Blogs, vlogs & tips

Haal de zomer in huis

Heerlijk, het is zomer. De wereld ziet er altijd net wat vrolijker uit als de zon schijnt. Mooie kleuren en heerlijke geuren. Geniet nog meer van dit warme seizoen en een zorgeloze zomerse sfeer met de volgende tips voor thuis.

Vakantie was nog nooit zo dichtbij

Pluk een weelderig boeket

Op nog geen kwartier fietsen vanuit de binnenstad ligt de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dit natuurgebied heeft een uitgebreid wandel- en fietsenpadennetwerk. Een geweldige plek om op een zomerse dag naartoe te gaan. Als je er dan toch bent, vergeet dan niet om het Oogstpark te bezoeken voor een drankje met wat lekkers to go en een mooi zelf geplukt weelderig boeket bloemen. Het plukparadijs is open op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11.00 17.00 uur. In juli en augustus staan de bloemen volop in bloei en kunnen bezoekers voor slechts € 6,95 gaan struinen. De prachtigste boeketten zelf samenstellen? Doen natuurlijk en geniet nog dagenlang van de kleuren en geuren. Alle inkomsten van het Oogstpark gaan naar het onderhoud van het terrein.

Meer Oogstpark

38 smaken Italiaans ijs

Wat is er heerlijker op een warme zonnige dag dan een heerlijk fris ambachtelijk bereid Italiaans ijsje? Precies, en wat een keuze bij La Venezia, de oudste nog bestaande ijssalon van Dordrecht. Maar liefst 38 smaken biedt eigenaar en ijsmaker Paolo Gervasio aan in zijn gezellige en iconische salon aan de Vest met terras aan het water. Al het ijs wordt met liefde volgens origineel Italiaans recept achterin de winkel gemaakt. Heb je op een zomerse dag visite? Verras ze door een paar familiebakken Italiaans ijs te halen. Snel rijden om smelten te voorkomen. De ijsmaker adviseert bij erg warm weer een fruitsmaak. Bloedsinaasappel, appel, meloen, passievrucht, banaan, en zo kan hij nog wel even doorgaan. Malaga en pistache doen het ook altijd goed. En wisten we dat ook de verse crêpes en wafels goed mee te nemen zijn en heerlijk combineren met het ijs?

Meer La Venezia

Proosten met een zomerse gin-tonic

Tips voor feestelijke zomerse drankjes op het eigen tuin- of balkonterras schudt Aileen Bogaarts van Rutte moeiteloos uit haar mouw. “Een verkoelende gin-tonic met de prijswinnende Dutch Dry Gin. Of de zomertip die buiten op het bord staat: de Old Tom Genever (recept uit 1918 van Anton Rutte) met Fever Tree Clementine Tonic (een frisse tonic met mandarijn).” Speciaal voor de zomer biedt de distilleerderij mooie actiepakketjes gin en genever aan in combinatie met verschillende smaken tonic en ook ginger ale. Dit jaar is een jubileumjaar, Rutte bestaat 150 jaar en maakte voor deze gelegenheid de Old Simon Jubilee. De moutwijn van deze unieke Old Simon Genever heeft vijf jaar op vaten gelegen en heeft bovendien extra notenextract. Liefhebbers van deze jubileumeditie moeten nog heel even geduld hebben. De eerste batches waren in sneltreinvaart uitverkocht. In september volgt de laatste batch en dan is het ook echt op. Maar gelukkig hebben we de overige gins en genevers nog. Overigens ook ideaal voor een zomerse cocktail. Proost: op de zomer!

Meer Distilleerderij Rutte

Nog meer zomertips

Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023
winkelen voorjaar dames Grotekerksbuurt Dordrecht
Blogs
Nieuws

Fris en fruitig de lente in

05 mei 2023
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

UIT in de stad

01 mei 2023
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Kids

Koningsdag

19 april 2023
Dordt Vlogt Nieuws uit de Stad 2 Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #15

13 april 2023