Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Inspiratie & tips

Het evenementenseizoen gaat van start!

We trekken er weer op uit in mei. En daarvoor hoef je Dordrecht niet te verlaten! Hou je van kunst, cultuur of muziek? Dan staat er een keur aan concerten, theatervoorstellingen en exposities op het programma. Of ga je eigen stad ontdekken met een ervaren stadsgids. Lekkerbekken komen aan hun trekken bij het meerdaagse Lepeltje Lepeltje. Wil je juist een kilootje kwijt? Schrijf je dan in voor de Smulbosloop op Hemelvaartdag. Ook de mensen die op zoek zijn naar een koopje of juist naar dat ene, bijzondere item kunnen hun hart ophalen. Zij kunnen in mei struinen over de Kunst & Antiekmarkt, de kleedjesmarkt of op Rommeldam. Rust-, natuur- en ruimtezoekers kunnen kiezen uit een groot aanbod van wandelingen, vaartochten en excursies in de prachtige natuur dat ons eiland rijk is.

De UITagenda loopt over met activiteiten, festivals en evenementen!

Plezier voor Dordtenaren van 2 tot 99 jaar!

Voorjaarskermis Stadspolders – 3 t/m 8 mei

“Na bijna drie jaar afwezigheid keert de voorjaarskermis gelukkig weer terug naar het Van Eesterenplein in de Stadspolders! Ik weet dat de bewoners het echt gemist hebben. Deze familiekermis is na zoveel jaar een echte traditie geworden. Jaarlijks weten zo’n vijfduizend mensen uit alle generaties onze kermis te vinden. De jongeren van een aantal jaar geleden komen nu met hun jonge kinderen, opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. De kermis betekent vertier en plezier voor Dordtenaren van 2 tot 99 jaar! Het is echt Dordts feestje.
Moeders worden op Moederdag speciaal in het zonnetje gezet, of liever: in de bloemen. Er is een bloemenprinses die zal ze uitdelen.”

Ruud de Dreu, organisator

Kermis Dordrecht

Haal je loopschoenen uit de kast

Smulbosloop – 26 mei

“Samen plezier hebben, dat is voor ons als organisatie het belangrijkst. De Smulbosloop is een kleinschalige recreatieve loop waar iedereen aan mee kan doen. We houden het inschrijfgeld bewust laag, want we willen graag laagdrempelig zijn. Dus, haal je loopschoenen uit de kast, schrijf je in voor de 5 of voor de 10 kilometer en loop met ons mee op Hemelvaartsdag. Het parcours loopt over fiets- en wandelpaden, want De Nieuwe Biesbosch is een prachtig natuurgebied, en dat willen we niet verstoren. Het gaat bij de Smulbosloop niet per se om de prestatie, maar om het genieten!”

Edgar Taale, Triathlonvereniging Dordrecht

Schrijf je in via www.tvdordrecht.nl/smulbosloop en Facebook@SmulbosloopDordrecht. Daar vind je ook meer informatie over de route, parkeren en overige faciliteiten.

Start van de Smulbosloop Dordrecht

Rijker naar huis!

Lepeltje Lepeltje – 26 tot en met 29 mei

“Wat zijn we blij dat we straks na twee jaar afwezigheid weer volle tafeltjes en blije gezichten zullen zien! Dordtenaren kunnen weer een festival verwachten met die welbekende, authentieke sfeer, en natuurlijk heel veel lekker eten! Genieten van lekkernijen uit verschillende Dordtse keukens als Osteria Luca, Broertjes Saté, Warung Kripik, Brut op Wielen en Visser’s Poffertjes, maar ook van smaakvolle hapjes en drankjes van buiten de stadsgrenzen. Ook de moeite waard is de markt met bijzondere vintage spulletjes. We hebben een muziekprogramma met nieuw, en opkomend talent uit de regio en ook de kleinste Dordtenaren hoeven zich bij Lepeltje Lepeltje geen moment te vervelen. Wij hopen dat de bezoekers ook na deze editie weer iets rijker naar huis gaan. Niet alleen voldaan van het eten, maar ook omdat ze nieuwe ontdekkingen hebben gedaan!”

Jiska Roewen, Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht

600 stemmen in de Dordtse binnenstad!

BOF jij even – 28-mei 

“Na vele jaren afwezigheid strijkt er dit jaar weer een heus korenfestival neer in de binnenstad: een Barbershop Ontmoetings Festival! We hebben dit a capella festival al vaak georganiseerd in Den Bosch, maar wat is er mooier om het nu te organiseren in het historische Dordrecht? Maar liefst 26 koren en 15 kwartetten treden op 17 verschillende podia op. Dat betekent dat 600 zangers de binnenstad bevolken! We graag laten zien hoe geweldig het is om te zingen. En geloof me: iedereen kan het. En samen zingen doet nog zoveel meer… Speciaal voor deze editie hebben we een arrangement laten maken van twee bekende nummers: ‘Als ik je weer zie’ van Typhoon, Maan, Paul de Munnik, Thomas Acda en ‘Kings & Queens’ van Ava Max. We nodigen iedereen uit om, om 17.00 uur, naar het Beverwijcksplein te komen om deze nummers samen met ons te komen zingen!”

Marlous Luiten, organisator

korenfestival Dordrecht
Dordt in Stoom Dordrecht evenement
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024