Stadswandeling VVV Dordrecht
Inspiratie & tips

Hé, wandel je mee?

Wist je dat de toren van de Grote Kerk staat schever dan de toren van Pisa? En dat Vincent van Gogh een tijdje in Dordrecht heeft gewoond? Enthousiaste gidsen verrassen bezoekers van buiten èn Dordtenaren met de smeuïgste verhalen en de mooiste plekjes tijdens hun stadswandelingen. Patricia Hoornaar, bij Dordrecht Marketing & Partners verantwoordelijk voor de groepsdagtochten en stadswandelingen, kan het iedereen aanbevelen om een keer mee te lopen.

Er gaat een wereld voor je open.

Verrassend leuke tochten door de binnenstad

De instapwandelingen van anderhalf uur starten en eindigen bij de VVV aan de Spuiboulevard 99. Door corona hebben de wandelingen lang stilgelegen. Pas in juli zijn ze weer opgestart. Van woensdag tot en met zondag kunnen individuele bezoekers deelnemen aan de wandelingen. Dit kan al vanaf € 6,- per persoon. Kijk op de pagina Wandelroutes Dordrecht voor informatie en reserveren.  Bij terugkomst krijgen de medewerkers achter de balie vaak meteen de reacties op de wandeling. “We horen vaak dat mensen niet verwacht hadden dat het zo leuk zou zijn.”

Dagtochten op maat

Heb je zelf al een groep(je) en wil je Dordrecht op een bijzondere manier ontdekken? Ook dan kun je terecht bij Patricia. Ieder jaar stelt ze verschillende arrangementen samen waarbij vaak ook een kop koffie, lunch of vaartocht zijn inbegrepen. “We hebben ook tochten met een thema, bijvoorbeeld de ‘Smakelijk eten tocht’ waarbij het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht in verschillende restaurants zijn. De deelnemers wandelen met een gids van het ene naar het andere restaurant. We hebben een fotoworkshop, een wandeling waarbij een fotograaf meteen vertelt hoe je onze fotogenieke stad origineel en creatief met je smartphone kunt vastleggen. Ik probeer ieder jaar iets nieuws toe te voegen. Dit jaar is dat suppen in de binnenhavens. Daarnaast maak ik dagtochten op maat, helemaal naar de wensen van de klant. Dit kan voor een verjaardag, bedrijfsuitje, familiefeest, eigenlijk voor van alles zijn. Ik maak hiervoor afspraken met Dordtse ondernemers als Den Witten Haen, Rutte, Het Magazijn, Osteria Luca, Dordts Genoegen, Merz, lunchroom Hartje Stad, musea, De Dordtevaar en DRIJF Dordrecht.”

Stadswandeling VVV Dordrecht Groothoofdspoort monument

Moordtochten en meer spellen!

“Het is ook leuk om de stad via een spel te ontdekken. Via een app kun je een moord oplossen, op jacht gaan naar een ontsnapte gangster of een hack oplossen. Intussen kom je langs de mooiste highlights in de binnenstad. Leuk voor kinderen, maar absoluut ook voor volwassenen.” Een goed overzicht van alle mogelijkheden is (binnenkort) terug te vinden op de kersverse website www.dagtochtendordrecht.nl, aanmelden kan hier ook. Ben je van plan om een onvergetelijke dag te gaan organiseren en wil je graag ondersteuning hierbij? Dan is altijd Patricia er nog om mee te denken.

Stadswandeling VVV Dordrecht Groothoofdspoort monument

Ontdek meer van de stad

Maartensgat boot haven wandelen herfst Zwijndrechtse brug Dordrecht

Op pad in de stad

Mountain Network kinderen actief klimmuur klimmen Dordrecht

Actief dagje Dordt

Fietsroutes

Pottenkade wandelen telefoon fotograferen herfst Voorstraathaven Dordrecht

Alle wandelingen op een rij