Figaro kapper barbershop Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Het is weer gezellig druk in het centrum van de stad. De weekmarkt op vrijdag en zaterdag draagt daar natuurlijk aan bij, maar ook de bijzondere (nieuwe) winkels en initiatieven die het bezoeken van het centrum meer dan de moeite waard maken. Mooi voor Dordtenaren, maar ook voor toeristen die de weg naar de oudste stad van Holland steeds vaker weten te vinden.

Het is weer gezellig in de Dordtse binnenstad

Warm welkom bij de Haar Toko

Op 16 september opende Charmé Munter voor het eerst de deuren van haar Haar Toko. De kapperszaak heeft de sfeer van een Engelse pub met een bar en warme kleuren. Het doel van deze gezellige nieuwe zaak in de Grote Spuistraat? “Een warme plek waar iedereen zich welkom voelt en waar uitsluitend gewerkt wordt met dier- en milieuvriendelijke producten. Van Kevin Murphy om precies te zijn”, vertelt de enthousiaste ervaren haarstyliste. Dat dit ruimschoots gelukt is, blijkt wel uit de volle agenda van Charmé. “Ik heb de afgelopen jaren een trouwe klantenkring opgebouwd bij de kapperszaken waar ik gewerkt heb. Het is geweldig als mensen blij zijn met hun kapsel, maar wat ik ook vaak hoor van klanten is dat ze mijn advies om hun haar thuis zelf te doen prettig vinden.” De naam van de kapsalon is een knipoog naar de Indische achtergrond van Charmé en de vraag die ze vaak kreeg of ze geen eigen toko wilde beginnen. Zeker wel en die is er nu: de Haar Toko!

Ontdek de Haar Toko
Haar Toko kapper Dordrecht

Complimenten voor de Dames van t[hof]

“Wat een geluk dat ik mijn winkel heb”, dacht Jolanda Branderhorst regelmatig tijdens de lockdown. In haar etalage van byBranderhorst in de Voorstraat maakte ze in die periode kleine tentoonstellingen waar sommige mensen hun ommetje speciaal op afstemden. “Dat gevoel en de complimenten die ik kreeg, gun ik ook anderen”, vertelt de gedreven sociaal ondernemer en vormgever. “Daarom start ik in de Hofstraat, naast het geheime loket van vormgeefster Marije Vogelzang, met een kleine cadeauwinkel. Het wordt een verrassende sociale onderneming met unieke, mooie en waardevolle producten. De plek wordt zo speciaal dat de vrijwilligers en stagiaires die er werken ongetwijfeld overladen worden met complimenten. Natuurlijk hoop ik veel te verkopen, maar de mensen die er komen te werken zijn minstens zo belangrijk.” De échte naam van deze toffe winkel wordt onthuld bij de feestelijke opening op 19 november om 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen.

Hofstraat 3, Dordrecht
www.bybranderhorst.com

Jolanda Branderhorst pop-up winkel Hofstraat Dordrecht

Figaro1967, de Dordtse Haardokters

Als je de plek eenmaal kent, vergeet je het niet meer. Het unieke uitzicht van de kapsalon aan de Oude Maas van Wilfred en Patricia is een levend kunstwerk van boten die voorbijvaren. Ze zitten er sinds 2018 toen ze zowel privé als zakelijk een nieuwe start maakten. Een gezamenlijke start met onder andere de eigentijdse salon aan de Keizershof als resultaat. Maar mensen komen natuurlijk niet alleen voor het uitzicht. Patricia: “Wilfred heeft alle ervaring van de wereld. Hij heeft prijzen gewonnen, kappers opgeleid en zelf ook meerdere kapsalons gehad. We vullen elkaar goed aan waarbij tijd en aandacht onze belangrijke pijlers zijn. En een goede kwaliteit natuurlijk. We zijn de enige kapsalon in Dordrecht die met de producten van het Italiaanse Davines werken.” Wilfred: “Davines is de Bentley onder de haarproducten. Het is helemaal puur en geeft voeding aan haar en hoofdhuid.” Een andere niche bij Figaro1967 is de kleuring in twaalf minuten tijd. Huidvriendelijk, zonder ammonia en met 100% grijsdekking. Wie met zijn handen in het haar zit, kan altijd terecht bij de gastvrije Wilfred en Patricia.

Meer Figaro1967
Figaro kapper barbershop Dordrecht

Nice and new: B&B First-Class English

Eigenaar Kees Verburg heeft niet te klagen als het gaat om de belangstelling voor de kersverse Bed and Breakfast die hij samen met zijn echtgenote runt. Sinds 1 oktober zijn ze open en inmiddels hebben ze al gasten ontvangen uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland en zelfs uit Indonesië. Zelf wonen ze beneden in het filmische Rijksmonument in de centraal gelegen Grotekerksbuurt, de twee B&B-kamers zijn boven. De echtgenote van Kees geeft cursussen Engels aan huis (vandaar ook de naam) waar ook de gasten aan deel kunnen nemen. Kees zelf is sinds een paar maanden met pensioen, maar bepaald niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. “De B&B is een mooie manier om met verschillende mensen in contact te komen. Ik hou van de levendigheid die de gasten met zich meebrengen en vind het leuk om ze te ontvangen met een persoonlijke touch. We zijn natuurlijk nog maar net open, maar de eerste tekenen zijn goed. Voor Dordt in Stoom hebben we de eerste boeking al binnen.”

Bekijk B&B First-class English
B&B First Class English Kees Verburgh Grotekerksbuurt Dordrecht

Van Driel Schoenen, op naar de volgende 75 jaar!

Tien jaar geleden stapte Wim van Driel (33) in het familiebedrijf Van Driel Schoenen dat zijn opa in 1946 startte in de Voorstraat. Zes jaar geleden nam hij samen met zijn echtgenote Jantine als derde generatie de winkel over. Vorig jaar maart stopte zijn vader na zestig jaar werken. Wat de jonge ondernemer betreft komen er gerust nog eens 75 jaar bij. “Het contact met de klanten maakt het werk leuk. Het is mooi als iemand blij de deur uitgaat met goed passende schoenen. Comfort en een goede service staan bij ons hoog in het vaandel. We hebben daardoor veel vaste klanten, maar gelukkig komt ook het toerisme weer op gang. Tijdens de lockdown hebben we de winkel verbouwd en gemoderniseerd. We hebben ook een uitgebreide webshop, maar het allerliefst geven we advies op maat in de winkel. In onze frisse vernieuwde winkel, klaar voor de toekomst.”

Meer over Van Driel Schoenen
Van Driel schoenen 75 jaar Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024