Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad. De bijzondere nieuwe winkels en initiatieven dragen hier zeker aan bij. Een verrassend en gevarieerd aanbod is bovendien niet alleen mooi meegenomen voor de Dordtenaren, maar ook voor bezoekers vanuit de hele regio. Steeds vaker weten ook zij de weg naar de oudste en leukste stad van Holland te vinden met onder andere deze leuke nieuwe ondernemers.

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad.

Marbiza: Marokko meets Ibiza

Het verrassende aanbod van Marbiza loopt uiteen van oosterse lampen, aardewerk, heel veel verschillende tajines, cupcakevormpjes, thee, barbecues, huisparfum en nog veel meer. “Bijna elke week hebben we wel wat nieuws”, vertelt Yasmine Azzouz enthousiast. Yasmine is de dochter van de eigenaren en werkt af en toe in de winkel met veel Arabische producten. “Leuke hebbedingetjes en accessoires voor een goede prijs”, omschrijft ze de gezellige en unieke woonwinkel. Allemaal spullen waar zij en haar ouders voorheen voor naar Rotterdam moesten. Waarom dan niet zelf zo’n winkel beginnen? Zo gezegd, zo gedaan en sinds twee maanden zit Marbiza in de Vriesestraat. “De reacties die we krijgen van onze klanten zijn positief. Mensen zijn blij dat er nu ook in deze regio een winkel zoals die van ons is. Lekker dichtbij, mooie en originele spullen en niet duur.”

Meer Marbiza

SweetKidz: Het leukste winkeltje voor mama’s en kidz

Charlotte Paul (26) heeft verstand van zaken als het om baby’s en kleine kinderen gaat. Zelf heeft ze een kleintje van twee jaar. Dat in combinatie met haar lang gekoesterde droom om een eigen winkel te beginnen heeft geresulteerd in SweetKidz op de hoek van de Bagijnhof. Sinds 30 april is ze open en het gaat goed. “Ik verkoop bekende baby- en kinderkleding merken als Feetje, Dirkje, Kokonoko, Levv en Frogs & Dogs. Ik heb alles om baby’s en kleine kinderen (tot ongeveer 7 jaar) van top tot teen leuk maar betaalbaar aan te kleden, van schoenen tot haaraccessoires. En daarnaast verzorgingsproducten van Naïf.” Wie van plan is om een baby shower of gender reveal te organiseren, is ook aan het goede adres bij SweetKidz. Ballonnen, confettikanonnen, slingers, kaarten: alles om de komst van de nieuwe spruit uitgebreid te vieren. Vooralsnog is de jonge ondernemer blij met haar winkel, maar als het even kan breidt ze haar aanbod in de toekomst uit met grotere maten zodat ook oudere kinderen bij haar terecht kunnen voor een leuke eigentijdse outfit.

Meer SweetKidz

Meer nieuws uit de stad!

Blogs, vlogs & tips
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024