Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Inspiratie & tips

Vier Koningsdag!

Koningsdag in Dordrecht is een feest voor iedereen! Van de Oranjemarkt in de gezellige binnenstad tot activiteiten in de wijken tot een spectaculaire vuurwerkshow als afsluiter. Het belooft weer een prachtige oranje dag te worden!

Koningsdag begint al op 26 april

Koningsdag begint al op woensdagavond 26 april met een spectaculair Koningsconcert op het Statenplein. Stap binnen in de wereld van de “Nile Rodgers Dance Dance Tributeband”, een energieke formatie bestaande uit tien doorgewinterde muzikanten die stuk voor stuk geïnspireerd zijn door het onweerstaanbare R&B, aanstekelijke Disco en onmiskenbare Funk, verspreid door niemand minder dan de legendarische Mr. Nile Rodgers. Het concert is gratis en duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

Meer Koningsconcert

 

Struinen over de Oranjemarkt

Koningsdag is dé dag om op zoek te gaan naar tweedehands parels. Eindeloos dwalen tijdens de Oranjemarkt langs alle kleedjes, tafels en kramen op zoek naar dat ene item. Je komt langs speelgoed, kleding, meubels, accessoires en nog veel meer! De Oranjemarkt  bevindt zich tussen de Grotekerksbuurt richting de Visstraat en op de Sarisgang. In de Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein verkopen bewoners hun spullen voor de deur. Tip voor gezinnen: in de Kloostertuin is er een kindervrijmarkt.

Meer Oranjemarkt
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Vier Koningsdag
in de wijken!

Oranje gezelligheid

De hele binnenstad kleurt natuurlijk gezellig oranje en zijn er nog heel veel andere leuke activiteiten en dingen te doen. Geniet op het terras van een (oranje) drankje en bestel een (oranje) gebakje of swing tijdens de oranjebandshow van 13.30 tot 15.30 uur op het Statenplein. Veel cafés en restaurants doen ook wat extra’s voor Koningsdag en in de leuke Dordtse winkels scoor je oranje items. Kortom: de Dordtse binnenstad is op Koningsdag gevuld met oranje gezelligheid!

Meer Koningsdag in Dordrecht
Koningsdag in Dordrecht

Spectaculaire vuurwerkshow

Volgens traditie is er weer een spectaculaire vuurwerkshow om 22.30 uur op het Drierivierenpunt om Koningsdag met een knaller af te sluiten. Op het Drierivierenpunt wordt vanaf een ponton een indrukwekkende vuurwerkshow afgestoken door Dutch firework professional. De vuurwerkshow is vanaf het Groothoofd en de Merwekade perfect te zien!

Meer vuurwerkshow