Onderwijsmuseum Dordrecht museum musea monument de Holland
Blogs, vlogs & tips

Trek je agenda maar: aangename (lente!)uitjes

Er is de komende tijd weer van alles te doen in de stad. Binnen en buiten, zodat er met elk weertype wel een ondernemend uitje gemaakt kan worden. Ga er lekker op uit en laat je inspireren door deze kleine greep uit de activiteiten die op de Dordtse UITagenda staan.

Je ogen uitkijken tijdens de halve marathon

Atletiekliefhebbers opgelet: de 45ste editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon komt er weer aan, op zaterdag 11 maart. Deze jaarlijkse officiële wegwedstrijd/prestatieloop staat bij veel atletiekfans omcirkeld op de kalender. De halve marathon van 21.1 kilometer wordt gelopen door echte wedstrijdlopers, de vijf en tien kilometer door recreanten en er zijn nog diverse afstanden voor de jeugd. Vorig jaar kon het evenement rekenen op maar liefst meer dan achthonderd deelnemers, uit binnen- én buitenland. Het mooie van dit evenement is het parcours. De start is op de atletiekbaan van FORTIUS. De route loopt hierna via de Wantijdijk en de Merwelanden naar de andere kant van het Wantij, over de Wantijbrug en terug naar de atletiekbaan. Je merkt: het aangename is dat je als deelnemer wat ziet van Dordrecht. En voor het publiek is het leuk om naar de halve marathon te kijken, want hoe vaak zie je nu zoveel passievolle mensen door de natuur heen rennen? De opbrengst gaat deels naar stichting RCVRY RUN. Deze stichting heeft als doel om buitensportgroepen op te richten voor vrouwen met borstkanker. Ook in Dordrecht is er een RCVRY Run groep.

Riwal Hoogwerkers Halve Marathon – 11 MAART
Pagina UITagenda - Riwal Hoogwerkers Halve Marathon - foto Rob Sportfotografie

Dompel je onderin een feest der herkenning

Bij het Nationaal Onderwijsmuseum is nog tot en met 7 augustus de tentoonstelling ‘boom roos vis’ te zien, over leren lezen en leesplezier. In de expositie wordt verteld over de ontwikkeling van het leesonderwijs in Nederland. Onder meer de leesmethode ‘Veilig leren lezen’ komt aan bod. Leren lezen en leesplezier zijn hot items in het onderwijs en ook onder ouders, die er geregeld mee worstelen. In de tentoonstelling vindt jong en oud herkenning. Je kan in diverse klasjes door de jaren heen wandelen, er is voor de jongste doelgroep een letterbos met levensgrote illustraties, een schommel en een leestent. De befaamde Griezelbus is er ook, mét escape room voor de wat oudere jeugd. Verder is er een bibliotheek, waar mensen geregeld neerploffen om te lezen. Er is veel animo voor de expositie, juist omdat het heel interactief is en er voor jong en oud iets te zien en te doen is.

Expositie Boom Roos Vis – t/m 7 AUG.
Pagina UITagenda Nationaal Onderwijsmuseum

Naar hartenlust scharrelen in de natuur

Bij Stadsboerderij Weizigt wordt op 25 maart een gratis natuuractiviteit voor kinderen gehouden: ‘Wakker worden, voorjaar!’ voor kinderen van vier tot en met zes jaar en ‘Bollen, knollen, wortelen’ voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. De jonge doelgroep kennis laten maken met een natuurmoment – daar draait het om. Kinderen worden op een speelse manier meegenomen in een belevingswereld. Ze gaan buiten op pad in het park en komen er daar met eigen ogen achter wat vogels eten in de winter. Bessen, zaden; de kinderen kunnen van alles opscharrelen door lekker in de vrije natuur te lopen. Die vondsten worden verzameld, om er daarna iets mee te knutselen. Zo kunnen kinderen zelf hun eigen minibosje voor vogels maken. Leuk voor thuis! Dat geldt ook voor de wat oudere doelgroep, die net zo goed de natuur in gaat. Zij gaan onder meer iets met zogenoemde stinzenplanten en aardappelen doen. Een kennismaking met de natuur, om kinderen er enthousiast voor te maken. Het gaat niet zozeer om kennis, maar om het beleven!

Aanmelden: scharrelkidsdordrecht@gmail.com

Scharrelkids: Wakker worden, voorjaar! – 25 MAART Scharrelkids: Bollen, knollen, wortelen – 25 MAART
Pagina UITagenda Scharrelkids IVN Dordrecht - foto stock
Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Stadhuis MEES home & concept store winkelen vriendinnen Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #19

13 maart 2023
Blogs
Nieuws

Dordtse restaurants in de Gault&Millau gids

27 februari 2023
Dordt Vlogt Nieuws uit de Stad 1 miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #14

16 februari 2023
Hoogwaterroute Dordrecht
Blogs
Nieuws

70 jaar Watersnoodramp

31 januari 2023
Het Water Komt Podwalk Dordrecht
Blogs
Nieuws

Podwalk - Het Water Komt

26 januari 2023