MEES home & concept store winkelen Dordrecht (2)
Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

De lente staat voor de deur en dat komt goed uit, want er is weer van alles te beleven in Dordrecht. Daarom brengen we je graag in de stemming voor de lente, om helemaal in het voorjaarsgevoel te komen. Er is weer volop reuring in ondernemend Dordrecht. Genoeg redenen om even bij te praten met ondernemers en winkeliers.

Van een verhuizing tot een nieuwe winkel: er hangt bedrijvigheid in de stad!

MEES home & concept store: voor huis, tuin en terras

Interieurliefhebbers opgelet: er is een kersverse nieuwe woonwinkel op de Voorstraat: MEES home & concept store. Van vazen tot vogelhuisjes en van kaarten tot karaffen – er is een mix aan interieurproducten te vinden. Onder meer van de hand van jonge ontwerpers. Je kunt er allemaal leuke dingen vinden voor in huis, de tuin en je balkon. Andrea Klingler is al ondernemer en besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan toen haar gevraagd werd om mede-eigenaar te worden. En dat bevalt haar uitstekend. “Het is een lichte winkel waar je lekker vrolijk van wordt! We hebben zowel mooi Deens design als kleurrijke woonaccessoires. Het is erg leuk om deze winkel te runnen. Alleen al omdat mensen de hele dag door binnenlopen, dat is heel gezellig. Er komen allerlei verschillende mensen in de winkel – van toeristen tot Dordtenaren, dus je hoort allemaal mooie verhalen.” Het scheelt ongetwijfeld ook dat de winkel op een opvallende plek zit: op de Voorstraat west, pal tegenover het stadhuis. Niet te missen! Op de vide worden workshops gegeven, zoals keramiek decoreren en woonaccessoires maken.

MEES home & concept store, Voorstraat 324
MEES home & concept store winkelen Dordrecht (1)

Friet met een beleving bij Bijzonder Frietwerk

Toen Maurice van Lieshout zijn werk als jobcoach wilde combineren met zijn horeca-ervaring, kwam hij op een lumineus idee: hij begon Bijzonder Frietwerk, aan de Voorstraat. Volgens hem ‘meer dan een cafetaria’, niet alleen met verse ambachtelijke friet en snacks, maar ook met speciale producten. Neem nu de vegan snacks, of de loaded fries met handgemaakte toppings. Tel daarbij op de uitstraling die doet denken aan een restaurant en je hebt iets bijzonders, volgens Maurice. “Er is echt een beleving gecreëerd. De zaak is sinds december open en moet wel ontdekt worden, maar we mogen niet klagen over hoe het gaat. Er zijn nu al best veel terugkerende gasten en krijgen alleen maar goede reacties.” Het ‘bijzonder’ uit de naam slaat ook op de werknemers. De nieuwe winkel heeft namelijk ook een maatschappelijk doel. “Bij Bijzonder Frietwerk werken mensen die in een re-integratietraject zitten of een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld iemand die net van de praktijkschool afkomt en hier werkervaring op komt doen. Of een persoon met autisme. Deze mensen komen bij Bijzonder Frietwerk tot hun recht.”

Bijzonder Frietwerk, Voorstraat 317

 

Bijzonder Frietwerk eten drinken Dordrecht (3)

Hallo Dordrecht, twee zussen één winkel

Wie in het verleden op de Blekersdijk rondliep, stuitte op cadeau- en souvenirwinkel Hallo Dordrecht. Een prima locatie gedurende drie jaar lang, maar het kon beter met de bereikbaarheid, vonden tweelingzussen en eigenaren Alice en Chantal Malschaert. Zij runnen niet alleen Hallo Dordrecht, maar ook een reclamebedrijf. Sinds januari zitten beide bedrijven in één pand bij elkaar op de Voorstraat, helemaal met elkaar verweven. Ook nieuw: vanaf deze plek starten stadswandelingen van Ontdek Dordrecht. Alice: “Van spontane bezoekjes was op de oude locatie geen sprake, dus startten we een zoektocht naar een nieuw pand. Dat hebben we gevonden! Dit is een perfecte locatie voor onze spulletjes met een Dordts tintje. Het bevalt heel goed op de nieuwe locatie. We weten niet wat ons overkomt, zoveel klanten en goede reacties krijgen we. Veel toeristen komen naar Hallo Dordrecht, maar ook echte Dordtenaren die zeggen: ‘eindelijk zit er weer eens iets leuks in de stad’. Het is dus zeker een goede stap geweest om naar de binnenstad te verhuizen.”

Hallo Dordrecht, Voorstraat 276
Hallo Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023