Stadswandeling - Dagtochten Dordrecht
Inspiratie & tips

Dordrecht ontdekken is nóg leuker met een ervaren VVV-gids

Dordrecht is bij uitstek een stad om lekker doorheen te slenteren!

Stadswandeling Dordrecht, een échte ontdekking

Dordrecht kent een rijke historie, beschikt over mooie monumenten, heeft een gezellige binnenstad en daarbij is de natuur nooit ver weg. Natuurlijk kun je al dat moois zelf tot je nemen, maar overweeg ook eens een groepsdagtocht of stadswandeling o.l.v. VVV-gids. Onze gidsen spelen in op de interesses van deelnemers en hebben op iedere vraag een antwoord. Leuk en leerzaam.” Aldus Patricia Hoornaar, die bij Dordrecht Marketing & Partners de meest uiteenlopende groepsdagtochten samenstelt.

Bijna dagelijks vormt VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard het begin- en eindpunt voor een groep enthousiaste wandelaars. “Richting de lente werkt het weer natuurlijk meer mee en dan wordt het maken van dagtochtjes voor velen alleen nog maar aantrekkelijker. Er meren tegenwoordig veel riviercruiseschepen aan in Dordrecht. Voor deze toeristen is een stadswandeling onder begeleiding vaak een leuk uitje aan wal. Maar ook Dordtenaren zelf maken er geregeld een ontdekkingstocht door eigen stad van.”

Meer informatie over stadswandelingen

wandelen - historisch Dordrecht

Binnenstad, natuur en actualiteit

De keuze is reuze. “Bij ‘De smaken van Dordrecht’ worden drie restaurants bezocht voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Tussendoor vindt steeds een korte wandeling door een deel van de binnenstad plaats. Schuif je voor de volgende gang aan, dan weet je alweer iets meer over Dordrecht. Het is daarnaast ook een optie om deel te nemen aan een fotozoektocht in de Biesbosch. Een deel gaat over water, naar keuze in een kajak of fluisterboot, en een deel bestaat uit wandelen door de natuur. Er zit een duidelijk speurtochtelement aan vast en daarnaast is het natuurlijk een kwestie van genieten van de natuur.”

Er wordt ook ingespeeld op de actualiteit. In het kader van ‘800 jaar stad’, bedoeld om stil te staan bij het feit dat Dordrecht toen als eerste nederzetting in het toenmalige graafschap Holland stadsrechten kreeg, is er een passende route bedacht. “Deze leidt langs plekken waar de bijzondere verhalen over de stadsrechten liggen en het verhaal van de ontstaansgeschiedenis aan het riviertje Thuredrecht komt uitgebreid aan bod.”

natuur - varen