Stadhuis vlag Oekraïne
Inspiratie & tips

Ode Aan Oekraïne

In het weekend van 4 tot en met 6 maart zijn er diverse activiteiten en acties bij de culturele instellingen in Dordrecht. Deze acties zijn onderdeel van de landelijke campagne 🧡rt for Ukraine van het culturele veld. #hArtforUkraine

 

De Geel -Blauw kamer in de Bibliotheek AanZet

Dit weekend wordt in de bibliotheek AanZet, op initiatief van Kunsten ’92, de blauwe kamer een  ‘’Geel-Blauwe Kamer’’.

Dit wordt gedaan middels LED lampen. Dit als steunbetuiging voor de huidige situatie in Oekraïne. Deze lampen zullen dit weekend dag en nacht te bezichtigen zijn. Verder wordt de aan Oekraïne gerelateerde collectie toegevoegd aan deze ruimte zodat bezoekers zich extra kunnen informeren over de huidige situatie in dit land.

Dordrechts Museum doneert €7,50 per bezoeker

Het Dordrechts Museum wordt een week lang verlicht in geel-blauw en voor elke bezoekers die zondag 6 maart in het museum komt, wordt er €7,50 gedoneerd.

Dordrechts Museum tuin Dordrecht

Nationaal Onderwijsmuseum: deel van de opbrengsten voor Giro 555

Ook de medewerkers van het Nationaal Onderwijsmuseum zijn diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne en de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden voor de inwoners van het land. Om hen te steunen wordt een deel van de opbrengst van aanstaande zondag 6 maart gedoneerd aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Nationaal Onderwijsmuseum de Holland Dordrecht

Schouwburg Kunstmin doneert 50% van de baromzet

Op zaterdag 5 maart treden de Hillbilly Moonshiners en Conny Jansen Danst in Schouwburg Kunstmin. 50% van de gehele baromzet wordt gedoneerd aan Giro 555.

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

Locaties Verlicht

In navolging van het Stadhuis zullen diverse locaties verlicht worden.

Het Energiehuis: Kunstmin, Bibelot, ToBe, Soc, Popcentrale worden geel-blauw verlicht.