UITagenda

'Ontmoeting in Augustus' - Sander Donkers & Gilles van der Loo

di 28 mei 2024
20:15 - 21:15

Sander Donkers & Gilles van der Loo Geestverwanten over schrijven en de euforie van een drankgelag. Al vijf jaar verschijnt van schrijver, muzikant en columnist Sander Donkers driemaal per week een stukje van niet meer dan 150 woorden op de voorpagina van de Volkskrant. Hij oogst bewondering van talloze lezers, collega-columnisten en schrijvers, wordt geroemd om zijn fijnzinnigheid, stijl en vermogen om zowel in het alledaagse als in het mondiale naar betekenis te zoeken, in een poging het leven en de wereld beter te begrijpen.

In juni 2023 verscheen zijn columnbundel ‘Verder ontken ok alles’. Of het nu gaat over katten, dochters, voetbal of over Baudet, coronaprotesten en asielzoekers, altijd tracht hij verbinding te zoeken, een kloof te overbruggen.

Sander Donkers nodigt voor deze Ontmoeting schrijver, columnist, blogger en culinair recensent Gilles van der Loo uit. Zijn roman ‘Café Dorian’ uit 2023 werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Donkers is fan: ‘De vorm, de stijl, het soort mens dat de schrijver wel moet zijn als ie een boek als dit schrijft. Echt een geestverwant. Het is ook een ode aan een bepaald soort café dat een verwantschap tussen mensen aanwakkert. Dan is er de euforie van een drankgelag, waar hij prachtig over schrijft.’ Gilles van der Loo studeerde af als klinisch psycholoog, werkte twintig jaar in alle denkbare functies in de Amsterdamse horeca en debuteerde in 2010 als literair schrijver. Sindsdien publiceerde hij diverse titels bij Uitgeverij Van Oorschot, schrijft fictie en non-fictie voor tijdschriften en dagbladen en was jarenlang redacteur van literair tijdschrift Tirade, waarvoor hij nog wekelijks blogt.

Schrijver en presentator Ernest van der Kwast is gespreksleider
 tijdens de Ontmoetingen dit voorjaar. Hij staat bekend om zijn
brede interesse, brengt graag lichtheid in complexe discussies en
houdt van geestdriftige gesprekken. Datum: dinsdag 28 mei Aanvang: 20.15 uur Toegang: €17,50 (incl. drankje)

Locatie: Limonaia van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Meer informatie en kaartjes: www.villa-augustus.nl/programma. Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Vergelijkbare evenementen

Lezing

Docentenbijeenkomst Relationele en Seksuele Vorming

wo 16 okt. 2024 18:30
Lezing

Met Holland America naar Alaska

vr 4 okt. 2024 20:00
Lezing

Kunstbeschouwingen

zo 16 jun. 2024 12:00
Lezing

Belle Barbé: Ouderbijeenkomst seksuele opvoeding 12-18 jaar

do 23 mei 2024 19:00
Lezing

Kunstbeschouwingen

wo 22 mei 2024 15:00
Lezing

Voorleesdiner bij Rebel Rebel

do 16 mei 2024 18:30