Biesboschcentrum Dordrecht
Inspiratie & tips

Compleet vernieuwd Biesboschcentrum

Wat is de kern van de Biesbosch? Met deze vraag ging een werkgroep bestaande uit vrijwilligers en professionals aan de slag. Na grondig onderzoek kwamen de volgende thema’s naar voren: bevers, water, vogels, planten en de historie van het uitgestrekte natuurgebied dat altijd in beweging is. Samen vormen ze de rode draad van de interactieve tentoonstelling in de vernieuwde en gemoderniseerde publieksruimte van het Biesboschcentrum.

Het doel van de nieuwe tentoonstelling is om met de kennis, ideeën en tips die je gaandeweg meeneemt vervolgens naar buiten te gaan. De Biesbosch echt beleven doe je tenslotte buiten in de natuur.

Van binnen naar buiten

Coördinator publieksactiviteiten Martine de Koning is blij met het resultaat. “Het is prachtig geworden. Echt ontzettend jammer dat we het nog niet kunnen delen met bezoekers. De vijf thema’s hebben elk hun eigen route. Door deze te volgen ontdek je steeds meer over de Biesbosch. Voor de kinderen hebben we een verrassende maar ook educatieve speurtocht. Het doel van de tentoonstelling is om met de kennis, ideeën en tips die je gaandeweg meeneemt vervolgens naar buiten te gaan. De Biesbosch echt beleven doe je tenslotte buiten in de natuur.”

Biesboschcentrum Dordrecht

Vernieuwd beverbos

“Het is natuurlijk fijn dat mensen kunnen genieten van een wandeling in het recreatiegebied. De verhuur van fluisterbootjes, kano’s en SUP’s kan gelukkig ook weer. Het beverbos, naast het bezoekerscentrum, is ook vernieuwd en zeker de moeite van het bezoeken waard. De kunstburcht is vernieuwd, evenals de informatieborden. De twee bevers die er vroeger in de omheining woonden, zijn er niet meer.

Inmiddels is de beverpopulatie zo gegroeid dat ze prima te spotten zijn in hun natuurlijke habitat via een wandeling, excursie of vaartocht. Als je de bevers zelf niet ziet, dan zijn er in ieder geval sporen van ze terug te vinden. Kennelijk hebben ze het goed naar hun zin in de Biesbosch. Er leven inmiddels ruim driehonderd bevers in het gebied. Voor het beverbos hebben we overigens ook een nieuwe speurtocht. Deze is straks te koop in het Biesboschcentrum.”

Klimbos BiesboschcentrumDordrecht beverbos

Geweldig uitzicht op het terras

“Met het Klimbos zijn we in gesprek om een gezamenlijk programma aan te bieden. Het is een fantastische aanvulling op ons educatieve aanbod. We verheugen ons erop om de bezoekers aan het gebied met een stop bij het Biesboschcentrum nog meer te bieden. Het wordt helemaal mooi als ook de horeca en daarmee het terras met geweldig uitzicht opengaan. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.”

Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht.

Biesboschcentrum Dordrecht

Beleef de Biesbosch met nóg meer avontuur

Klimbos Biesbosch Dordrecht
Blogs
Doe

Zweef over de bevers in het Klimbos

04 mei 2021
DRIJF Dordrecht sup kano's Biesbosch Stayokay
Blogs
Ontdek
Vanaf het water

SUP- en kanoverhuur DRIJF bij hotspot Stayokay

04 mei 2021
Dordt Vlogt | e-chopper binnenstad & Biesbosch
Fietsen
Natuur
Ontdek
Vlogs

Cruisen door Dordrecht

23 april 2021
Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht
Blogs
Natuur
Overnachten

Natuurlijk wegdromen in de Ecolodge

04 mei 2021