Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (8)
Inspiratie & tips

Events voor in je agenda!

Het nieuwe jaar is aangebroken en er staat natuurlijk al van alles op de Dordtse UITagenda. Om niets te missen geven we alvast wat belangrijke data door die je echt in je agenda moet zetten. Het is ook dit jaar voor ieder wat wils als het gaat om de evenementenkalender. Wij pikken er alvast een paar voor je uit.

Evenementen in 2024: kom maar op met die gezelligheid!

24 t/m 26 mei: Dordt in Stoom

In mei is het voor de 20e keer Dordt in Stoom, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht. Het evenement is gratis toegankelijk, alleen voor het historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’. Vrijdagavond start het event met de Vlootschouw, het spectaculaire openingsnummer! Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is het spektakel te volgen. Zaterdag en zondag is het tijd voor het grootse stoomevenement. In het historische havengebied zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor gezelligheid. Natuurlijk is ook de modelbouwshow weer onderdeel van het programma.

Dordt in Stoom – 24 t/m 26 mei
Dordt in Stoom evenement historische havens Dordrecht (11)

7 & 8 juni: Wantijlive en Wantijpop

Wantijlive en Wantijpop brengen jaarlijks families, vrienden en vriendinnen samen. Samen genieten van de beste acts, het lekkerste eten en het fijne sfeertje is typisch Wantijlive en Wantijpop! Zijn deze evenementen ook de aftrap van jouw festivalzomer? Wantijlive is het muziekfestival waar de beste live acts van Nederlandse bodem, in het prachtige en intieme Wantijpark, te zien zijn. Wantijlive vindt dit jaar alweer voor de zesde keer plaats. Wantijpop heeft naast bekende Nederlandse topacts ook het Popcentrale veld met de tofste lokale acts. Je vindt er de leukste activiteiten voor kids bij Koning Eik, kun je heerlijk dansen op house sounds bij de Geheime Deuntjes en smul je van het lekkerste eten uit de regio. Dit alles maakt dat beide evenementen tot de top van de leukste (gratis) activiteiten gerekend kunnen worden in Dordrecht – en de regio -.

Wantijlive – 7 juni Wantijpop – 8 juni

Wantijpop Wantijpark Dordrecht Christiaan Valk 2 web

12 t/m 14 juli: Big Rivers

Dordrecht is in juli weer even het New Orleans van de lage landen. De paarse, groene en gouden Mardi Gras kettingen kunnen dan weer uit de kast voor het meerdaagse muziekfestival Big Rivers. Dit keer van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli. Op verschillende podia in de stad zijn er muzikale activiteiten voor jong én oud. Er is ook een gezellige festivalmarkt die je kunt vinden op de Grotekerksbuurt en de Groenmarkt. De optredens vinden onder andere plaats in de Grotekerkstuin, Korte Kalkhaven, Grote Markt, Statenplaats en De Waag. Zodra de line-up bekend is kun je die terugvinden op de website van Big Rivers. Wij hebben nu al zin in de zomer na het lezen van al dit leuks!

Big Rivers – 12 t/m 14 juli
Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (5)

4 t/m 7 augustus: Pasar Malam Istimewa

De Pasar Malam Istimewa in Dordrecht is de grootste gratis Pasar Malam in Nederland, in de buitenlucht. Bezoekers komen uit heel Nederland naar de Pasar voor het lekkere eten, de muziek én natuurlijk de gezelligheid. Bij het ruiken van de geuren van frisse limoen, gember en kurkuma loopt het water je letterlijk in de mond. Het Statenplein en Sarisgang staan tijdens de Pasar vol met eetkraampjes waar je kunt smullen van Aziatische gerechten. Kramen met houtsnijwerk, gezondheidsproducten en kalligrafie, en muziekoptreden met exotische dansers maken de Oosterse beleving compleet.

Pasar Malam Istimewa – 4 t/m 7 aug.
Pasar Malam 2023 evenementen markt muziek Dordrecht (8)

13 augustus: Tour de France Femmes avec Zwift

De tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 start op het Energieplein in Dordrecht op dinsdag 13 augustus. Eerst rijden de wielrensters nog een tour de ville waarna de tweede etappe over een afstand van 73 kilometer naar Rotterdam gaat beginnen. De route gaat verder via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam.

Tour de France Femmes avec Zwift – 13 aug.
tour-de-france-femmes-avec-zwift

14 & 15 september: Open Monumentendagen

Dordrecht is een echte monumentenstad en telt meer dan 1000 monumenten. De stad werd al groot in de middeleeuwen en ontwikkelde zich tot hét handels- en bestuurscentrum van Holland en beleeft al in de 14e eeuw haar eigen gouden eeuw. Lopend langs de binnenhavens zijn de belangrijke overslaggoederen van toen nog duidelijk terug te vinden in de straatnamen, zoals de namen Wijnstraat en Wijnhaven verraden. Tijdens de Open Monumentendagen openen veel monumenten hun deuren, extra leuk want deze monumenten zijn normaal gesproken niet open voor bezoekers. Bezoek de monumenten van je keuze en loop mee met één van de stadswandelingen. Of geniet van de muziekprogrammering op zondag. Het thema van dit jaar is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’. Diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema.

Open Monumentendagen – 14 & 15 sept.

 

 

3 november: DrechtStadLoop

Op het mooie en unieke parcours gaan begin november honderden lopers de strijd aangaan met de klok en zichzelf tijdens de DrechtStadLoop. Er is keuze uit diverse afstanden die allemaal starten en eindigen op het Statenplein in het historische hart van Dordrecht. Vanwege werkzaamheden op en rond de Spuiboulevard is het parcours enigszins aangepast, maar de start en finish blijft op het Statenplein. Met muzikale ondersteuning wordt het voor lopers en toeschouwers een gezellige en sportief evenement. Voor iedere deelnemer ligt er bij de finish weer een unieke medaille klaar.

DrechtStadLoop – 3 november

 

 

DrechtStadLoop evenement sport hardlopen Dordrecht
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Benieuwd naar alle evenementen in 2024?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024