Bevrijd Griffioen Hof van Nederland Dordrecht
Inspiratie & tips

Bevrijd Griffioen

In Hof van Nederland beleef je hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven. Er is ook genoeg leuks te doen voor kids, zoals de kindertour “Bevrijd Griffioen”.

De legende

Volgens een oude legende woont er in het Hof van Nederland een echte Griffioen. Deze griffioen zit opgesloten in een fantasiewereld. Griffioen kan deze wereld alleen verlaten via een geheime deur, maar deze deur zit op slot. De Griffioen zit opgesloten in de fantasiewereld omdat de meeste volwassenen niet meer geloven in griffioenen.

Bevrijd Griffioen Hof van Nederland Dordrecht

Bevrijd Griffioen

In het museum krijg je een tas met daarin allerlei geheimzinnige voorwerpen. Deze voorwerpen zul je hard nodig hebben om een aantal opdrachten uit te voeren. Zorg dat je alle doorkijkjes vindt, want je hebt de hints van Griffioen hard nodig! Lukt het jou om Griffioen te bevrijden uit de fantasiewereld? Dan wacht er een beloning op je! De kindertour is een leuke activiteit om samen met je (klein)kind te doen. Tegelijkertijd kun je het museum bekijken en beleef je hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven.
TIP: ook leuk voor een kinderfeestje.

Bevrijd Griffioen Hof van Nederland Dordrecht

Museum informatie

De tour en museumentree zijn voor kinderen gratis. Volwassenen betalen €14 museumentree. Kijk voor meer informatie over de tour op www.hofvannederland.nl.

museum Dordrecht - ontstaan van Nederland - kinderen