Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Weer gezellig veel evenementen in oktober

De herfst is de perfecte tijd om lekker op stap te gaan. Veel evenementen vinden juist nu plaats door het aangename weer in deze periode. Ga eens kijken bij de Kunst-en antiekmarkt deze zondag, het Magic-Circus, bezoek één van de bijzondere Candlelight Concerten in de Grote Kerk of laat je verwonderen tijdens het Biesbosch Herfstfeest.

Keuze genoeg deze herfst!

Candlelight brengt intieme muziekconcerten

Op een bijzondere manier een bijdrage leveren aan de culturele scene in de stad: daar staan de sfeervolle Candlelight Concerten in de Grote Kerk voor. De concerten werden al in meer dan honderd steden in de hele wereld gehouden en ze zijn nu in Dordrecht! Geniet op 14 oktober van ‘De vier jaargetijden van Vivaldi’ of van een tribute aan Hans Zimmer op 11 en 24 november. De Candlelight Concerten zijn een reeks intieme, originele muziekconcerten die door Fever, de organisatie achter de concerten, zijn gecreëerd om klassieke muziek toegankelijker te maken. En dat in een mooi stukje cultureel erfgoed van de stad. Duizenden kaarsen verlichten de Grote Kerk in oktober en november, voor een prachtige sfeer.

Candlelight Concerten – 14 okt. 11 & 24 nov.
Candlelight Concerten muziek cultuur evenement Grote Kerk Dordrecht

Kennismaken met cultuur tijdens Cultuurnacht

Laat je verrassen tijdens de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 14 oktober. Met meer dan 20 deelnemende partijen ben je verzekerd van een gezellige avond én nacht in de binnenstad. Tijdens de Cultuurnacht maak je gratis kennis met alles wat onze stad te bieden heeft op het gebied van cultuur. Van een optreden in een museum en een theatertour op straat tot wereldmuziek en een exclusief kijkje achter de schermen bij verschillende culturele instellingen – de Dordtse Cultuurnacht is een buitengewoon diverse ervaring. Geniet van een culturele nacht vol dans, theater en muziek.

Dordtse Cultuurnacht – zaterdag 14 oktober

 

Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht

Beleef de herfst in de Biesbosch

Kom op donderdag 19 oktober met het hele gezin naar het Biesboschcentrum in Dordrecht en beleef dit prachtige jaargetijde in de Biesbosch. Kabouters zijn dol op de herfst en daarom vieren ze deze dag met een leuk herfstfeest voor kinderen vanaf vijf jaar. Op deze dag wandel je de kabouterroute door het bos. Bij de welkomstkabouter worden je wangen roodgekleurd zodat je klaar bent voor de tocht. Onderweg kom je langs actieve, creatieve en natuurlijke activiteiten. Ga op zoek naar de huisjes van de kabouters in het bos. Ontdek alle mooie kleuren van de herfst – grote kans dat je allerlei herfstschatten tegenkomt. Aan het einde van de route sluit je het herfstfeest af met wat lekkers bij de warmte van de vuurkorf.

Biesbosch herfstfeest – donderdag 19 oktober

 

Biesbosch herfstfeest evenement Biesboschcentrum Dordrecht
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Blogs
Nieuws
Voor kids

Winterse evenementen op de UITagenda

01 december 2023
Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (2)
Blogs
Nieuws

Klaar voor de winter? Update je wintergarderobe!

27 november 2023
Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht
Blogs
Nieuws

5x lekker lunchen

22 november 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad Stadsklooster Dordt Daily Meel Knappe Fiets miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: nieuws uit de stad 18

16 november 2023
Park Merwestein - Dordrecht
Blogs
Kinderwandelingen
Voor kids

Naar buiten in de herfst

13 november 2023