Inspiratie & tips

Trek je agenda maar!

Er is de komende tijd weer van alles te doen in de stad. Binnen én buiten, zodat er met elk weertype een gezellig uitstapje gemaakt kan worden. Ga er lekker op uit en laat je inspireren door deze greep uit de activiteiten die in februari op de UITagenda staan.

Er is weer van alles te beleven in de stad aankomende tijd!

Kiss my soul in Dordrechts Museum

Uitbundige en veelzijdige liefde anno nu in het Dordrechts Museum bij de expositie ‘KISS MY SOUL – Hemelse & Aardse Liefde in de Hedendaagse Kunst’. Meer dan 75 werken van 30 kunstenaars geven een overzicht van de beeldende kunst in de 21ste eeuw, uitbundig en met een warm kloppend hart. Van lichaamslust tot moederliefde, van liefdesverdriet tot ouderliefde, van broederliefde tot liefdesrouw. De groepstentoonstelling biedt een mix van internationaal bekende kunstenaars zoals Marlene Dumas en Tracey Emin, naast aanstormend talent zoals Tanja Ritterbex en Charlott Weise. Nieuwsgierig geworden? De expositie is nog tot en met 3 maart te zien in het Dordrechts Museum.

Kiss my soul – Dordrechts Museum, t/m 3 maart te zien!

Dompel je onder in het feestgedruis van carnaval

Op zaterdag 10 februari kunnen we allemaal in ons favoriete verkleedpak de straat op. Het is dan namelijk weer tijd voor de jaarlijkse carnavalsoptocht van De Merwekrabbers. Met een route door de stad presenteren diverse carnavalsverenigingen zich in de meest uiteenlopende carnavalsoutfits en prachtige praalwagens. Ook start om 14.00 uur het ‘Pleinfeest’ op het Scheffersplein met optredens van o.a. Alwin van den Heuvel en Mike van der Linden. Natuurlijk is Hofkapel de Aftrappers ook van de partij. Op het Pleinfeest is tevens de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht. Trek je carnavalsoutfit dus maar vast uit de kast, dan zien we je daar!

Carnavalsoptocht – zaterdag 10 februari
Carnaval Evenement Optocht Dordrecht

Schouwburg Kunstmin: volop veel voorstellingen

Veel bekende artiesten zeggen dat Schouwburg Kunstmin de mooiste schouwburg van Nederland is, en dat vinden wij ook! De schouwburg is een rijksmonument uit 1889, alleen dat al maakt het een bezoek waard. Daarnaast is de programmering heel erg divers; toneel, cabaret, (klassieke) concerten, dans en jeugdtheater. Ook deze maand geniet je weer volop van al wat het theater te bieden heeft. Bijvoorbeeld kindervoorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand op zaterdag 4  februari, Simone Kleinsma en Paul Groot in ‘De Hospita’ en de prachtige dansvoorstelling van Igone de Jongh op vrijdag 16 februari. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven, kijk maar mee!

Schouwburg Kunstmin – agenda
Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht
Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (4)
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024