Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht
Inspiratie & tips

Weer gezellig veel evenementen in oktober

De herfst is de perfecte tijd om lekker op stap te gaan. Veel evenementen vinden juist nu plaats door het aangename weer in deze periode. Ga eens kijken bij de Kunst-en antiekmarkt deze zondag, het Magic-Circus, bezoek één van de bijzondere Candlelight Concerten in de Grote Kerk of laat je verwonderen tijdens het Biesbosch Herfstfeest.

Keuze genoeg deze herfst!

Candlelight brengt intieme muziekconcerten

Op een bijzondere manier een bijdrage leveren aan de culturele scene in de stad: daar staan de sfeervolle Candlelight Concerten in de Grote Kerk voor. De concerten werden al in meer dan honderd steden in de hele wereld gehouden en ze zijn nu in Dordrecht! Geniet op 14 oktober van ‘De vier jaargetijden van Vivaldi’ of van een tribute aan Hans Zimmer op 11 en 24 november. De Candlelight Concerten zijn een reeks intieme, originele muziekconcerten die door Fever, de organisatie achter de concerten, zijn gecreëerd om klassieke muziek toegankelijker te maken. En dat in een mooi stukje cultureel erfgoed van de stad. Duizenden kaarsen verlichten de Grote Kerk in oktober en november, voor een prachtige sfeer.

Candlelight Concerten – 14 okt. 11 & 24 nov.
Candlelight Concerten muziek cultuur evenement Grote Kerk Dordrecht

Kennismaken met cultuur tijdens Cultuurnacht

Laat je verrassen tijdens de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 14 oktober. Met meer dan 20 deelnemende partijen ben je verzekerd van een gezellige avond én nacht in de binnenstad. Tijdens de Cultuurnacht maak je gratis kennis met alles wat onze stad te bieden heeft op het gebied van cultuur. Van een optreden in een museum en een theatertour op straat tot wereldmuziek en een exclusief kijkje achter de schermen bij verschillende culturele instellingen – de Dordtse Cultuurnacht is een buitengewoon diverse ervaring. Geniet van een culturele nacht vol dans, theater en muziek.

Dordtse Cultuurnacht – zaterdag 14 oktober

 

Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht

Beleef de herfst in de Biesbosch

Kom op donderdag 19 oktober met het hele gezin naar het Biesboschcentrum in Dordrecht en beleef dit prachtige jaargetijde in de Biesbosch. Kabouters zijn dol op de herfst en daarom vieren ze deze dag met een leuk herfstfeest voor kinderen vanaf vijf jaar. Op deze dag wandel je de kabouterroute door het bos. Bij de welkomstkabouter worden je wangen roodgekleurd zodat je klaar bent voor de tocht. Onderweg kom je langs actieve, creatieve en natuurlijke activiteiten. Ga op zoek naar de huisjes van de kabouters in het bos. Ontdek alle mooie kleuren van de herfst – grote kans dat je allerlei herfstschatten tegenkomt. Aan het einde van de route sluit je het herfstfeest af met wat lekkers bij de warmte van de vuurkorf.

Biesbosch herfstfeest – donderdag 19 oktober

 

Biesbosch herfstfeest evenement Biesboschcentrum Dordrecht
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024