Pasen algemeen
Blogs, vlogs & tips

Pasen in Dordrecht

Deze Pasen is er veel te doen in Dordrecht! Zo kan je eieren zoeken bij Weizigt en in de tuin van het Dordrechts Museum, genieten van de lekkerste paasontbijtjes of naar de gezellige binnenstad tijdens Dordrecht Pakt Uit. Wat ga jij doen in Dordrecht dit paasweekend?

Dordrecht Pakt Uit

Op zaterdag 8 april is het feest in Dordrecht want de ondernemers in de binnenstad pakken uit! De paashaas hopt natuurlijk rond, er worden bloemen en lekkers uitgedeeld, er is muziek, er zijn ballonnenclowns voor de kinderen en kunstenaars maken een toffe zandsculptuur.

Daarnaast zijn er 25 gouden eieren verstopt in de binnenstad (buiten en in etalages), daarin zit een Doe Dordrecht Kadobon t.w.v. €10, €15, €20 en €25. Ook kun je een grote chocolade paashaas van Olala Chocola winnen. De eieren worden verstopt om 10.00 en 13.00 uur. Bekijk hier meer over Dordrecht Pakt Uit.

 

DPU voorjaar

Eieren zoeken in de tuin van het Dordrechts Museum

Op zaterdag 8 april kunnen kinderen de eieren van beroemde Dordtse eend Sijtje zoeken in de tuin van het Dordrechts Museum. Sijtje legde wel 100 eieren per jaar en dat was zo bijzonder dat Aelbert Cuyp een portret van haar schilderde. Na het eieren zoeken, kan je een bezoekje brengen aan Sijtje in het museum.

Eieren zoeken kan gratis en zonder aanmelding vanaf 11.00 uur. Let op: wees op tijd want op = op! Neem je eigen mandje of tasje mee om de gevonden eitjes in te doen. Wil je na het zoeken een bezoekje brengen aan Sijtje? Kinderen kunnen zoals altijd gratis en ouders en begeleiders ontvangen op deze dag 50% korting. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa tussen 11.00 en 12.00 uur. Lees hier meer over Pasen in het Dordrechts Museum.

Sijtje Albert Cuyp Dordrechts Museum

Paasfeest bij Weizigt

Op tweede paasdag, maandag 10 april, zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Natuurlijk kan het traditionele paaseieren zoeken niet ontbreken. De zoekrondes starten om 10.30, 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur en zijn voor 30 kinderen per keer. Een kaartje voor het paaseieren zoeken kost €2,50 (alleen pinnen).

Kinderen kunnen eieren versieren in de Klimaatkas, prachtige knutselwerkjes maken op het middenplein van de stadsboerderij en er is een groot nest waar de kinderen met een zelf geknutselde snavel op de foto kunnen. Op de stadsboerderij zijn er oud Hollandse spelletjes voor het hele gezin en er is voor iedereen limonade bij het Koetshuis. Klik hier voor meer info over Pasen bij Weizigt

Weizigt Dordrecht

Lammetjesdag

Tijdens Lammetjesdag (10 april) staat de Hel- en Zuilespolder in het teken van de pasgeboren lammetjes van de schaapskudde van de Hollandse Biesbosch. Kinderen kunnen de lammetjes komen bewonderen en aaien. Het evenement vindt plaats bij De Zuileshoeve, een boerderij in de Hel- en Zuilespolder. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Let op! Het is niet mogelijk om met de auto bij de Zuileshoeve te komen. Bezoekers kunnen parkeren bij P9 of ergens anders in de omgeving. Vanaf P9 wandel je in 10-15 minuten naar De Zuileshoeve.

Lammetjes lente Dordrecht

Lekker eten

Met Pasen eet je meer dan alleen paaseitjes in Dordrecht. Zo kun je bij Belicio Cheatday een heerlijke Paasbrunch doen: een paasplank vol zoetige en hartige lekkernijen. Het Nationaal Onderwijsmuseum organiseert op tweede paasdag een lekkere en luxe paasbrunch, extra leuk: kun je daarna meteen naar het museum. Brut organiseert een gezellige paas high wine op eerste en tweede paasdag. Bij de Remise geniet je op tweede paasdag van een lekkere paasbrunch. Dit is natuurlijk nog maar een greep van alle paaslekkernijen in de stad, kijk vooral even bij je favoriete restaurant voor paasacties!

 

Het Magazijn - Pasen

Uitzwaaidag The Movies

Dit weekend zijn ook de uitzwaaidagen van The Movies, dit zijn namelijk de laatste open dagen tot de verandering naar Filmtheater De Witt. Na dit weekend sluiten de deuren voor ruim twee maanden. Op zaterdag en zondag staan veel nieuwe films op het programma: alles voor de komende weken worden gebundeld op één weekend. Ook zijn er veel extra’s zoals een game-battle op groot scherm, voorpremière van Air en een versnapering en drankje van het huis. 

In de bar van de tegenoverliggende Kunstkerk zorgen DJ’s op zaterdag vanaf 18 uur voor een fijne sfeer. Lekker om na te praten en herinneringen te delen over al die mooie momenten die film je gebracht heeft. Op beide dagen is er vanaf 14.00 uur een garage sale met onder andere keukenspullen, glaswerk, servies, horeca-meubilair.

Meer paastips in Dordrecht

UITagenda

Strandje Merwelanden Biesbosch Dordrecht (1)

Nationaal Park de Biesbosch

Fietsen

Voorstraathaven Si Barone rondvaartboot historische havens Dordrecht

Dordrecht vanaf het water

Stadswandeling Hof van Nederland Augustijnenkerk Dordrecht

Wandelen