Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (2)
Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

Er is weer volop reuring in ondernemend Dordrecht én de lente staat voor de deur. Dat komt goed uit, want er is weer van alles te beleven in de stad. Daarom brengen we je graag in de stemming voor de lente, om helemaal in dat gezellige voorjaarsgevoel te komen.  Genoeg redenen om even bij te praten met ondernemers en winkeliers.

Er hangt volop bedrijvigheid in de stad!

Boer’n Bontje is een echt ‘Jermain-zaakje’

Het is een ode aan zijn ouders: Jermain Chin Fung Chun is met zijn zaak Boer’n Bontje verhuisd naar de Voorstraat, de straat waarin zijn ouders in de jaren zeventig ook een winkel hadden. Het pand aan de Tolbrugstraat Landzijde was zes jaar lang het honk van Jermain met zijn culinaire bar, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij knapte de zaak eerst helemaal op. “Het is echt een Jermain-zaakje, precies zoals ik ben! Het is klein en knus, met een Caribisch sfeertje. De keuken en feel zijn hetzelfde gebleven, maar ik wil meer mensen bereiken. Het was wel een uitdaging om in zo’n klein zaakje een bepaalde vibe te krijgen, maar ik bedacht me gewoon dat ik me er thuis moet voelen. Want als dat zo is, dan is dat voor anderen ook zo.” Overdag verkoopt Jermain – die op 25 maart de officiële opening vierde- veel broodjes en ’s avonds ook maaltijden, zoals Surinaamse huisgerechten. Jermain: “Ik heb betaalbare streetfood-gerechten, met passie bereid en dat proef je terug. Allemaal vers, deels volgens traditionele recepten van mijn moeder. Binnenkort ga ik ook kookworkshops aanbieden.”

Boer’n Bontje, Voorstraat 257 
Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (1)

Atelier Klei & Zij bekend om pastelkleuren

Wat doe je als ondernemer wanneer je uit je jasje groeit? Juist, verhuizen! Dat is precies wat Eva van der Willigen-Timmer deed met haar Atelier Klei & Zij. Haar winkeltje vol charme zat acht jaar lang op de Voorstraat Noord in een klein pand, tot zij verhuisde naar een winkelruimte een paar honderd meter verderop. Drie keer zo groot, met meer ruimte voor haar verbrede collectie en voor het geven van workshops. Niet alleen de door Eva zelfgemaakte sieraden van keramiek zijn bij het atelier te vinden, ook items als woonaccessoires, haarbanden, zonnebrillen en tassen kun je er scoren. Je moet wel van pasteltinten houden, want die zijn het stokpaardje van Eva. Alleen al de roze gevel getuigt van haar voorliefde. “Ik verzamel alles dat ik mooi vind en het voelt geweldig om die items vervolgens te delen met anderen. En ja, die zijn allemaal pastel van kleur, want daar sta ik om bekend. Ik ben gek op die kleuren! Ze zijn heel vrouwelijk, verfijnd en in harmonie met elkaar. Mensen die binnenstappen, zijn vaak helemaal onder de indruk van de ruimte. Ik merk dat het atelier aanslaat.”

Atelier Klei & Zij, Voorstraat 171
Klei en Zij winkelen Dordrecht (1)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Dordt vlogt - Nieuws uit de stad - Flo's Label, DRIJF naar binnen en Think Ahead
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #16

08 juni 2023
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023