Inspiratie & tips

Dordtse restaurants in de Gault&Millau gids

Op maandag 13 februari werd de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau gepresenteerd en maar liefst 5 Dordtse restaurants hebben een plekje in deze gids veroverd. Het verschil tussen Gault&Millau en Michelin gids is minimaal, ze hebben hun eigen manier van beoordelen.

5 Dordtse restaurants in de Gault&Millau gastronomiegids

DeliCees 14/20 en 2 koksmutsen

Naast de idyllische ligging aan de voet van de Grote Kerk, blinkt dit restaurant in culinaire hoogstandjes. Het menu van DeliCees volgt de seizoenen en de keuken is Frans-klassiek georiënteerd en worden verrijkt met Spaanse en Indische accenten. Gastvrijheid, persoonlijke benadering en kennis staan hoog in het vaandel. Kwaliteit, liefde en aandacht is wat je proeft.

Meer DeliCees
DeliCees restaurant Dordrecht

Kop van 't Land 14/20 en 2 koksmutsen

Gault&Millau noemt de keuken van Kop van ‘t Land opmerkelijk en innovatief. De prachtige locatie middenin de natuur is een grote inspiratiebron voor de gerechten. Kop van ‘t Land serveert enkel vegetarische gerechten, iedere week geniet je van een nieuw menu. Ze omschrijven het ook wel als ‘smaakbommetjes’. Kortom: de moeite waard om meerdere keren terug te komen!

Meer Kop van ‘t Land
Kop van het Land Eten Drinken Dordrecht

Visrestaurant De Stroper 12/20

Visrestaurant De Stroper ligt aan een van de mooiste havens die Dordrecht kent. De Stroper bestaat al sinds 1987 en heeft zijn naam te danken aan de oprichter die regelmatig op paling stroopte in de Biesbosch. Volgens Gault&Millau zijn de troeven van dit restaurant na 4 decennia nog steeds de familiaire sfeer, centrale kleine keuken, betaalbare kaart en kwieke jongedamesservice. De keuken kan beschreven worden als de klassieke Franse keuken als basis, in een modern jasje gestoken, waarbij veel zorg besteed wordt aan de kwaliteit van de seizoensproducten, die veelal biologisch zijn.

Meer De Stroper
Restaurant de Stroper - Pasen

Bistro Twee33 12/20 (nieuw!)

Nieuw in de lijst is Bistro Twee33. Het geheim volgens Gault&Millau is de combinatie van uitstekende bistro klassiekers, heerlijke wijnen, fijne sfeer en fatsoenlijke prijzen. Er zijn geen verplichte menu’s want de à la carte keuzes zijn uitgebreid. Door de gerechten van de kaart te proeven komt het echte gevoel van Frankrijk naar boven. Om de authentieke gerechten te completeren is er een unieke wijnkaart samengesteld. Een terechte nieuwkomer in de gids!

Meer Bistro Twee33

Villa Augustus 12/20

Villa Augustus is gevestigd op de locatie van een voormalige watertoren, middenin een tuin van 1,5 hectare. Het pomphuis is omgebouwd tot restaurant en alle groenten, kruiden en fruit gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker (en mooi) mogelijk klaar.

Meer Villa Augustus
hofjesroute

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024