Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad. De bijzondere nieuwe winkels en initiatieven dragen hier zeker aan bij. Een verrassend en gevarieerd aanbod is bovendien niet alleen mooi meegenomen voor de Dordtenaren, maar ook voor bezoekers vanuit de hele regio. Steeds vaker weten ook zij de weg naar de oudste en leukste stad van Holland te vinden met onder andere deze leuke nieuwe ondernemers.

Het is zomers gezellig in de Dordtse Binnenstad.

Marbiza: Marokko meets Ibiza

Het verrassende aanbod van Marbiza loopt uiteen van oosterse lampen, aardewerk, heel veel verschillende tajines, cupcakevormpjes, thee, barbecues, huisparfum en nog veel meer. “Bijna elke week hebben we wel wat nieuws”, vertelt Yasmine Azzouz enthousiast. Yasmine is de dochter van de eigenaren en werkt af en toe in de winkel met veel Arabische producten. “Leuke hebbedingetjes en accessoires voor een goede prijs”, omschrijft ze de gezellige en unieke woonwinkel. Allemaal spullen waar zij en haar ouders voorheen voor naar Rotterdam moesten. Waarom dan niet zelf zo’n winkel beginnen? Zo gezegd, zo gedaan en sinds twee maanden zit Marbiza in de Vriesestraat. “De reacties die we krijgen van onze klanten zijn positief. Mensen zijn blij dat er nu ook in deze regio een winkel zoals die van ons is. Lekker dichtbij, mooie en originele spullen en niet duur.”

Meer Marbiza

SweetKidz: Het leukste winkeltje voor mama’s en kidz

Charlotte Paul (26) heeft verstand van zaken als het om baby’s en kleine kinderen gaat. Zelf heeft ze een kleintje van twee jaar. Dat in combinatie met haar lang gekoesterde droom om een eigen winkel te beginnen heeft geresulteerd in SweetKidz op de hoek van de Bagijnhof. Sinds 30 april is ze open en het gaat goed. “Ik verkoop bekende baby- en kinderkleding merken als Feetje, Dirkje, Kokonoko, Levv en Frogs & Dogs. Ik heb alles om baby’s en kleine kinderen (tot ongeveer 7 jaar) van top tot teen leuk maar betaalbaar aan te kleden, van schoenen tot haaraccessoires. En daarnaast verzorgingsproducten van Naïf.” Wie van plan is om een baby shower of gender reveal te organiseren, is ook aan het goede adres bij SweetKidz. Ballonnen, confettikanonnen, slingers, kaarten: alles om de komst van de nieuwe spruit uitgebreid te vieren. Vooralsnog is de jonge ondernemer blij met haar winkel, maar als het even kan breidt ze haar aanbod in de toekomst uit met grotere maten zodat ook oudere kinderen bij haar terecht kunnen voor een leuke eigentijdse outfit.

Meer SweetKidz

Meer nieuws uit de stad!

Blogs, vlogs & tips
Blogs
Kids
Nieuws

Evenement in zícht!

01 april 2023
Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening sportief in de natuur
Blogs
Nieuws

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

31 maart 2023
Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #20

27 maart 2023
Dordt Vlogt het is lente
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Het is lente!

23 maart 2023
VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

VVV winkel metamorfose

19 maart 2023
Stadhuis MEES home & concept store winkelen vriendinnen Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #19

13 maart 2023
Pagina UITagenda Scharrelkids IVN Dordrecht - foto stock
Blogs
Kids
Nieuws

Trek je agenda maar: aangename (lente!)uitjes

01 maart 2023
Blogs
Nieuws

Dordtse restaurants in de Gault&Millau gids

27 februari 2023
Dordt Vlogt Nieuws uit de Stad 1 miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #14

16 februari 2023
Hoogwaterroute Dordrecht
Blogs
Nieuws

70 jaar Watersnoodramp

31 januari 2023