B&B Cleyn Cruysenborgh overnachten centrum Dordrecht zomer (2)
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Trek je zomerschoenen aan en ga er op uit in de stad. Er is namelijk weer van alles te ontdekken dat er eerst niet zat. Van horecazaken die net hun deuren hebben geopend tot gloednieuwe bedrijven – deze verrassende parels mag je niet missen.

Bezoek deze allernieuwste aanwinsten van Dordrecht.

Geen standaard pizzeria-menukaart

Een ode aan hun Palestijnse roots: dat is Pizzeria Olivia, opgezet door de familie Habiballah. Eigenaar Habib is horecaondernemer en heeft meerdere zaken gehad. Zijn specialiteit is altijd pizza’s geweest en daarom besloot hij een pizzeria in Dordrecht te openen. Dochter Shireen: “Met name de pizza-sandwich doet het goed. Dit gerecht lijkt op een calzone, maar in plaats daarvan is de pizza open. Het pizzadeeg, dat we dagelijks vers maken, vouwen we dubbel en vervolgens kun je er allerlei ingrediënten op doen.” Maar dat is niet de enige specialiteit van Pizzeria Olivia. Zo is er de pizza Gamberi, met smakelijke grote garnalen. En ook de pizza Olivia ontbreekt niet, met knoflookworst erop. De familie geniet van hun nieuwe Dordtse zaak. Shireen zegt dat haar vader vaak voor een Italiaan wordt aangezien, maar dat de familie toch echt Palestijns is. “Onze zaak heeft invloeden van de Italiaanse én Palestijnse keuken zoals Shakshuka voor de lunch. We hebben geen standaard pizzeria-menukaart en ook de naam komt uit Palestina, die verwijst naar de olijfboomgaard die we daar hebben.”

Pizzeria Olivia, Vriesestraat 150
Pizzeria Olivia eten drinken Vriesestraat centrum Dordrecht

Slapen in directeurskamer
of speciale voorkamer

Al jarenlang liepen Mabel Havelaar en haar partner rond met het idee om een bed & breakfast te beginnen. Recent kwam het er eindelijk van en openden zij de deuren van hun B&B Cleyn Cruysenborgh 1531. Je kiest er uit twee kamers: de directeurskamer – die vroeger écht een directeurskamer was! – of de Cleyne-kamer ofwel de voorkamer. In de directeurskamer kan je met twee personen of een gezin terecht, ideaal zo midden in de stad. In de Cleyne-kamer vind je een entresol: je slaapt boven en beneden is de badkamer. Beide kamers bieden volop sfeer. Je ontbijtje krijg je prinsheerlijk op de kamer. Mabel is blij dat zij gasten kan verwelkomen in haar huis. “Ik ben Dordtse en ken de stad goed; het oude centrum is zo mooi en dat wilden we graag aan andere mensen laten zien. Zo ervaren zij net als wij hoe prachtig de binnenstad is en hoe het is om er te verblijven. We hebben een unieke plek, pal tegenover de Grote Kerk. Als je zit te ontbijten, heb je een prachtig uitzicht!”

B&B Cleyn Cruysenborgh 1531, Grotekerksplein 5
B&B Cleyn Cruysenborgh overnachten centrum Dordrecht zomer (1)

Intensso Hairstyles nu in de Vriesestraat

Loop je door de Vriesestraat, dan kom je een nieuwe aanwinst tegen: Intensso Hairstyles. Geen onbekende in Dordrecht, want de kapsalon zat eerst in de Korte Breestraat, slechts 50 meter verderop. Toen in het oude pand niet de verbeteringen doorgevoerd konden worden die de eigenaren wensten, besloten zij naar een ander pand te zoeken. Toevallig stuitten zij op het pand in de Vriesestraat. Om het pand weer te laten leven, volgde een complete verbouwing. Alles is aangepakt, maar de hoofdkleuren wit, grijs en zwart bleven. “We zijn erg blij met het nieuwe pand,” vertelt Shannon Felter. “Het is een hele vooruitgang voor ons. We zitten al 14 jaar in de binnenstad met onze kapsalon, maar eerder zaten we een beetje verstopt in een klein pandje en nu worden we écht gezien door de mensen! Ook doordat er veel lichtinval is in het pand. Kwaliteit staat bij ons op één. Zo is de zaak ook: er hangt een sfeer die kwaliteit uitstraalt.”

Intensso Hairstyles, Vriesestraat 27
Intensso Hairstyles kapper Vriesestraat centrum Dordrecht

Hamburgerzaak van broers en zus

Zin in een echt lekkere hamburger? Dan is het tijd om iets nieuws te ontdekken in hartje binnenstad: de hamburgerzaak Burgermeesters, een echt familiebedrijf. Buket Böke opende samen met haar broers dit hamburgerrestaurant. Het is een ode aan vroeger, toen de familieleden genoten van barbecues thuis, waarbij vrienden en familie over de vloer kwamen om onder meer hamburgers te eten. De drie besloten met die gedachte in hun hoofd Burgermeesters te beginnen. Maar niet nadat eerst een flinke verbouwing van het pand volgde. Op één muur zie je een grote graffiti-afbeelding met – hoe kan het ook anders – een hamburger én de skyline van Dordrecht, met iconen als de Grote Kerk, Villa Augustus en de Zwijndrechtse brug. Op het menu van Burgermeesters vind je uiteraard de klassieke hamburger, maar ook de vegan variant, een smash-burger en een chicken-burger. Naast friet, snacks en dranken. De drie ondernemers zijn blij dat ze met elkaar de zaak runnen. “We kennen elkaar, kunnen op elkaar bouwen en vertrouwen elkaar. Dat is belangrijk als je als familieleden een zaak runt met elkaar.”

Burgermeesters, Vriesestraat 73a
De Burgermeesters eten drinken Vriesestraat centrum Dordrecht

Losgaan bij de nieuwste arcadespellen

Een speelhal iets van vroeger? Echt niet! Bij Game Empire vind je de nieuwste arcadespellen, voor jong en oud. Ook voor de allerkleinsten. Je doet er ouderwetse spellen als pinball en Pacman. Maar er is meer: balspellen, zoals basketbal vier op een rij – inderdaad, een combinatie van twee spellen – schietspellen en een racespel. Ook als je zin hebt om met grijpmachines of een boksbal aan de slag te gaan, dan zit je hier goed. Ga er op uit, speel samen of tegen elkaar. Je kunt ook voor prijzen sparen; dat maakt jouw arcade-uitje deze zomer nóg leuker. De speelhal is net open, maar mensen weten hun weg naar Game Empire al goed te vinden, vertelt Samantha Hamerslag. “Dat komt door de hang naar vroeger: voor veel mensen roept een speelhal een gevoel van nostalgie op. Zeker als ze Pacman en Pinball zien. Bij binnenkomst rennen aardig wat mensen direct die kant op! Bij ons stap je binnen in een wereld van spanning, avontuur en eindeloos plezier.”

Game Empire, Bagijnhof 60
Game Empire activiteiten kinderen speelhal arcade centrum Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
t
Blogs

De Witt viert eenjarig bestaan

06 september 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bilderhof
Doe
Eten & Drinken
Video's

Hidden wine gem!

05 september 2024
Video Pluktuin Dordrecht
Kids
Natuur
Nieuws
Video's

Het pluktuin seizoen is van start

22 augustus 2024
Blogs
Eten & Drinken
Vanaf het water

Proosten aan het water

20 augustus 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (7)
Blogs
Doe
Eten & Drinken
Kids

IJskoud de lekkerste

13 augustus 2024