Koningsdag in Dordrecht is een feest voor iedereen! Van de Oranjemarkt in de gezellige binnenstad tot activiteiten in de wijken tot een spectaculaire vuurwerkshow als afsluiter. Het belooft weer een prachtige oranje dag te worden!

Koningsdag begint al op 26 april

Koningsdag begint al op woensdagavond 26 april met een spectaculair Koningsconcert op het Statenplein. Dit jaar komt er weer een fantastisch orkest naar Dordrecht, dé Utrechtse Studenten Bigband. Fris, groen, strak en overweldigend goed. In 2019, werd deze band verkozen tot beste studentenbigband van Nederland tijdens de landelijke Big Battle. Deze swingende studenten maken van iedere gelegenheid een feestje. Het concert is gratis en duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

Meer Koningsconcert

 

Nederlandse vlag Koningsdag Dordrecht

Struinen over de Oranjemarkt

Koningsdag is dé dag om op zoek te gaan naar tweedehands parels. Eindeloos dwalen tijdens de Oranjemarkt langs alle kleedjes, tafels en kramen op zoek naar dat ene item. Je komt langs speelgoed, kleding, meubels, accessoires en nog veel meer! De Oranjemarkt  bevindt zich tussen de Grotekerksbuurt richting de Visstraat en op de Sarisgang. In de Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein verkopen bewoners hun spullen voor de deur. Tip voor gezinnen: in de Kloostertuin is er een kindervrijmarkt.

Meer Oranjemarkt

Aubade Stadhuisplein

De traditionele aubade bij het stadhuis is van 10.30 tot 11.30 uur en wordt afgenomen door burgemeester Wouter Kolff. Tijdens de traditionele aubade trakteren Drum & Bugle corps Jubal, JD’s Big Band en de kinderkoor Kerkuiltjes de bezoekers op oude en nieuwe Hollandse liedjes. Na de aubade is er een toost op de verjaardag van Z.M. de Koning. Tip: voorafgaand aan de aubade maakt Jubal een muzikale rondgang en spelen ze bij het Gasthuis Dordrecht. Dit is van 09.30 tot 10.30 uur.

Meer aubade
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Vier Koningsdag
in de wijken!

Oranje gezelligheid

De hele binnenstad kleurt natuurlijk gezellig oranje en zijn er nog heel veel andere leuke activiteiten en dingen te doen. Geniet op het terras van een (oranje) drankje en bestel een (oranje) gebakje of swing tijdens de oranjebandshow op het Statenplein. Veel cafés en restaurants doen ook wat extra’s voor Koningsdag en in de leuke Dordtse winkels scoor je oranje items. Kortom: de Dordtse binnenstad is op Koningsdag gevuld met oranje gezelligheid!

Meer Koningsdag in Dordrecht
Koningsdag in Dordrecht

Spectaculaire vuurwerkshow

Volgens traditie is er weer een spectaculaire vuurwerkshow op het Drierivierenpunt om Koningsdag met een knaller af te sluiten. Op het Drierivierenpunt wordt vanaf een ponton een indrukwekkende vuurwerkshow afgestoken door Dutch firework professional. De vuurwerkshow is vanaf het Groothoofd en de Merwekade perfect te zien!

Meer vuurwerkshow

Meer uittips in Dordrecht

UITagenda

Strandje Merwelanden Biesbosch Dordrecht (1)

Nationaal Park de Biesbosch

Fietsen

Voorstraathaven Si Barone rondvaartboot historische havens Dordrecht

Dordrecht vanaf het water

Stadswandeling Hof van Nederland Augustijnenkerk Dordrecht

Wandelen