Het Hof van NL kerst winter monument Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Winterse evenementen op de UITagenda

Tijdens aankomende winterperiode is er ook op de UITagenda van de stad weer genoeg te beleven. Het zijn allemaal evenementen die passen in deze gezellige feestmaand en die je natuurlijk niet mag missen. Pak je (december)agenda er maar snel bij.

Naast de Dordtse Decemberdagen is er natuurlijk nog meer leuks te doen in de stad!

Rennende kerstmannen door de stad

Op vrijdag 15 december maken weer heel veel mensen in kerstmannenpak een gezellige run door de historische binnenstad van Dordrecht tijdens de jaarlijkse Santa Run. Dit jaar belooft het weer een gezellige editie te worden. De start is op het Stadhuisplein om 18:30 uur met vrolijke kerstmuziek en een warming-up. Het startschot klinkt om 19:00 uur waarna honderden kerstmannen het parcours van bijna 3 kilometer afleggen.

Meedoen is geschikt voor iedereen en kost € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een kerstmannenpak en muzikale gezelligheid. Door mee te doen steun je het goede doel van dit jaar: Stardo en Polar Bears; roeien en ijshockey mogelijk maken voor sporters met een beperking!

Santa Run – 15 december

Genieten tijdens Dordtse Decemberdagen

Het wordt genieten tijdens de Dordtse Decemberdagen, van 15 t/m 31 december in het historisch centrum! Niet alleen door de sfeervolle (winkel)straten met prachtige verlichting, maar ook door allerlei winterse activiteiten tijdens de Dordtse Decemberdagen. De binnenstad is dé plek waar je deze feestmaand moet zijn. Naast de traditionele Sing-a-long op vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 20.00 uur staan er dit jaar wat nieuwe items op de decemberagenda. In de omgeving van het gebied tussen de Grote Kerk en het Stadhuis, is er op 16 en 17 december een intieme Decembermarkt. Het wordt een intieme, gezellige markt met kersthuisjes en wat foodtrucks met allerlei lekkers. Ook in de tuin van de Grote Kerk is het gezellig. Op het Winterplein van 26 t/m 30 december komen chalets te staan waarin Dordtse (horeca)ondernemers laten zien wat zij in huis hebben. Het is echt de moeite waard om meerdere keren te komen, geen avond is hetzelfde tijdens de Dordtse Decemberdagen!

Dordtse Decemberdagen – 15 t/m 31 dec.
Winkelen dames december winter kerstverlichting Visstraat Gulden Os Dordrecht (2)

Echt Dordts circus: Wintercircus Royal

Het Dordts Wintercircus Royal is er weer terug met een spectaculair programma. Flitsende rolschaatsacrobatiek, hilarische clowns en een slangenmens. De circustent staat opgesteld op het evenemententerrein bij de rotonde aan de Laan van Europa. Hoog boven de piste schittert een spectaculaire swingtrapeze, een groep evenwichtskunstenaars brengt een menselijke piramide op de hoge draad en de razende motoren van de Victorr Robayo Troupe zorgen voor een immens spektakel in ‘The Globe of Death’. Deze en andere circustoppers beleef je in de kerstvakantie in Wintercircus Royal. Klik op de button hieronder voor tickets en prijzen. 

Wintercircus Royal – 22 dec. t/m 7 jan.

 

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024