Berichten

Nieuws uit de stad

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad. De bijzondere nieuwe winkels en initiatieven dragen hier zeker aan bij. Een verrassend en gevarieerd aanbod is bovendien niet alleen mooi meegenomen voor de Dordtenaren, maar ook voor bezoekers vanuit de hele regio. Steeds vaker weten ook zij de weg naar de oudste en leukste stad van Holland te vinden met onder andere deze leuke nieuwe ondernemers.

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad.

Marbiza: Marokko meets Ibiza

Het verrassende aanbod van Marbiza loopt uiteen van oosterse lampen, aardewerk, heel veel verschillende tajines, cupcakevormpjes, thee, barbecues, huisparfum en nog veel meer. “Bijna elke week hebben we wel wat nieuws”, vertelt Yasmine Azzouz enthousiast. Yasmine is de dochter van de eigenaren en werkt af en toe in de winkel met veel Arabische producten. “Leuke hebbedingetjes en accessoires voor een goede prijs”, omschrijft ze de gezellige en unieke woonwinkel. Allemaal spullen waar zij en haar ouders voorheen voor naar Rotterdam moesten. Waarom dan niet zelf zo’n winkel beginnen? Zo gezegd, zo gedaan en sinds twee maanden zit Marbiza in de Vriesestraat. “De reacties die we krijgen van onze klanten zijn positief. Mensen zijn blij dat er nu ook in deze regio een winkel zoals die van ons is. Lekker dichtbij, mooie en originele spullen en niet duur.”

Meer Marbiza

SweetKidz: Het leukste winkeltje voor mama’s en kidz

Charlotte Paul (26) heeft verstand van zaken als het om baby’s en kleine kinderen gaat. Zelf heeft ze een kleintje van twee jaar. Dat in combinatie met haar lang gekoesterde droom om een eigen winkel te beginnen heeft geresulteerd in SweetKidz op de hoek van de Bagijnhof. Sinds 30 april is ze open en het gaat goed. “Ik verkoop bekende baby- en kinderkleding merken als Feetje, Dirkje, Kokonoko, Levv en Frogs & Dogs. Ik heb alles om baby’s en kleine kinderen (tot ongeveer 7 jaar) van top tot teen leuk maar betaalbaar aan te kleden, van schoenen tot haaraccessoires. En daarnaast verzorgingsproducten van Naïf.” Wie van plan is om een baby shower of gender reveal te organiseren, is ook aan het goede adres bij SweetKidz. Ballonnen, confettikanonnen, slingers, kaarten: alles om de komst van de nieuwe spruit uitgebreid te vieren. Vooralsnog is de jonge ondernemer blij met haar winkel, maar als het even kan breidt ze haar aanbod in de toekomst uit met grotere maten zodat ook oudere kinderen bij haar terecht kunnen voor een leuke eigentijdse outfit.

Meer SweetKidz

Meer nieuws uit de stad!

Blogs, vlogs & tips
Logo Dordtse cultuurnacht
Blogs
Kids
Nieuws

Cultuur verrassend spannend

04 oktober 2022
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs

Dagje Dordrecht

30 september 2022
Dordt Vlogt Schatten van Dordrecht Miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Schatten van Dordrecht

29 september 2022
Klander Muelen terras herfst koffie thee Dordrecht
Blogs

Dordrecht ontdekken in de avond

26 september 2022
De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Blogs

Dordrecht ontdekken in de ochtend

24 september 2022
Omoda schoenen kinderen winkelen centrum Dordrecht (2)
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #15

22 september 2022
Nieuwe Dordtse Biesbosch fietsen gezin natuur Dordrecht
Blogs
Kids

Genieten in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en De Elzen

20 september 2022
Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Blogs

Dordrecht ontdekken in de middag

20 september 2022
Thumbnail Dordt Vlogt Nieuws uit de Stad 11
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuw in Dordrecht! #11

15 september 2022
Dordrecht Pakt Uit 2022
Blogs
Nieuws

Stad op Stelten tijdens Dordrecht Pakt Uit

12 september 2022