Two Stories Boutique damesmode winkelen Vriesestraat
Inspiratie & tips

Pretty in spring

Het is lente en dat betekent: kleur. Dit is terug te zien in de fleurige voorjaars- en zomercollecties die stralen vanuit de Dordtse etalages. We gaan weer naar buiten, flaneren langs het water, genieten op het terras en misschien zelfs wel weer naar een festival. Het is tijd om met het hele gezin een nieuwe outfit te scoren voor de lekkere lentedagen en de stralende zomer die ons nog te wachten staat. Waar kan dit beter dan in de sfeervolle Dordtse binnenstad? Precies, let’s go.

Mix en match een zonnige lente outfit

Vrouwen gaan voorop

We starten bij Rockin’ Items op de Voorstraat Noord. Wat sowieso thuishoort in de lentegarderobe van dit voorjaar is een los vallende broek (bijvoorbeeld van Humanoid) in een naturel kleur als ecru, adviseert eigenaresse Deborah Verheggen. “Tijdloos, fashionable en comfortabel.” Zorg voor een goede basis en vul het aan met accessoires in knalkleuren, bijvoorbeeld knalroze metallic sandals en je bent de queen bij eigenlijk iedere gelegenheid. Een andere aanrader is een gestreept pak van Gestuz, een broek, shorts en een blazer. De combinaties zijn eindeloos.

 

Rockin Items vrouwenmode dames winkelen Voorstraat Noord Dordrecht

All good bij Kind zo blij

Summer proof dansen op het strand kan dochterlief met haar nieuwe outfit die we scoren bij Kind zo blij verderop in de Voorstraat. Met haar rok van Longlivethequeen kan ze zwieren en draaien tot de zon ondergaat. De top met ‘Milkshake’ van Sproet & Sprout en het catchy denim jacket van Play Up maakt het nog vrolijker. Nelleke Baas, samen met Stella Koekkoek eigenaresse van deze kinderkledingwinkel met alleen maar duurzame merken, pakt er nog één en ander bij. Een bruin sandaaltje van Salt Water met gouden gesp en een Mimi & Lula haarbandje. Intussen staat zoonlief te shinen in een short van Play up en een T-shirt van Molo met smileys. Het is echt all good bij Kind zo blij. Sneakers van Veja erbij (niet op de foto) en lachend gaan we verder.

Kind zo blij kindermode winkelen Vriesestraat Dordrecht

Kleur voor mannen bij Alexander Roodfeld

Op de Visstraat zit Alexander Roodfeld waar eigenaar Ties Roodfeld precies weet what to wear voor de man en hij heeft goed nieuws. “Kleur mag weer in de mannengarderobe. Dit voorjaar zijn dat met name oranjetinten als zalm en perzik maar ook roze en oudroze. En badstof is helemaal terug van weggeweest. De stof komt terug bij meerdere merken als Gran Sasso en Wahts bij onder andere korte broeken, truien en polo’s. Het is misschien weer even wennen voor sommige mannen, maar het zit heerlijk op een warme zomerdag.” Een andere leuke zomerse outfit is een korte chino met daarop een vrolijke oranje of roze polo. Een paar sneakers van Parbleu uit de kleine schoenencollectie maakt de outfit compleet.

Alexander Roodfeld herenmode winkelen Visstraat Dordrecht

Stoer, trendy én vrouwelijk

In de gezellige Vriesestraat zitten meerdere winkels waar we echt even binnen willen kijken. Bij Two Stories bijvoorbeeld. In deze winkel met een mix aan merken van Miranda van den Heuvel en Caroline Rosso komen de twee stijlen van de vriendinnen samen. Stoer en trendy én vrouwelijk en tijdloos. Wat opvalt is de vrolijkheid, bij de dames zelf, maar ook in de kleding. Wat volgens Miranda echt niet mag ontbreken deze lente is een zwierige kleurrijke jurk. “Het leuke is dat je deze op verschillende manier kunt dragen. Sportief met een slipper of sneaker. Stoer met een cowboylaars naar een festival, maar met een hak eronder kun je er ook prima een avond mee uit.”

Two Stories Boutique damesmode winkelen Vriesestraat

Jeans nodig? Ga naar Stones Jeans!

Een spijkerbroek is altijd goed, helemaal voor de wat koelere zomeravonden. Schuin aan de overkant van Two Stories zit Stones Jeans. De keuze is reuze als het om de jeanscollectie van eigenaar Sjors Volder gaat. Cars Jeans, Levi’s, PME Legend en Tommy Hilfiger en nog veel meer in alle soorten en maten. En nu we er toch zijn, kunnen we net zo goed een fijn populair matchend setje van Malelions of Airforce (korte broek en shirt) meenemen.

Stones Jeans dames heren winkelen Vriesestraat Dordrecht

Trendy (zonne)bril scoor je hier!

Van Roosmalen Optiek heeft de grootste collectie Serengeti zonnebrillen van de regio. “De beste zonnebrillen voor zowel mannen als vrouwen die je kunt hebben”, zegt Jasper van Roosmalen, eigenaar van de optiek. “Het is een investering, maar een Serengeti zonnebril gaat jaren mee. Supermooie materialen, slijtvaste minerale glazen van echt glas, veel kijk- en  draagcomfort, licht meekleurende glazen en een unieke designercollectie maken dat veel mensen steeds opnieuw kiezen voor een Serengeti. Deze zonnebril verkoopt zichzelf.” Behalve het ruime aanbod in de webshop, zijn er in de winkel op de Vriesestraat ook altijd gemiddeld 70 modellen op voorraad. Helemaal fijn is dat de sympathieke ondernemer je gloednieuwe bril meteen perfect op maat afstelt.

Van Roosmalen opticien winkelen Vriesestaat Dordrecht

Must have accessoire van nu

Bij No. 28 Wonen & Lifestyle aan de Nieuwstraat ontvangt verkoopmedewerker Carolien Schram ons met open armen. Wat haar betreft is een klein compact (telefoon)tasje dé must have van dit voorjaar. “Klein maar fijn en perfect voor het bezoeken van bijvoorbeeld festivals. Precies wat je nodig hebt past erin. Makkelijk om mee te nemen en een superleuke accessoire. We hebben ze in alle kleuren in alle materialen en van verschillende merken waaronder Monk & Anna, Teatro, Zusss en Chabo.” Paar leuke armbanden erbij, de mouwen zijn tenslotte weer kort of op z’n minst opgestroopt, en we zijn helemaal klaar. Klaar voor de lente en klaar voor de zon!

No28 Wonen & Lifestyle dames accessoires winkelen Nieuwstraat Dordrecht (1)

Meer shoppingroutes

Wil je meer inspiratie opdoen voor je Dordtse shopplannen? Met diverse tips op deze website slaag je zeker voor je nieuwe outfit, inrichting of leuk cadeau. Je vindt hier leuke shoppingroutes met elk een eigen thema! Kom je ook lekker shoppen in de gezellige Dordtse binnenstad? Zien we je daar!

Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024
Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Tips voor het Paasweekend

14 maart 2024
Uitgelichte afbeelding reel XSaraLou
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe hotspot: XSaraLou

06 maart 2024