Voorstraat West Winkelen Florale Extase Dordrecht
Berichten

Nieuws uit de stad

Nieuwe ondernemingen starten, andere veranderen hun concept en sommige vieren een jaloersmakend jubileum. Geen ondernemer is hetzelfde, maar wat ze allemaal hebben is 100% lef en 100% doorzettingsvermogen. Het resultaat? Een volle 100% winst voor de Dordtenaren en de bezoekers van buiten de stad.

Het is geen moment saai in de Dordtse binnenstad.

Buddingh is back!

Natuurlijk is Café Buddingh nooit echt weggeweest, maar zegt eigenaar Carlo van Ast: ”We zijn nu meer Buddingh dan ooit!” Het terras staat er piekfijn bij en het interieur is na de heropening nóg meer een ode aan Dordrechts beroemdste dichter. Een indrukwekkende, meer dan manshoge foto van Kees Buddingh’ prijkt aan de muur. Daarnaast in het kort zijn levensverhaal, geschreven door ‘zijn’ biograaf Wim Huijser. Aan de andere kant een unieke foto die een van Nederlands bekendste fotojournalisten Vincent Mentzel van hem schoot in een winters Dordts park. Voor toeristen is Café Buddingh dé plek om dagje Dordt te starten met een heerlijk kopje koffie. En af te sluiten met een bittergarnituur en een drankje op de weg terug naar het station. Dordtenaren weten deze favoriete hangout te vinden voor een zakelijke lunch of om relaxt bij te praten met vrienden. Café Buddingh is back in full swing!

Meer Buddingh

Trendy Lady’s al 12,5 jaar trending

Toen Yvonne Teeuw 12,5 jaar geleden startte met haar boetiek in de Vriesestraat was het crisis. “En nu hebben we de coronacrisis.” Gelukkig kan de gastvrije en creatieve eigenaresse van de damesmodezaak er nog bij lachen. Maar hoe kan het dat haar zaak groeit – Yvonne is ooit begonnen op braderieën -, terwijl andere bij bosjes omvallen? “Door te blijven wie ik ben. Altijd up to date met de nieuwste betaalbare fashion must haves, schoenen en accessoires voor vrouwen van 14 tot 90 jaar. Bovendien zorg ik ervoor dat het gezellig is. Het is hier een soort huiskamer: kopje koffie en een hapje erbij. Met veel vaste klanten heb ik in de loop der jaren een goede band opgebouwd. Het was ooit mijn opa’s droom dat zijn (klein)dochters een eigen zaak zouden hebben. Ik ben er trots op dat dit gelukt is. Overigens heb ik dit mede te danken aan mijn moeder, partner en kinderen die er altijd zijn om back up te geven. Het is nu niet makkelijk, maar over 12,5 jaar hoop ik er nog te zijn, wie weet samen met mijn dochters in de zaak.”

Meer informatie

Bubble up your T in The T Bar

Onlangs opende het eerste filiaal van The T Bar haar deuren in het Drievriendenhof. De initiatiefnemers misten een leuke plek voor lekkere drankjes in het centrum. Een plek waar je kunt zitten en makkelijk to go mee kunt nemen. Ze kozen hierbij voor hun eigen favoriete drankjes: bubble tea in alle kleuren en in meer dan dertig smaken en milkshakes gemaakt van candy bars. En dan in verrassende smaken, nieuwe mixen en lekker toppings voor de finishing touch. In Aziatische landen is bubble tea een geliefd drankje, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. Dit blijkt wel uit de vele positieve reacties en het enthousiasme waardoor The T Bar overrompeld werd. Het gaat ontzettend goed en ook de locatie bevalt prima. Dagelijks komen er veel passanten voorbij die tijdens het shoppen trek hebben iets lekkers.

Alles over T Bar

Meer nieuws uit de stad!

Dwaalspoor Stadhuis Dordtse December Dagen 2021 Dordrecht centrum
Blogs
Kids
Nieuws

Magische Dordtse December Dagen

06 december 2022
Purper Interior winkelen interieur centrum Nieuwstraat Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #17

29 november 2022
Dordt Vlogt shoppen voor de feestdagen Dordrecht miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Shoppen voor de feestdagen

24 november 2022
Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

Klaar voor de winter? Update je wintergarderobe!

17 november 2022
Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)
Blogs
Kids
Nieuws

Ga op avontuur met een snufje cultuur

12 november 2022