Onderwijsmuseum Dordrecht museum musea monument de Holland
Inspiratie & tips

Voor in je agenda: aangename (lente!)uitjes

Er is de komende tijd weer van alles te doen in de stad. Binnen en buiten, zodat er met elk weertype wel een ondernemend uitje gemaakt kan worden. Ga er lekker op uit en laat je inspireren door deze kleine greep uit de activiteiten die op de Dordtse UITagenda staan.

Je ogen uitkijken tijdens de halve marathon

Atletiekliefhebbers opgelet: de 46ste editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon komt eraan op zaterdag 9 maart. Het is de 2de wedstrijd in het “StardGRL Loopcircuit”. Die bestaat uit 8 wegwedstrijden in Vijfheerenlanden, Alblasserwaard, Hoekschewaard en Drechtsteden. Deze jaarlijkse officiële wegwedstrijd staat bij veel atletiekfans omcirkeld op de kalender. De halve marathon van 21.1 km wordt gelopen door echte wedstrijdlopers, de 5 en 10 km door recreanten en er zijn diverse afstanden voor de jeugd (gratis, op de Atletiekbaan van FORTIUS). Het mooie van dit evenement is het parcours. De start is bij FORTIUS. De route loopt hierna via de Noordendijk, Wantijdijk, door de Hollandse Biesbosch, Baanhoekweg, langs het Wantij aan Staartzijde, N3 Brug over Wantij, Wantijdijk, Middelweg, fietspad N3, Noordendijk en finish op de Atletiekbaan. Dwars door de natuur, dus als deelnemer zie je echt wat van dit mooie stuk van Dordrecht. 

Riwal Hoogwerkers Halve Marathon – 9 maart
Pagina UITagenda - Riwal Hoogwerkers Halve Marathon - foto Rob Sportfotografie

Laat je betoveren in de Biesbosch

Stap in een betoverende wereld en laat je meevoeren door het Biesbosch Lichtspoor! Ontdek de magie van de ontluikende lente waarin alles tot leven komt. Volg het licht langs kleurrijke bomen, magische schommels en een sterrenhemel, terwijl de nachtdieren toekijken. Verwarm je na afloop bij het vuur en geniet van een drankje en hapje op het horecaplein. Een unieke belevenis voor jong en oud! De wandeling is ongeveer 1 km en start tegenover de halte van de Waterbus. Vanaf het Biesboschcentrum is de aanlooproute naar het startpunt ca. 600m. Let op, de tocht gaat dwars door de natuur, zorg daarom voor geschikte schoenen.

28, 29 en 30 maart:
Boek hier schemertickets > tussen 19.15 – 19.45 uur
Boek hier reguliere tickets > tussen 20.00 – 22.45 uur

Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht

Naar hartenlust scharrelen in de natuur

Bij Stadsboerderij Weizigt staan er veel leuke evenementen op het programma. Iedere eerste woensdag van de maand is het Weizigt Woensdag. Op die woensdagmiddagen van 14.00 tot 15.30 uur is er een leuke activiteit voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar op Stadsboerderij Weizigt. Aanmelden is niet nodig. Ga gezellig langs en zoek een plekje bij Weizigt Woensdag. Zaterdag 23 maart zijn er bij Weizigt twee leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De activiteiten worden op speelse wijze begeleid door gidsen van IVN Dordrecht. ‘Beleving is belangrijker dan kennis’ is het motto. We starten om 10.30 uur op de Stadsboerderij en om 12.30 uur is het afgelopen. Meedoen is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via scharrelkidsdordrecht@gmail.com.

  • Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen meedoen met ‘Voorjaarsbloemen- en planten zien, ruiken en voelen’.
  • Kinderen van 7 tot en met 12 kunnen meedoen met ‘Ei ei’.

Meer info activiteiten Weizigt

Speeltuintjes
Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024