Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening sportief in de natuur
Blogs, vlogs & tips

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

1 en 2 april is het feest bij Biesboschcentrum Dordrecht! Het hele weekend zijn er leuke activiteiten in de natuur voor jong en oud om de seizoensopening te vieren! Op deze pagina lichten we een aantal activiteiten uit. Kijk bij Biesboschcentrum Dordrecht voor het hele programma.

Vroege Vogeltocht

1 april / 06.45 – 08.45 uur

Deze wandelexcursie is een echte aanrader voor vogelliefhebbers. De excursie begint net voor zonsopkomst, het moment dat de Biesbosch ontwaakt en het ochtendconcert van vogelgezang begint. Een bijzondere ervaring! De Biesboschgids neemt je mee naar de Hel- en Zuilespolder, op zoek naar vogels. Kijk en luister goed, leer de vogelgeluiden herkennen en geniet van de mooie omgeving.

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening Vroege vogeltocht

Stempelkaart voor kids

1 april / vanaf 10.00 uur

Haal je stempelkaart op bij de balie, hiermee kun je een aantal leuke activiteiten doen: je gaat creatief aan de slag met
natuurlijke materialen en weet je al wat je op je gezicht laat schminken? Heb je je stempelkaart vol? Dan kun je een kleinigheidje ophalen bij de balie. Daarnaast zijn er gedurende het hele weekend nog volop andere kinderactiviteiten te doen!

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening Stempelkaart kinderen

Vaartocht met de boswachter

1 april / 14.00 – 16.00 uur

Tijdens deze vaartocht in de open fluisterboot is de boswachter van Staatsbosbeheer jouw gids. Samen vaar je door de
Sliedrechtse Biesbosch. De Sliedrechtse Biesbosch is één van de mooiste zoetwatergetijdengebieden die we kennen. Hier is het water echt nog de baas. De vaartocht brengt je diep het gebied in en ondertussen kun je van alles zien. De boswachter legt van alles uit over de Biesbosch en probeert ondertussen de dieren aan te wijzen. Wellicht zie je wel een bever, een ijsvogel of een visarend. In dit gebied broeden twee paartjes visarenden dus daar wordt extra op gelet!

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening Vaartocht met boswachter

Koffie, koek en kiekjes

1 en 2 april / elk uur van 11.00 tot 15.00 uur

Zin in een mooie voorjaarswandeling én koffie met taart? Aan de hand van een fotozoektocht ga je op stap voor een mooie
wandeling van ca. 2,5 km in de Hel- en Zuilespolder. Tijdens de wandeling is er een stop bij de Zuileshoeve, waar een heerlijke
kop koffie of thee met appeltaart klaarstaat en voor de kinderen limonade met een lekkere koek. Geheel uitgerust vervolg je de fotozoektocht terug naar Biesboschcentrum Dordrecht.

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening Koffie, koek en kiekjes

Kinderexpeditie beversporen

2 april / 14.00 – 15.30 uur

Wil je op zoek naar sporen van bevers? Ga dan mee met de Kinderexpeditie Beversporen! De gids neemt je mee op
expeditie door het BeverBos terwijl hij van alles vertelt over deze knagers en hun leefomgeving. Vervolgens wandel je over een spannend struinpad, waarbij je uitzicht hebt op een beverburcht.

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening kinderexpeditie beversporen
Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening sportief in de natuur
Bekijk het hele programma!
Biesboschcentrum Dordrecht

Teksten door Biesboschcentrum Dordrecht, foto’s door Staatsbosbeheer.