Inspiratie & tips

Proosten aan het water

Ontdek de vele terrassen aan het water in Dordrecht

Dordrecht mag dan misschien geen officiële Rivièra hebben, terrassen aan het water zijn er genoeg. Met een koel glas rosé of een biertje in de hand en uitzicht over de historische havens of grote rivieren waan je je gewoon op vakantie.

Strijk neer op één van de terrassen die al decennialang de Dordtse kades sieren of ontdek een nieuw, verrassend pareltje.

Merwekade en het Groothoofd

Geniet van het waterballet vanaf de Merwekade en het Groothoofd. Waar de Waterbus aanmeert en de terrassen uitzicht bieden op het drukst bevaren rivierenpunt van Europa.

Wolwevershaven en Vismarkt

Aan de Wolwevershaven domineren historische schepen en de markante scheepslift Dok van Straatman het uitzicht. Even verderop op de Vismarkt kijk je uit op de Nieuwe Haven met aan weerszijden prachtige herenhuizen.

Nieuwe Haven

Waarom helemaal naar Saint Tropez afreizen, als je ook in Dordrecht jezelf kan vergapen aan prachtige jachten en andere maritieme pareltjes? Geniet op één van de terrasjes rondom de Nieuwe Haven en Engelenburgerbrug van de plezierjachten en rondvaartboten.

De Kalkhaven als vaste stek

Het blijft bijzonder om te zien hoe zo’n groot binnenvaartschip die relatief kleine Kalkhaven komt ingevaren. Dit schouwspel is vanaf het terras van Merz meerdere malen per dag te bewonderen. Afgezonderd van de grootste drukte van de binnenstad, zoeken Dordtenaren hier graag de rust op om te genieten van een hapje en een drankje. “Er heerst hier een relaxte vibe en op ons terras kun je de hele dag door genieten van de zon”, vertelt eigenaar Ferry de Klerk. “Je kan bij ons helemaal jezelf zijn en daarom komen mensen ook graag terug.”

Meer over Merz

Vanaf de Vis- of Wijnbrug

Op de terrassen langs de Wijnhaven kun je genieten van voorbij varende bootjes en sloepen. De rondvaartboot De Dordtevaar vertrek hier dagelijks vanaf de kade bij de Wijnbrug. Bekijk de langsvarende bootjes vanaf een terras op de Visbrug.

Dordtse Boulevard

De entree van Dordrecht nodigt steeds meer uit. Met de fijne terrassen doet de Spuiboulevard haar naam steeds meer eer aan. Een prachtige locatie die met de toekomst meegaat en een mooi contrast biedt aan de historische binnenstad

 

Het eiland van Dordrecht

Dordrecht wordt omringd door water en ook buiten de binnenstad vind je heerlijke terrassen aan de rivier om te genieten van voorbijvarende schepen of van de natuur.