Winkelen stel december winter kerstverlichting Visstraat Gulden Os Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

Zin in: de mooiste kerstoutfits shoppen

Shoppen in de binnenstad is hét uitje van deze kerstperiode! Alleen al omdat je lekker los kunt gaan voor je (feest)outfit tijdens de kerstdagen. Ga er op uit en kijk welke winkel precies datgene heeft waarmee jij straks oogverblindend aan de feesttafel zit.

Van glitterjurk tot lakrok van leer – je ziet er tiptop uit deze kerst!

Glitterjurken bij Jet’s Favs

Zeg je kerst, dan zeg je automatisch glitter. En laat dat nu net veelvuldig te vinden zijn in de kerstkleding van dit jaar. Ook bij dameskledingwinkel Jet’s Favs is de glitter terug te zien in de feestcollectie. Gecombineerd met zwart, of juist beige met een glitter erbij. “De glitterjurkjes lopen erg goed,” zegt Annejet Krijgsman. “We zien veel echt vrouwelijke jurken qua kleding voor het kerstdiner. Ook leuk: glittergilets en leren lakrokjes met een shiny effect, die zie je veel in mijn winkel. Een beetje kleur mag ook, zoals magenta ofwel een paarsachtig rood. Voorgaande jaren droegen mensen vooral comfy kleding aan de kersttafel, omdat door de coronaperiode niet iedereen uit durfde te pakken. Nu het allemaal weer lekker kan, besteden mensen meer aandacht aan hun kerstoutfit.”

Jet’s Favs, Vriesestraat 34
Jet's Favs damesmode winkelen december kerst winter Dordrecht (1)

Stijlvolle colberts bij Alexander Roodfeld

Heren die netjes aan de kerstdis willen zitten, doen er goed aan om eens langs te gaan bij Alexander Roodfeld. De herenmodezaak richt zich in deze periode helemaal op mannen die er feestelijk uit willen zien tijdens de feestdagen. Bijvoorbeeld met een mooi colbert, vertelt Ties Roodfeld. “We merken dat heren met kerst netter gekleed willen gaan, maar niet meer op de traditionele manier met een stropdas of strik. In plaats daarvan kies je voor een mooi colbert in een donkere kleur, met bijvoorbeeld een donker colletje eronder. Zo maak je het chique, maar wel op een andere manier. Het colbert zelf is geregeld van een glanzende stof, zo in de feestmaand. Ook als je een smoking voor een gala zoekt, zit je bij ons goed.” Ties merkt dat veel mensen ook voor cadeaus bij Alexander Roodfeld komen. “Ze gaan voor mooie items als een trui, sjaal of overhemd voor onder de kerstboom.”

Alexander Roodfeld, Visstraat 13-15
Alexander Roodfeld herenmode winkelen winter Dordrecht

Schoenen als echte eyecatchers

Bij een mooie kerstoutfit hoort uiteraard ook een feestelijke schoen. Schoenen bij je outfit scoor je bijvoorbeeld bij Nelson Schoenen, Omoda en Mohr & Mohr By Govers Schoenen. Bij een bezoekje aan één van deze winkels – of wie weet wel allemaal! – merk je direct dat niks te gek is deze kerst. Materialen die mooi glimmen zoals metallic, hoge hakken in klassiek zwart, of juist een pump met een bijzonder kleurcontrast: het kan allemaal. Een mooie zwarte schoen met een subtiel of minder subtiel glittertje kan ook. Wil je een echte eyecatcher, ga dan voor een gouden of zilveren schoen. Mooi feestelijk en helemaal van nu! Ga je voor een hak, dan hoeft het niet per se een naaldhak te zijn. Een blokhak is net zo feestelijk en je blijft er nog een stuk beter op staan ook.

Overzicht schoenenwinkels
Winkelen stel december winter kerstverlichting Visstraat Dordrecht (3)
Ontdek alle winkels!
Bekijk het hier

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024