Film in de Kloostertuin Dordrecht
Inspiratie & tips

Dordt blijft feesten!

Wat heeft evenementenstad Dordrecht de komende tijd nog voor jou in petto?

Muzikale verrassingen Dordtse Feesten

De zomer is gelukkig nog lang niet voorbij, en dat geldt ook voor de Dordtse Feesten. Op muzikaal vlak is er nog heel veel leuks om te bezoeken. Muziektheater Hollands Diep brengt de wervelende, komische opera La Serva Padrona naar hartje Dordt. Laat je vanuit het Energiehuis meevoeren naar het Napels van 1733. De opera is op vrijdag 27 en zondag 29 augustus, tickets bedragen 10 euro.

Op maandag 30 september maakt Concertband Prins Willem van Oranje maakt een muzikale reis door zijn ontwikkeling onder de noemer: Van Mars tot Samba. Verschillende acteurs en presentators geven op eigen, humoristische wijze verder invulling aan het thema. Het is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Op weonsdag 1 september zorgt het orkest Ars Musica voor wel heel bijzondere zomerse klanken in de Augustijnenkerk. Daar brengt het onder andere The Lark Ascending (vlucht van de leeuwerik). Klassieke muziek voor een breed publiek!

Zondag 5 september gaat de Dordtse Phil tweemaal op de Franse toer en brengt een zwoel, zomers programma naar het Energiehuis. Waan je even en vacances met de Franse chansonnier Philippe Elan, en geniet van onze eigen Dordtse Phil. Kaarten zijn 8 euro.

Naar UITagenda
Dordts Philharmonisch Orkest Dordrecht

Films met een bite in zomerse Kloostertuin

Filmliefhebbers kunnen deze zomer weer terecht in de Kloostertuin. Geniet met een drankje of een dagschotel in deze bijzondere tuin van openluchtvertoningen van Cruella, Hitsville, the  Making of Motown en I Care a Lot. Voor het derde jaar wordt de idyllische Kloostertuin in de vakantieperiode acht avonden omgetoverd tot een sfeervolle openluchtcinema. The Movies presenteert op die avonden steeds een bijzondere Film in de Achtertuin, een film met een bite die past bij een mooie zomeravond. “Deze avonden zijn altijd een feestje”, vertelt Geert ter Steeg van The Movies. “Een feestje dat al begint met de tuinstoelen- en kleedjesparade, de muziek van DJ Jopiee & Friends en de mogelijkheid om vooraf wat te eten en te  drinken.”

Wat de films betreft kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Na de blockbuster met indrukwekkende sterrencast Cruella op 27/8, komen twee premièrefilms: op 3 september de muzikale documentaire Hitsville, the Making of Motown en op 10 september de spannende thriller I Care a Lot. “Deze laatste is een echte preview, de film gaat pas eind september in de bioscoop  draaien.” De films starten om 21.00 uur, maar het terras, de bar en de tuin zijn al vanaf 18.30 uur open. Op vrijdagavond 27 augustus, 3 en 10 september, kaarten kosten € 8,- en zijn te bestellen via The Movies.

Naar UITagenda
Film in de Kloostertuin Dordrecht

Pride vier je met elkaar en met de stad

Gelukkig weer terug van weggeweest: Dordrecht Pride! Uiteraard staat Pride voor LHBTI-acceptatie in onze stad, maar ook voor een kleurrijk evenement vol optredens om vrolijk van te worden. Corona maakt dat de zesde editie van Pride dit jaar plaatsvindt in het Energiehuis. “Dan hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken over het weer!”, aldus organisator  Lennart Lenskens. “Pride is een feest om te vieren dat je jezelf kunt zijn, altijd en overal. Iedereen bepaalt zelf hoe pride eruitziet. Pride is vrijheid en niet andersom. Je kan pride vieren  in vrijheid, maar je zult nooit vrij zijn zonder pride.”

“We hebben zo’n groots en vol programma, dat we een knip hebben gemaakt tussen het middag- en avondprogramma. ’s Middags treden Edsilia Rombley, Style Party en dragqueens op die deelnamen aan Drag Race Holland. ‘s Avonds hebben we Edwin van der Toolen, die met de Toppers een volle Arena wist op te zwepen, Ferry Doedens, Justine Pelmelay, TRINXX, Lesse, DJ/MC Divine en Miss Majorie. Tussendoor zijn er dans- en acrobatiekoptredens. Hoge hakken zijn een terugkerend thema in het programma.” Kaarten voor Dordrecht Pride kosten 15 euro. Aanmelden voor workshops kan via info@dordrechtprice.nl.

Naar UITagenda
Dordrecht Pride
Wantijpop Dordtse Feesten Wantijpark Dordrecht
Tickets Dordtse Feesten?
Klik hier!