Bio Bodega horeca Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

De leukste en origineelste winkels en horecazaken in het centrum maken het aanbod nog diverser en verrassender. Alleen al in de langste winkelstraat van Nederland verschenen de afgelopen weken drie nieuwe toffe ondernemingen. Van oost naar west, de Voorstraat is het allerbest. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de rest van de binnenstad.

De Dordtse binnenstad wordt steeds gezelliger!

Beer & Pom: katachtig leuke cadeauwinkel

Kater Beer is acht jaar, Pommetje is drie. Kersverse ondernemer en kattenliefhebber Kirsten Seesink-Pannebakker noemde haar gezellige winkel op de mooie locatie op de hoek van de Voorstraat vlakbij het Stadhuis, naar haar twee katten. Katten, maar ook honden, spelen een belangrijke rol in de cadeau- en interieurwinkel. De originele spulletjes (mokken, theedoeken, kaarten, kussens, kommen en nog veel meer) hebben de leukste en verrassendste prints. Na dertig jaar werken in de zorg (overigens altijd met liefde gedaan), werd het tijd om van haar hobby haar werk te maken, vertelt Kirsten over haar carrièreswitch. “Het voelt als nu of nooit. Een webshop had ik al. Die heb ik nog steeds, een update komt nog, maar een echte winkel was altijd een droom.” Die droom begon in Frankrijk toen Kirsten theezakhoudertjes met een kattenprint van het merk Kiub zag.  Ze was verkocht. Kiub, maar ook heel veel andere Nederlandse en Engelse merken zijn ook in Beer & Pom te vinden. Leuke spulletjes voor ieders budget.

Meer Beer & Pom

 

Beer & Pom winkelen Dordrecht

2e chocoladeparadijsop de Voorstraat

Heb je last van chocolade keuzestress? Laat de tweede Olala-winkel van Gerrald Kuiper aan de Voorstraat 318 dan liever links liggen. Voor alle anderen is deze winkel een nieuw chocoladeparadijs, open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Banaan, kokos, amber, abrikoos, appel-kaneel, vers gebrande noten en nog veel meer bijzondere zelfgemaakte chocolarepen liggen in deze gezellige en heerlijk ruikende winkel. “Een tweede winkel is een logische uitbreiding”, vertelt de jonge ondernemer enthousiast. “De afgelopen jaren is het dubbel zo druk geworden. Ik kon een dubbel zo grote ruimte zoeken. Maar juist het kleine, persoonlijke en knusse is kenmerkend voor Olala. Bij beide zaken hebben we een mooi assortiment van bonbons en chocoladeproducten. Wat uniek is voor de nieuwe winkel: het grote aanbod van bijzondere chocoladerepen. Uiteindelijk wil ik 50 tot 60 verschillende smaken aanbieden, waaronder limoncello en chilipepers. Maar er is nog zoveel meer, we zijn nog volop aan het experimenteren!”

Meer Olala
Olala chocola 2e winkel Voorstraat West Dordrecht

Home made food bij Bio Bodega

Sinds kort is de Voorstraat West een fijn koffiecafé en vegetarische take away rijker. Vlakbij Zusjes en naast De Klik openden Mike Dinkelaar en Claudia Nagaro Bio Bodega. De passie voor goed en gezond eten komt overduidelijk terug in de broodjes, taarten en maaltijden (iedere week anders) van de enthousiaste en ervaren kookliefhebbers. Smaakvol, ecobewust en good vibes only. Claudia runde in Rotterdam al een goedlopende Bio Bodega, maar stopte hiermee vanwege haar verhuizing naar Dordrecht. Mike, met een macrobiotische achtergrond en zijn praktijk in acupunctuur weet als geen ander hoe belangrijk goede voeding is. Zijn zelfgemaakte kombucha staat uiteraard ook op de kaart van de knusse delicorner inclusief klein terras aan de voorkant van Claudia’s huis. “Alles is home made”, vertelt Claudia. “We gebruiken geen producten uit potjes, alles is vers en 99% veganistisch.” Bio Bodega is op vrijdag en zaterdag geopend, maar telefonisch bestellen op andere dagen kan ook.

Meer Bio Bodega
Bio Bodega horeca Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
De Remise ijs Dordrecht Kinderfeestje
Blogs

IJs, ijs en nog eens ijs

10 juni 2023
Dordt vlogt - Nieuws uit de stad - Flo's Label, DRIJF naar binnen en Think Ahead
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #16

08 juni 2023
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023