Achterom Bagijnhof Visstraat fietsers
Inspiratie & tips

Stijlvol shoppen!

Het stuk Bagijnhof-Visstraat is een stukje Dordrecht waar je aan het juiste adres bent voor exclusieve(re) dames- en herenmode en optimale service. We zetten drie van deze winkels voor je op een rij. En vertellen je en passant ook alles over The Sting in de winkel aan de Sarisgang.

Begrip in het centrum van Dordrecht

De afgelopen jaren was het aan de Dordtse Visstraat een komen en gaan van winkels. Herenmodezaak Alexander Roodfeld – al 91 jaar een begrip op het gebied van modisch-klassieke herenmode – is daarentegen al veertien jaar een vast baken in de eb-en-vloedbeweging van (kleding)winkels in deze straat.

Exclusieve collectie
Al vier generaties gaat de Dordtse herenmodezaak over van vader op zoon. Ties Roodfeld, eigenaar sinds 2013, zorgt ervoor dat je er naast de vertrouwde merken ook altijd de mooiste nieuwe mode aan zult treffen. Om nieuwe merken te spotten reist hij daarom twee keer per jaar naar de internationale modebeurs in Italië.

Naar maat gemaakt & zelf samengesteld
Hoewel het bij Roodfeld bijna onmogelijk is niet te slagen voor een outfit, is er ook altijd nog de mogelijkheid om een pantalon, maatpak of overhemd geheel naar eigen smaak en maat samen te laten stellen. Met een keuze uit maar liefst 4000 stoffen, 200 soorten voering, talloze stiksels, knopen en andere opties (je naam in je maatpak? Geen probleem!), vind je hier ongetwijfeld precies wat je zoekt. Ties: “Wij hoeven onze klanten bijna nooit nee te verkopen.”

En daar houdt de klantgerichtheid niet op: op verzoek komt Ties ook met een selectie kleding naar je kantoor of huis om samen te kijken of je ideale kledingstuk ertussen zit. Service van de bovenste plank!

Lees meer over Alexander Roodfeld

Alexander Roodfeld Dordrecht

Herenmode en vakmanschap

Sinds 2017 is de Visstraat met Jac Hensen een aanwinst op het gebied van mannenmode rijker. Als enige vestiging in de Randstad trekt het Dordtse filiaal klanten vanuit Zeeland tot Amsterdam.

Het indrukwekkende art deco-stijl hoekpand, biedt het onderdak aan 1500 vierkante meter herenmode. In deze ruime, lichte winkel ervaar je de passie die de familie Hensen al 40 jaar heeft voor herenmode en vakmanschap. De frisse, stijlvolle inrichting van de winkel is een goede afspiegeling van wat je hier aan herenmode aantreft.

Verspreid over drie verdiepingen vindt iedere modebewuste man van 18 tot 88 jaar hier de gewenste outfit: van jeansgerelateerd en casual tot formeel en zakelijk met durf. “Het super minimalistische van de afgelopen jaren is ook in de mannenmode voorbij,” vertelt filiaalmanager Tim. “Het mag gelukkig allemaal weer wat sprekender en kleurrijker. Groen was menig kledingkast al binnengeslopen, maar ook geel zie je dit jaar veelvuldig terugkomen in de herenmode.”

Trouwafdeling
Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Ook dan ben je bij Jac Hensen aan het juiste adres. Kom rondneuzen of maak een speciale afspraak waarop een van de enthousiaste, ervaren medewerkers je in alle rust door ‘pakkenland’ loodst.

Lees meer over Jac Hensen
Jac Hensen - Dordrecht - Visstraat - herenmode - kleding

De unieke Costes-lifestyle

Tot nu toe was het stukje Bagijnhof-Visstraat qua kwaliteitskleding vooral het domein van de heren. Maar de winkelketen Costes – het wat volwassenere ‘zusje’ van The Sting – in het voormalige Lindershuis, hebben ook de dames in dit stukje straat een heel kledingwarenhuis voor zichzelf.

In het mooie monumentale pand maken we in Dordrecht ook kennis met de unieke Costes-lifestyle; een merk van internationale allure waar je voor iedere gelegenheid terechtkunt voor een day-to-night look.

24/7-gevoel
De stijlvolle collectie volgt de trends en wordt elk seizoen samengesteld aan de hand van verschillende thema’s, waarbij het ’24/7-gevoel’ centraal staat. Hier vindt iedere modebewuste vrouw met een passie voor lifestyle een passende look voor elk moment van de dag, inclusief tijdloze basics en accessoires.

Oog voor detail
Oog voor details houdt bij Costes niet op bij de kledingcollectie. De inrichting van de winkel is namelijk zorgvuldig afgestemd op de locatie, waardoor de karakteristieke kenmerken van het bijzondere gebouw optimaal tot hun recht komen. Het interieur heeft een sfeervolle, luxe uitstraling met designstoelen en -lampen en ademt een warme, metropolitan sfeer.

Lees meer over de Costes

Uiteenlopende merken met een eigen stijl

Ongemerkt aan The Sting voorbijlopen, is er niet meer bij in Dordrecht. Met het pand op de hoek Sarisgang/ Statengang heeft het Dordtse filiaal van de modezaak zo ongeveer een eigen straat!

Sting-shoppen nieuwe stijl
The Sting Dordrecht beslaat daarmee de volledige begane grond en 1e verdieping van het gebouw – goed voor 1200 vierkante meter winkelplezier. De vestiging is als een van de eerste in het land ingericht volgens het ‘white concept’, het nieuwe interieurconcept van The Sting. Licht, fris, strak en – je raadt het al – veel wit zijn daarbij de kernwoorden waardoor de winkel heel ruimtelijk oogt.

Een merkennetwerk
The Sting staat bekend om: uiteenlopende (eigen) merken met elk een eigen stijl, waardoor echt iedereen bij The Sting slaagt voor een outfit. Van jonge on-trend modeliefhebbers tot een meer volwassen en casual doelgroep; hier vind je zowel kleding voor een informele look als voor een specifieke stijl of gelegenheid, inclusief de leukste accessoires en fijnste everyday basics.

Stingstraatje
Met de komst van The Sting is de Statengang getransformeerd van een onopvallende doorgang naar een passage met allure. En wie weet staat de Statengang in de toekomst in de volksmond wel bekend als het ‘Stingstraatje’.

Lees meer over The Sting

 

The sting Dordrecht