Inspiratie & tips

Wandel mee met een gids van VVV

Natuurlijk kun je al het moois dat Dordrecht te bieden heeft zelf ontdekken, maar overweeg ook eens om op zaterdagmorgen mee te wandelen met één van de ervaren VVV-gidsen.

Onze ervaren ‘verhalenvertellers’ nemen je mee langs de mooiste plekjes in onze historische binnenstad en vertellen de leukste verhalen en anekdotes.
- VVV Dordrecht

Wandelen langs de pareltjes van de stad

De ervaren VVV-gidsen vertellen je de leukste anekdotes en de mooiste verhalen die je waarschijnlijk nog niet eerder hoorde. Weet je bijvoorbeeld waarom Dordtenaren ook wel ‘Schapenkoppen’ worden genoemd ? En weet je dat Dordrecht de oudste stad van Holland is? Wist je bijvoorbeeld dat de toren van de Grote Kerk schever staat dan de toren van Pisa? Dat Vincent van Gogh een tijdje in Dordrecht woonde?

Nee? Je komt het allemaal te weten tijdens deze gezellige en leerzame wandeling van 1 uur, die start bij de VVV aan de Spuiboulevard 99.
Meld je snel aan bij de VVV via: vvvdordrecht@dordrecht.nl of 078-751 3000.

Wanneer: op zaterdag van 3 juli t/m 25 september
Tijd: 11.30-12.30 uur
Kosten: € 6,00 p.p.

Reserveer per mail
Wandelen - VVV Dordrecht

Instaptours van Ontdek Dordrecht

Ontdek Dordrecht biedt verrassende en interactieve tours door Dordrecht. Met het enthousiaste gidsenteam ontdek je de mooiste verhalen over Dordrecht. Iedere tour heeft een eigen thema.

 • Verborgen parels laat schitterende highlights en verrassende hidden gems in de historische binnenstad van Dordrecht zien.
  Wanneer: 15-21-29 juli en 4-12-18-26 augustus. Tijd: 13.00 of 14.00 uur
 • Hofjes & Tuinen gaat langs de mooiste historische hofjes, parken en tuinen. Geschiedenis en stadsgroen: een unieke manier om de stad te ontdekken.
  Wanneer: 18 juli en 1-15-29 augustus. Tijd: 12.00 uur
 • Wijn & Bier vertelt de alcoholische geschiedenis van Dordrecht. Van de wijnhandel, tot stadsbrouwerijen en legendarische uitgaansplekken. Om dorst van te krijgen!
  Wanneer: 16-30 juli en 13-27 augustus. Tijd: 16.00 uur
 • Water & Havens laat de geschiedenis van het eiland van Dordrecht zien: van het stapelrecht, tot de Sint Elisabethsvloed en de watersnoodramp.
  Wanneer: 25 juli en 8-22 augustus. Tijd: 12.00 uur.

Vertrekpunt: Taankade Dordrecht. Kosten: € 7,50 p.p., Dordtpas gratis. Kaartverkoop: vooraf online reserveren, op de dag zelf verkrijgbaar bij VVV Dordrecht.

Grotekerksbuurt Grote Kerk monument Dordrecht

Toch liever zelf wandelen?

Product

Stadswandeling Rondje Dordt

Stadswandeling door historisch Dordrecht.
4,00
Pandora Dordrecht
Stadswandeling

Kunstrondje Dordt

10 Locaties
Product

Verhalen van Dordrecht (nr. 2): Gezichten van Dordrecht

Uit de serie met informatie over opmerkelijke gevels in de binnenstad van Dordrecht.
4,95
Pottenkade wandelen telefoon fotograferen herfst Voorstraathaven Dordrecht

alle wandelroutes op een rij