Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht
Inspiratie & tips

5x Lekker lunchen!

Het is altijd leuk en lekker om buiten de deur te lunchen. Even er tussenuit. Gelukkig heb je in de Dordtse binnenstad de gezellige lunchplekjes voor het uitkiezen. Helemaal mooi wordt het als de lunchkaart meebeweegt met de seizoenen. Bij deze vijf adressen krijg je behalve een heerlijke lunch de relaxte sfeer er gratis bij.

Een nieuw seizoen, een nieuwe lunch!

Lunchen met een vers, homemade broodje roti

De rucola, paksoi, taugé, spitskool en alle andere groenten die Jermain Chin Fung Chun gebruikt komen van de weekmarkt. De oesterzwammen komen van het Dordtse Kwekersgilde en gebruikt hij onder andere voor de vegan roti oesterzwam massala. Alles bij Boer’n Bontje is vers, honderd procent halal en alles is net even anders. De Surinaamse achtergrond en de nieuwsgierigheid naar het Mediterrane gebied van de ondernemer komen terug in de authentieke gerechten. Op de kaart staan broodjes en roti, maar binnenkort ook oso preti (huisgerechten) zoals bruine bonen met rijst en kip, bulgur met köfte en aubergine en rijst met pom, groenten en kip. “De smaakbeleving is internationaal, maar de meeste producten lokaal”, vertelt Jermain. En met een beetje geluk heeft Jermain zijn homemade alcoholvrije ginger beer koud staan. Proost!

Ontdek Boer’n Bontje
Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (2)

Broodje gebakken aubergine met saffraan limonade

Om het geheim van de internationale keuken van lunchroom Helena meteen maar prijs te geven: verse saffraan. Buiten het feit dat eigenaresse Chia Kadir de nodige ervaring en culinaire creativiteit bezit, is dit uit Iran afkomstige kruid in heel veel gerechten en in de limonade terug te vinden. “Saffraan is typisch Helena”, vertelt Chia. “Verder gebruiken we heel veel groente en fruit, allemaal seizoensgebonden en vers voor het beste en lekkerste resultaat. Voor al onze producten doen we zaken met lokale ondernemers.” Wat lunchgasten op dit moment op de kaart aantreffen zijn onder andere een pompoen salade, broodje rendang (specialiteit), een broodje gebakken aubergine en natuurlijk de saffraan limonade. Als je er dan toch bent, vraag eens naar Helena. Een verhaal om van te smullen.

Ontdek Helena
Lunchroom Helena - Dordrecht - Voorstraat - lunch

Sandwiches met Man Met Bril koffie

Waar een klein lunchzaakje groot in kan zijn? In de allerlekkerste koffie met bonen van ‘Man Met Bril’, overheerlijke sandwiches van brood van Jordy’s Bakery en zelfgemaakte zoetigheden als pompoenchutney en boterkoek. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van lekkernijen op de lunchkaart bij Hazel. Eigenaar Ruben Brand opende 3 jaar geleden de deuren van het kleine knusse monumentale pand, en heeft ondertussen een flinke groep fans. Zijn succes: “Koffieliefhebbers hebben een ruime keuze uit verschillende bonen. Op het brood na, maak ik verder alles zelf. Als het even kan, is het ook vegan.” Door de kleine ruimte is er binnen niet veel plek. Maar met goed weer is het prima buiten zitten aan de zijkant bij Hazel. Lekker in de zon met een huisgemaakte sandwich en een vers gezette flat white. Kom langs in het historisch centrum op de hoek van de Voorstaat en Mariënbornstraat in het prachtige monumentale pand. Je bent van woensdag tot en met zaterdag, naast de lunch, welkom voor de allerfijnste koffie, ontbijt, vegan sweetness en al je favoriete desembroden.

Ontdek Hazel

 

 

Hazel koffie lunch to go horeca Dordrecht

Post: de hele dag door lekker

Restaurant Gastrobar Post is de culinaire ontmoetingsplek in hartje stad. Het restaurant is gevestigd in het voormalige pand van het postkantoor. Door de grote raampartij heb je een mooi zicht op het gezellige stadsleven. De Gastrobar is het middelpunt van de zaak. Je kunt er staand aan de bar een kopje koffie drinken, genieten van de tapas met een glaasje wijn of proeven van het bierassortiment. Als je langs het pand loopt, heb je goed zicht op de patisserie. Eigen gebakken brood, diverse taarten, koekjes en vers gedraaid ijs. Daar kun je toch niet aan voorbij lopen? In dit jaargetijde ben je hier zeker ook voor een lekkere lunch aan het juiste adres: de black bun, frittata van herfstgroenten en geitenkaas, het 12-uurtje en de speciale herfstsoep. Naast lunch ben de bij Post ook welkom voor ontbijt, take-away, borrel én diner! En het is een aanrader om met de kids te gaan, ze hebben een prachtige speelgoedkast met allemaal leuke boekjes, spelletjes en ander speelgoed. Jij lekker relax lunchen en de kids hebben het ook naar hun zin, dubbel plezier!

Ontdek Post

 

Restaurant Post eten drinken horeca lunch diner Dordrecht

Lunchgerechten om van op te warmen!

Het is herfst en de winter komt eraan. De lunchkaart bij De Crimp is er klaar voor en sluit aan bij de smaken van het seizoen. Gerechten waar je het lekker warm van krijgt en seizoensgebonden gerechten, er is voor ieder wat wils. “Dat is ook precies wat De Crimp is”, vertelt mede-eigenaar Nicky van der Toorn. “Een dynamische goed bereikbare plek in een iconisch monumentaal pand waar iedereen zich thuis voelt van toerist tot Dordtenaar. De gerechten hebben weliswaar een Mediterraans karakter, de producten die we gebruiken komen allemaal uit de regio. Zo komen o.a. de paddenstoelen van het Kwekersgilde, maar alles is vers bij ons.” Bij een lekkere lunch hoort natuurlijk ook een bijpassend drankje. Een rode wijn vol van smaak of een glas frisse witte wijn, het restaurant heeft alles in huis wat past bij jouw (lunch)wensen. Je komt hier voor een moderne lunch of klassiek diner, een heerlijk kopje koffie met vers gebak of toch een gezellige borrel aan de Citybar, je bent altijd welkom!

Ontdek De Crimp
Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht
Voorstraat Noord restaurant Het Magazijn Dordrecht
Alle lunchplekjes
op een rij!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024