Loki's Room eten drinken Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Het is al langer bekend, maar het wordt steeds duidelijker: Dordrecht is een ondernemende stad. Er komen meer en meer nieuwe winkels, ook de afgelopen weken weer. En is een pand nog niet helemaal naar de zin van een ondernemer? Geen probleem – flink verbouwen en de zaak is weer klaar voor de toekomst.

Ondernemers laten hun passie zien.

Vino Di Marco: (wijn)hobby wordt werk

In 2020 begon Marco van Asch met een webshop in wijn, tijdens de coronaperiode. Dit smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer, want hij opent nu een fysieke winkel aan de Voorstraat. Marco woont boven de zaak, hij pakte eerst zijn huis aan en daarna de winkel. Je vindt er een breed aanbod aan wijnen – van huiswijn tot champagne en alles ertussenin! Marco – die op locatie wijnproeverijen houdt – heeft het altijd al leuk gevonden om ondernemend bezig te zijn. “Ik vind het leuk om contact te hebben met mensen en dat kan niet via een webshop. Daar kun je je verhaal niet kwijt en in een winkel wel. Ik wil zo graag mijn enthousiasme met anderen delen! Heerlijk dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.” Je kunt wijn kopen in de winkel zelf, bestellen via de webshop en bij Vino Di Marco afhalen of je laat je wijnpakket lekker (gratis) in Dordrecht bezorgen.

Vino Di Marco, Voorstraat 425
Vino Di Marco wijnwinkel winkelen centrum Dordrecht

MediaMarkt, vier formats op één etage

MediaMarkt Dordrecht kijkt terug op een complete verbouwing, waarna de winkel heropend is. Je kunt naar hartenlust shoppen in de gloednieuwe winkel. Deze vestiging heeft sinds de opening tien jaar geleden een geweldige klantenkring opgebouwd. Ongetwijfeld heb je er zelf ook weleens rondgekeken, op zoek naar een elektronica product. Want die vind je genoeg bij MediaMarkt Dordrecht! “We zijn super trots dat nu ook onze vestiging is aangepast aan de nieuwe internationale formatstrategie, waarbij onderscheid wordt gemaakt in vier formats,” zegt vestigingsdirecteur Soner Demiralp. “Naast de Lighthouse, Small en Express, is nu ons assortiment als Core Centrum format, overzichtelijk op één etage te vinden en afgestemd op de specifieke wensen van onze klanten. En dat het aanslaat blijkt uit de enorm positieve reacties van onze klanten.”

MediaMarkt Dordrecht, Johan de Wittstraat 15

Nieuwe lunchroom Loki’s Room

Al toen Jennifer de Boer op de middelbare schoot zat, had ze het idee om een eigen lunchroom te beginnen. Ze deed daarna een opleiding horecamanagement en een ondernemersopleiding en werkte onder meer in een lunchzaak. Tot het idee van een eigen lunchroom écht begon te rijpen. Jennifer opende de deuren van haar Loki’s Room. Ze verkoopt servies in een wat luxer segment en geniet van je koffie, thee en gebak aan één van de tafeltjes in de zaak. Het gebak maakt Jennifer – die in haar zaak ook ijs verkoopt – helemaal zelf. ,,Fijn dat ik mensen een plek kan bieden om samen te komen en gezellig even wat te drinken met een gebakje erbij. Ik zit aan het randje van het centrum en merk dat er vooral veel mensen uit de directe buurt komen en toeristen. Klanten vinden het erg leuk dat ze het servies waarvan ze eten en waaruit ze drinken, kunnen kopen.”

Loki’s Room, Vleeshouwersstraat 14
Loki's Room eten drinken Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel Si Barone en Strada del Vino
Eten & Drinken
Vanaf het water
Video's

Rondvaart met Si Barone & Strada del Vino

07 mei 2024