Tour de France Femmes

In augustus zal een van de grootste internationale sportevenementen, de Tour de France Femmes vertrekken vanuit Dordrecht. Op dinsdag 13 augustus is vanaf het Energieplein de start van de tweede etappe. De wielrensters rijden door het historische centrum en gaan dan op weg naar Rotterdam, waar de finish is.

Om alle Dordtenaren bij dit grote evenement te betrekken en Dordrecht bij een internationaal publiek in de kijker te zetten gaat de Dordtse veldrijdster en wegwielrenster Lucinda Brand zich inzetten als ambassadeur. Daarnaast worden in aanloop naar de etappe verschillende activiteiten georganiseerd om de wielersport in onze stad te promoten. Uiteraard speelt wielervereniging D.T.C en D.R.C. de Mol daar een belangrijke rol in.

Tijdens en voorafgaand aan het evenement zullen er ook diverse activiteiten zijn in Franse sferen. Meer informatie volgt de komende maanden.

Activiteiten en Evenementen

Tour de France Femmes

Ontdekkingstocht Tour de France Femme

do 30 mei 2024 09:00
Sport
Tour de France Femmes

Fiets Fanatics Challenges

ma 3 jun. 2024 10:00
Sport
Tour de France Femmes

Fiets Fanatics Challenges

ma 10 jun. 2024 10:00
Sport
Tour de France Femmes

Fiets Fanatics Challenges

ma 17 jun. 2024 10:00
Sport
Tour de France Femmes

Fiets Fanatics Challenges

ma 24 jun. 2024 10:00
Sport
Tour de France Femmes

Toerversie Dordrecht

zo 11 aug. 2024 08:00
Tour de France Femmes

Dordrecht Op de Franse Toer

zo 11 aug. 2024 12:00
Sport
Tour de France Femmes

Dikke Banden Race

zo 11 aug. 2024 14:30
Sport
Tour de France Femmes

Etappe: Tour de France Femmes

di 13 aug. 2024 10:00

Dikke Banden Races

Dikke Banden Races zijn wedstrijdjes voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar, waarbij iedereen deelneemt op een ‘dikke banden’ fiets. Dit kan een normale (stads)fiets, een mountainbike of crossfiets zijn met een minimale bandbreedte van 28 mm. Racefietsen zijn dus niet toegestaan.
Data + inschrijven:

Programma Scholenactiviteiten

House of E-Sports cycling tour Helaas zijn alle data al volgeboekt.

De Ready2Race scholenclinics zijn voor basisschoolkinderen én eerste, tweede en derde jaars leerlingen van de middelbare school. Tijdens de clinics wordt er kennisgemaakt met de wielersport waarbij plezier voorop staat. Kinderen tot en met groep 6 komen op hun eigen fiets en doen de clinic op ‘dikke banden’. Vanaf groep 7 wordt de clinic gedaan op een racefiets die geleverd wordt door Ready2Race. De activiteit vind plaats op Wielerbaan de Mol.Data + inschrijven

Programma Start2Bike

Ben je onlangs gestart met mountainbiken, wielrennen of gravelbiken? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van 3 uur schaaf je jouw fietstechniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan 2 thema’s centraal. De trainingen zijn er voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat jij op jouw niveau en snelheid de basistechnieken onder controle krijgt.Data + Inschrijven 

Toertocht

Hoe uniek! Een eigen startplek voor iedereen in de buurt van Dordrecht. Doe mee aan de Toerversie Rotterdam, maar dan zonder af te moeten reizen naar die startplek.

Om iedereen in de omgeving van Dordrecht zo goed mogelijk van dienst te zijn, is er de mogelijkheid om ook bij Wielerclub De Mol te starten. Noteer het volgende adres maar in je agenda: Vogelaarsweg 6, 3313 LL Dordrecht.