Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

Het zonnetje komt weer lekker door en dan is er niets fijners dan de deur uit te stappen en op pad te gaan. Nieuwe winkels en bedrijven ontdekken is een must! Want die zijn er de laatste tijd zeker weer bij gekomen in Dordrecht.

Van sappenbar tot kapsalon gerund door vriendinnen!

Voor éven buren  van Hof van Nederland

B&B TofHof is sinds begin van dit jaar een gastenverblijf in hartje centrum, in de pittoreske Hofstraat. Aangezien het grenst aan het Hof van Nederland, ben je voor even buren van dit museum als je hier verblijft! Op de tweede verdieping van het monumentale pakhuisje besloot Marion van Ballegooy, net als de vorige eigenaar, een B&B te beginnen en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. “Ik werd verliefd op dit huis en bij het zien van de zolderruimte, besloot ik een gastenverblijf te beginnen.” Marion werkt ook nog in de zorg en merkt dat dit een prima combi is. Het draait allebei om verzorgen, maar dan op twee heel verschillende wijzen en dat vindt zij erg leuk. “De mensen zijn super-enthousiast en het gastenverblijf zit constant vol. Ik leer allerlei culturen kennen doordat ik contact heb met gasten uit verschillende landen. Ik hoef vaak maar een paar vragen te stellen en mensen barsten al los met de mooiste verhalen. En wanneer ze naar buiten kijken en het straatje zien, vallen ze daar echt voor. Begrijpelijk, want dit geliefde straatje is een toplocatie!”

B&B TofHof, Hofstraat 3
TofHof B&B Hofstraat overnachten centrum Dordrecht

Vriendinnen geven huiskamergevoel in kapsalon

Bobby van der Graaf en Daisy Friebel zijn geen onbekenden in het kappersvak. En niet van elkaar, aangezien ze al jaren vriendinnen zijn. Vriendschap is één, maar zou een samenwerking als ondernemers ook werken? Bobby en Daisy merkten van wel. Zij begonnen hun eigen kapsalon Charlie Charlie Lima. Voor dames, heren én kinderen en bieden hiermee alles aan op het gebied van knippen, kleuren en kleurcorrecties. En dat bleek een schot in de roos te zijn, vertellen de dames. “Het is de perfecte formule om op ons eiland te beginnen. Onze samenwerking is geweldig! We zijn vier handen op één buik; een geoliede machine. Het gaat heel vloeiend op de vloer. We jagen elkaars creativiteit aan en vinden inspiratie bij elkaar.” De dames – die houden van inclusiviteit en milieuvriendelijk werken – komen allebei oorspronkelijk uit Dordrecht en voelen zich helemaal in hun element in ‘hun’ stad. “Wij horen gewoon in het sfeertje van Dordrecht. Hier voelen we ons als een vis in het water. Het gaat goed met de zaak, we merken dat onze stijl mensen aantrekt. Alleen al de stijl in de salon spreekt mensen aan: een echt Dordts huiskamergevoel, alsof je aan de eettafel zit.”

Charlie Charlie Lima, Vriesestraat 93
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht

Klein in omvang,  groot in sappen

Sappenbar Djuuz telt maar 15 m2 en bestaat uit de verkoop vanuit een raam, maar dat betekent niet dat de zaak een klein assortiment heeft. Sappen, bowls, smoothies: de menukaart gaat van ‘Pastel dream’ en ‘Exotic summer’ tot ‘Island vitamins’ en ‘Acai bowl’. Het is alweer de vierde zaak die ondernemer Tjeerd de Knijf met zijn vrouw Maud de Knijf opende in Dordrecht. Hij vond het zonde dat het pandje leeg bleef en dacht: ‘we verzinnen wel iets’. Dat werd een sappenbar met to go producten. Een ‘mooi weer concept’, zoals Tjeerd het ook wel noemt. “Niemand gaat met koud weer en een sjaal om door de stad lopen om een koude smoothie te halen, maar is het wel goed weer, dan weten mensen Djuuz al snel te vinden. Met name de smoothies lopen erg goed. Zoals de ‘Island vitamins’, met divers geel en rood fruit. Een echt lentedrankje, met vijf verschillende soorten fruit.” Ook de bowls zijn een mooie toevoeging aan de menukaart: ze zitten boordevol gezonde ingrediënten, ideaal voor wanneer je gezond de zomer in wil gaan! De verkoop is nu nog vanuit een raam, maar als de zaak goed blijft lopen, dan wil Tjeerd in de winterperiode het pand Balinees inrichten en er wat tafeltjes neerzetten.

Djuuz, Vriesestraat 100
Djuuz smoothie sap drinken Vriesestraat Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Dordt vlogt - Nieuws uit de stad - Flo's Label, DRIJF naar binnen en Think Ahead
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #16

08 juni 2023
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023