te laten zien wat ze kunnen op twee panelen. Voor deze eerste editie zijn het overigens eenmalig vijf kunstenaars: Lotte Koppens, Maarten Mooren, Simian Switch, graffitikunstenaar Rims en Michael Geurin. Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente met als doel om kunstenaars te stimuleren hun talenten in te zetten voor de publieke ruimte. Juist door corona is hier extra behoefte aan.” Wat Schakel betreft mogen er nog heel veel kunstwerken bij komen, ook op andere plekken in de stad. “Mijn doel? Een Dordtse collectie street art die geen enkele andere stad heeft. Daar werk ik graag aan mee.”

Meer over DOOR
DOOR street art Iconoclash juli 2021 (1)

Bach & Beats tijdens gratis festivalfeest

Heb je zin in een verrassende muziekavond? Kom dan op 26 juni naar het Energieplein, let wel op alle dan geldende corona maatregelen. De avond start met de uitslag van de top 10 favoriete Bach waar Dordtenaren de afgelopen tijd op konden stemmen. Oude muziekgezelschap Collegium Musicum en de band van Govert van der Kolm nemen je mee in een originele mix van Bach in verschillende stijlen. Hierna loopt de avond langzaam over in elektronische muziek. Ook hier is Bach niet ver weg, DJ Solarstone draait een set waarbij hij de prelude en fuga in C als uitgangspunt nam. Hij geeft het stokje over aan de winnaar van de DJ-competitie: TimoNoize. De avond eindigt zodoende met een Trancefeest. Om toegang te krijgen heb je een speciale test nodig die niet ouder is dan 40 uur of een volledige vaccinatie.

Info & tickets bachfestival
Bachfestival Dordrecht 2021
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024