Waterbus vervoer bereikbaarheid skyline Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

De (natte en koude) wintermaanden staan voor de deur, maar dat houdt onze ondernemers in de Dordtse binnenstad niet tegen. Er is namelijk weer volop reuring in de stad. Genoeg redenen om even bij te praten met ondernemers en winkeliers.

Van verhuizingen tot nieuwe waterbussen: er hangt bedrijvigheid in de stad!

Terug van weggeweest: Indo Koffie Bali

Het ondernemerspaar Ruud en Kitty Hagenstein zijn er maar wat blij om: ze zijn weer terug op hun oude, vertrouwde locatie aan de Vriesestraat 100. Op de plek van koffiewinkel Indo Koffie Bali zat eerst sappenbar Djuuz, maar nu zijn er weer koffiebonen uit Bali van eigen plantage, Indische specialiteiten én hapjes te vinden! Net als in het verleden. Want een paar jaar geleden verlieten Ruud en Kitty het pand aan de Vriesestraat, om op avontuur in het buitenland te gaan. Maar ze zijn terug. En hoe! Ruud en Kitty doen geen catering meer, maar gaan voor Indische hapjes en snackspecialiteiten, broodjes en andere lekkernijen. Wat dacht je van rijstrolletjes met kip, een broodje rendang, bara met groenten of roti? “Het voelt als thuiskomen,” vindt Ruud, die in hun zaak alleen halal-vlees gebruikt. “Een vertrouwd adres! We staan ook nog op vrijdag op de weekmarkt met een kraam. Daar loop Kitty rond met de koffiekan.”

Indo Koffie Bali, Vriesestraat 100
Indo Koffie Bali eten drinken Dordrecht

Wol, garens en workshops in Rijksmonument

Dat je het weet: wolwinkel Rebel With a Twist is verhuisd en wel van de Nieuwe Haven naar de Voorstraat. Eerst had Alexandra Bonnebroek een winkel onderin haar huis, maar toen ze de kans kreeg om groter te gaan, besloot ze die te pakken. Een pand van dit formaat geeft Alexandra ook de kans om in alle ruimte haar workshops te geven. Hoe bijzonder in een pand dat een Rijksmonument is! De onderneemster hoeft nu ook niet meer te slepen met allerlei materialen, er is ruimte genoeg om alles mooi neer te zetten. “Alle kleuren zie je nu mooi naast elkaar uitgestald. Heerlijk om een groter pand te hebben. De reacties van klanten zijn heel goed. Veel mensen komen van buiten Dordrecht omdat ik vrij bijzondere garens verkoop. Zij combineren een bezoekje aan mijn winkel met een rondje door de stad.”

Rebel With a Twist, Voorstraat 440
Rebel With A Twist winkelen centrum Dordrecht

Hybride waterbussen: duurzaam vervoer over water

Je hebt er misschien al wel een rondje in gevaren: de nieuwe hybride waterbussen die in en om Dordrecht varen, zoals naar Kinderdijk en Rotterdam. Het zijn zes hybride varianten en drie compleet elektrische. Daar was het tijd voor, want het materiaal was sinds 1999 niet meer vernieuwd. Met deze nieuwe waterbussen is de leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid naar een volgend niveau getild, volgens Gerbrand Schutten, CEO bij Aqualiner, vervoerder van de Waterbus. “Er waren wat technische tegenvallers, dus het duurde wat langer, maar de boten zijn helemaal verduurzaamd. De zes hybride waterbussen worden met een elektromotor aangedreven, waarbij accu’s aan boord gedurende de dag worden opgeladen. Zo vaar je helemaal elektrisch, zonder uitstoot, en dat is een enorme stap vooruit. Ook aan boord is aan duurzaamheid gedacht: alles is van circulaire materialen gemaakt. Uiterlijk in 2030 hopen we dat alle waterbussen elektrisch zijn.”

Waterbus / Aqualiner
Waterbus vervoer bereikbaarheid skyline Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024