Het Hof van NL kerst winter monument Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Winterse evenementen op de UITagenda

Tijdens aankomende winterperiode is er ook op de UITagenda van de stad weer genoeg te beleven. Het zijn allemaal evenementen die passen in deze gezellige feestmaand en die je natuurlijk niet mag missen. Pak je (december)agenda er maar snel bij.

Naast de Dordtse Decemberdagen is er natuurlijk nog meer leuks te doen in de stad!

Rennende kerstmannen door de stad

Op vrijdag 15 december maken weer heel veel mensen in kerstmannenpak een gezellige run door de historische binnenstad van Dordrecht tijdens de jaarlijkse Santa Run. Dit jaar belooft het weer een gezellige editie te worden. De start is op het Stadhuisplein om 18:30 uur met vrolijke kerstmuziek en een warming-up. Het startschot klinkt om 19:00 uur waarna honderden kerstmannen het parcours van bijna 3 kilometer afleggen.

Meedoen is geschikt voor iedereen en kost € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een kerstmannenpak en muzikale gezelligheid. Door mee te doen steun je het goede doel van dit jaar: Stardo en Polar Bears; roeien en ijshockey mogelijk maken voor sporters met een beperking!

Santa Run – 15 december

Genieten tijdens Dordtse Decemberdagen

Het wordt genieten tijdens de Dordtse Decemberdagen, van 15 t/m 31 december in het historisch centrum! Niet alleen door de sfeervolle (winkel)straten met prachtige verlichting, maar ook door allerlei winterse activiteiten tijdens de Dordtse Decemberdagen. De binnenstad is dé plek waar je deze feestmaand moet zijn. Naast de traditionele Sing-a-long op vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 20.00 uur staan er dit jaar wat nieuwe items op de decemberagenda. In de omgeving van het gebied tussen de Grote Kerk en het Stadhuis, is er op 16 en 17 december een intieme Decembermarkt. Het wordt een intieme, gezellige markt met kersthuisjes en wat foodtrucks met allerlei lekkers. Ook in de tuin van de Grote Kerk is het gezellig. Op het Winterplein van 26 t/m 30 december komen chalets te staan waarin Dordtse (horeca)ondernemers laten zien wat zij in huis hebben. Het is echt de moeite waard om meerdere keren te komen, geen avond is hetzelfde tijdens de Dordtse Decemberdagen!

Dordtse Decemberdagen – 15 t/m 31 dec.
Winkelen dames december winter kerstverlichting Visstraat Gulden Os Dordrecht (2)

Echt Dordts circus: Wintercircus Royal

Het Dordts Wintercircus Royal is er weer terug met een spectaculair programma. Flitsende rolschaatsacrobatiek, hilarische clowns en een slangenmens. De circustent staat opgesteld op het evenemententerrein bij de rotonde aan de Laan van Europa. Hoog boven de piste schittert een spectaculaire swingtrapeze, een groep evenwichtskunstenaars brengt een menselijke piramide op de hoge draad en de razende motoren van de Victorr Robayo Troupe zorgen voor een immens spektakel in ‘The Globe of Death’. Deze en andere circustoppers beleef je in de kerstvakantie in Wintercircus Royal. Klik op de button hieronder voor tickets en prijzen. 

Wintercircus Royal – 22 dec. t/m 7 jan.

 

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Grote Kerk toren Grotekerkstuin kinderen fiets wandelen zomer Dordrecht
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Ontdek je eigen stad

22 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel eindelijk zomer
Doe
Kids
Ontdek
Video's
Winkelen

Eindelijk, het is zomer!

20 juni 2024
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024