Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht
Inspiratie & tips

25e Dordtse Boekenmarkt

Boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen want de Dordtse Boekenmarkt komt er weer aan. Op zondag 3 juli staan er door de hele historische binnenstad zeker 350 kramen waarin antiquaren hun mooiste boeken aanbieden. En omdat het alweer de vijfentwintigste editie is, wordt er nog grootster uitgepakt.

Snuffelen tussen duizenden boeken op een prachtig historisch parcours

Thema 25-jarig jubileum

Met een feestje in de Kunstkerk wordt het jubileumweekend op zaterdagavond afgetrapt. Het thema dit jaar is – hoe kan het ook anders – 25 jaar Dordtse Boekenmarkt. ‘Ik heb de afgelopen weken duizenden foto’s doorgespit om een mooi jubileumboek te maken. Dit boek wordt zaterdagavond overhandigd aan Bart van Dulmen, de grondlegger van de Dordtse Boekenmarkt en tevens de drijvende kracht achter de huidige editie, om daarna gezellig met elkaar te proosten’, aldus Herman Koekkoek, één van de organisatoren van het jaarlijkse evenement. ‘Het feest sluit naadloos aan op het Nooit Terug Woordfestival.’ Alles bij elkaar een heerlijk literair weekend in de stad!

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Slinger door de stad

Zondag staan er als vanouds honderden kramen in een slinger door de hele stad. ‘Het succes van de markt zit hem onder andere in de toegankelijkheid ervan. Als je wilt, kun je de markt helemaal rondlopen en hoef je niet heen en terug langs de kramen’, legt Koekkoek uit. ‘Onderweg is er allerlei horeca waar je lekker een hapje of drankje kunt doen en even kunt uitpuffen onder het genot van livemuziek. De combinatie van een prachtig historisch parcours waarop gesnuffeld kan worden tussen duizenden boeken, maakt de boekenmarkt iedere keer weer een succes.”

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Op hoogtepunt wel 500 kramen

Tijd om zelf tussen de boeken te neuzen, heeft Koekkoek nog geen jaar gehad. ‘Maar dat is niet erg, ik organiseer het nog steeds met veel plezier. Boeken kopen laat ik aan mijn vrouw over’, vertelt hij lachend. Door de jaren heen heeft hij de markt steeds groter zien worden. ‘We begonnen met zo’n 200 kramen en op het hoogtepunt hadden we er bijna 500. Dat aantal neemt nu wel weer af, maar het is niet zo erg als we van tevoren hadden verwacht. Gelukkig maar!

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Leuk dagje uit!

‘Toen de E-readers kwamen, dacht iedereen dat het einde verhaal was voor de boeken, maar dit is toch meegevallen. Zeker tijdens de coronacrisis heeft het lezen van boeken weer een opleving gehad. De populariteit van boeken schommelt, maar mensen blijven lezen leuk vinden.’ En dat is te zien, want ieder jaar weet de Dordtse Boekenmarkt toch weer zo’n 75.000 bezoekers naar de binnenstad te trekken. ‘Mensen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Het is natuurlijk ook gewoon een leuk dagje uit.’

De Dordtse Boekenmarkt is zondag 3 juli van 10.00 tot 17.00 uur in de prachtige Dordtse historische binnenstad. Meer informatie over de aanwezige handelaren en de route is te vinden op dordtseboekenmarkt.nl. Ook is hier een beperkt aantal gratis kaarten te verkrijgen voor het jubileumfeest op de zaterdag voorafgaand aan de markt.

Dordtse Boekenmarkt – zondag 3 juli

(25 jaar) Dordtse Boekenmarkt in beeld

Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024