Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Inspiratie & tips

Tips voor het Paasweekend

Bekijk onze tips voor het Paasweekend in Dordrecht.

Deze Pasen is er veel te doen in Dordrecht! Zo kan je eieren zoeken bij Weizigt en in Huis van Gijn of laat je meevoeren door het Biesbosch Lichtspoor. Kom genieten van de lekkerste paasontbijtjes of proef op 2e Paasdag speciaal biertjes. Wat ga jij doen in Dordrecht het paasweekend?

Paasfeest bij Weizigt

Op tweede paasdag, maandag 1 april, kun je van 10.00 -14.00 uur Pasen komen vieren bij Weizigt. Er staan allerlei feestelijke activiteiten op het programma. Je kunt bijvoorbeeld eieren zoeken in de tuin, zaadbommetjes maken, knutselen en nog veel meer leuks! Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen bij de schattige lammetjes. De paashaas heeft in de tuinen van Weizigt houten eieren verstopt. Weet jij ze te vinden?

Klik hier voor meer info over Pasen bij Weizigt

Weizigt Dordrecht

Eieren zoeken in Huis van Gijn

Het hele Paasweekend kun je de Paasspeurroute doen door het Huis van Gijn. Er liggen 8 chocoladevormen verstopt in verschillende kamers van het museumhuis. Voor de oudere kinderen is er een leuke extra vraag. Welk woord zoeken we? Laat je ingevulde speurroute zien bij de balie en je ontvangt een smakelijke prijs! Lees meer over de Paasspeurroute in Huis van Gijn tijdens de Pasen.

Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)

Lekker eten

Met Pasen eet je meer dan alleen paaseitjes in Dordrecht. Het Paasontbijt en de Paasbrunch zijn bij iedereen populair en daarom hebben wij een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je ook gaan genieten van een diner of high tea. Vergeet niet om tevoren te reserveren want vol=vol!

Bekijk de Paasacties
Het Magazijn - Pasen

Schuim Bierfestival x De Witt

Op 1 april  van 13.00 tot 20.00 uur a.s. vindt de eerste editie van ‘Schuim Bierfestival x De Witt’ plaats op het terras van Filmtheater De Witt. Na 7 succesvolle edities is het festival weer terug in de binnenstad. Deze editie is kleinschalig met 4 brouwers en lekkere muziek. De Witt staat buiten met een stand en verzorgt heerlijke hapjes voor een goede bodem om al het hopgeweld aan te kunnen.

Uitverkocht!