Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Het zonnetje komt weer lekker door en dan is er niets fijners dan de deur uit te stappen en op pad te gaan. Nieuwe winkels en bedrijven ontdekken is een must! Want die zijn er de laatste tijd zeker weer bij gekomen in Dordrecht.

Van gastenverblijf tot kapsalon gerund door vriendinnen!

Voor éven buren  van Hof van Nederland

B&B TofHof is sinds begin van dit jaar een gastenverblijf in hartje centrum, in de pittoreske Hofstraat. Aangezien het grenst aan het Hof van Nederland, ben je voor even buren van dit museum als je hier verblijft! Op de tweede verdieping van het monumentale pakhuisje besloot Marion van Ballegooy, net als de vorige eigenaar, een B&B te beginnen en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. “Ik werd verliefd op dit huis en bij het zien van de zolderruimte, besloot ik een gastenverblijf te beginnen.” Marion werkt ook nog in de zorg en merkt dat dit een prima combi is. Het draait allebei om verzorgen, maar dan op twee heel verschillende wijzen en dat vindt zij erg leuk. “De mensen zijn super-enthousiast en het gastenverblijf zit constant vol. Ik leer allerlei culturen kennen doordat ik contact heb met gasten uit verschillende landen. Ik hoef vaak maar een paar vragen te stellen en mensen barsten al los met de mooiste verhalen. En wanneer ze naar buiten kijken en het straatje zien, vallen ze daar echt voor. Begrijpelijk, want dit geliefde straatje is een toplocatie!”

B&B TofHof, Hofstraat 3
TofHof B&B Hofstraat overnachten centrum Dordrecht

Vriendinnen geven huiskamergevoel in kapsalon

Bobby van der Graaf en Daisy Friebel zijn geen onbekenden in het kappersvak. En niet van elkaar, aangezien ze al jaren vriendinnen zijn. Vriendschap is één, maar zou een samenwerking als ondernemers ook werken? Bobby en Daisy merkten van wel. Zij begonnen hun eigen kapsalon Charlie Charlie Lima. Voor dames, heren én kinderen en bieden hiermee alles aan op het gebied van knippen, kleuren en kleurcorrecties. En dat bleek een schot in de roos te zijn, vertellen de dames. “Het is de perfecte formule om op ons eiland te beginnen. Onze samenwerking is geweldig! We zijn vier handen op één buik; een geoliede machine. Het gaat heel vloeiend op de vloer. We jagen elkaars creativiteit aan en vinden inspiratie bij elkaar.” De dames – die houden van inclusiviteit en milieuvriendelijk werken – komen allebei oorspronkelijk uit Dordrecht en voelen zich helemaal in hun element in ‘hun’ stad. “Wij horen gewoon in het sfeertje van Dordrecht. Hier voelen we ons als een vis in het water. Het gaat goed met de zaak, we merken dat onze stijl mensen aantrekt. Alleen al de stijl in de salon spreekt mensen aan: een echt Dordts huiskamergevoel, alsof je aan de eettafel zit.”

Charlie Charlie Lima, Vriesestraat 93
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024