Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

Feest voor Nationaal Park De Biesbosch

Dit jaar bestaat Nationaal Park De Biesbosch 30 jaar. Ook kinderen worden uitgenodigd om dit mee te vieren. Speciaal voor hen is een avonturenkaart met een bijbehorend memoryspel ontwikkeld.

Biesbosch avonturenkaart en memoryspel

Verschillende Biesboschpartijen, waaronder IVN natuureducatie, Staatsbosbeheer en de bezoekerscentra, hebben een speciale avonturenkaart met activiteiten voor kinderen ontwikkeld.
Hierop staan toegankelijke natuuropdrachtjes rond het thema Nationaal Park De Biesbosch, een B&B vol leven. Kinderen die hun ingevulde avonturenkaart bij een van de entreepoorten van de Biesbosch laten zien, ontvangen een mooi memoryspel met bijzondere dieren en planten die in de Biesbosch voorkomen. Het doel van de avonturenkaart is om meer kinderen (en hun ouders) de natuur en het landschap van de Biesbosch te laten ontdekken.

Afhaalpunten avonturenkaart

De entreepoorten van de Biesbosch waar kinderen een Biesbosch avonturenkaart kunnen ophalen zijn Biesboschcentrum Dordrecht, Biesbosch MuseumEiland, VVV Drimmelen, VVV Geertruidenberg en Museum Twintighoeven. De memoryspellen zijn hier ook verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
Het memoryspel bevat prachtige plaatjes met kenmerkende Biesboschdieren en -planten. Met de QR-code op het doosje kun je de verhalen van die dieren en planten lezen. DeĀ  afbeeldingen laten zien dat de Biesbosch met recht een B&B vol leven is. De verhalen spelen ook een rol bij excursies in de Biesbosch en staan vanaf de zomer op de website Beleefdebiesbosch.

TIP: De beverBuzz maakt reizen tijdens wegwerkzaamheden leuker deze zomer

Deze zomer vernieuwt Rijkswaterstaat het asfalt tussen Ridderkerk en Deil. Dit betekent dat er forse hinder ontstaat op de A15 en dit brengt hinder met zich mee. Met de beverBuzz is het makkelijker om met openbaar vervoer het Biesboschcentrum Dordrecht te bereiken. De beverBuzz is gratis en vertrekt ieder uur vanaf perron B (801) op Dordrecht Centraal. De bus stopt bij Skicentrum Drechtsteden, Stayokay Hostel, het Biesboschcentrum, de Sterrenwacht Mercurius en de waterbushalte. De bus rijdt van 6 juli tot en met 1 september.

Meer over de NP De Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch herfst natuur hond Dordrecht

Nationaal Park de Biesbosch

Nieuwe Dordtse Biesbosch fietsen gezin natuur Dordrecht
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur

Genieten in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en De Elzen

20 september 2022
Grotekerksbuurt Grote Kerk kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht

Doen met kinderen