DOK Bar & Bites eten drinken terras zomer stel Dordrecht
Inspiratie & tips

Hét zomerdrankje van 2023: 3 tips van Dordtse horeca

De zomer biedt de perfecte aanleiding om een terrasje te pakken. Mét een verfrissend drankje uiteraard! Drie Dordtse horeca ondernemers geven een inkijkje in dé zomerdrankjes van 2023.

Doe je een drankje met ons mee?

Zonder alcohol: een mocktail!

Een mocktail is hét zomerdrankje van 2023, vertelt Danielle Vol van vegan bar-restaurant Rebel Rebel. Ofwel cocktails zonder alcohol, wel met een zomerse look en dito smaak. “Mocktails worden steeds populairder. Mensen kiezen bewust voor minder alcohol. Maar aan de andere kant doet cider het ook goed in de zomer. Gasten vinden het fijn om met een mooi uitziend drankje op het terras te zitten.” Bij Rebel Rebel stonden eerst nog niet veel mocktails op de kaart, maar nu gaan Danielle en haar collega’s helemaal los, met zelfbedachte mocktails. Bijvoorbeeld The Thin White Duke met ginger ale, limoen, munt en ijs. Of The Goblin King met kombucha, limoen, gember, sinaasappel en ijs. Ook de Soof limonade mocktail met munt, blauwe bessen en ijs of juist met gember, wortel en ijs doet het goed.

Rebel Rebel, Houttuinen 32
Reber Rebel eten drinken terras kinderen hond Nieuwe Haven zomer Dordrecht

Spritz, in allerlei varianten

Als het gaat om hét zomerdrankje van dit jaar, staat volgens Peter de Leeuw van DOK Bar & Bites de Spritz onbetwist op nummer één. Daar is erg veel vraag naar, merkt de ondernemer. “We kennen inmiddels allemaal de Aperol-Spritz, maar we zien steeds meer belangstelling voor de varianten: een mix van sodawater en cava en dan nog een lekker smaakje erbij. Deze zomer gaan die varianten van Spritz het goed doen. Want die zware cocktails kennen we nu wel! Wij hebben bijvoorbeeld een mango-peper-Spritz op de kaart staan, net als een Limoncello-Spritz. Frisse, sprankelende drankjes die luchtig zijn en die we leuk aankleden. Daar houden mensen van!”

DOK Bar & Bites, Spuiboulevard 97E

 

DOK Bar & Bites eten drinken terras zomer stel Dordrecht

Verfrissende dorstlesser: groene ijsthee

Özgur Özen van Eetcafé Babylon weet één ding zeker: bezoekers van zijn horecagelegenheid gaan deze zomer massaal voor een verfrissende huisgemaakte groene ijsthee. De groene ijsthee is een echte dorstlesser en wordt daarom veel besteld bij Babylon. Wie liever een alcoholisch drankje pakt in dit zomerseizoen, kiest vaak voor een cocktail, vertelt Özgur. Zoals een Mojito: een frisse, zomerse, Cubaanse cocktail met rum, limoen en munt. Er is een uitgebreide cocktailkaart bij Babylon, dus dat treft. En wil je een speciaalbiertje, dan valt dit volgens Özgur zeker ook nog onder de populaire zomerdrankjes.

Eetcafé Babylon, Voorstraat 293
Babylon cocktail zomer drinken Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024