DOK Bar & Bites eten drinken terras zomer stel Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Hét zomerdrankje van 2023: 3 tips van Dordtse horeca

De zomer biedt de perfecte aanleiding om een terrasje te pakken. Mét een verfrissend drankje uiteraard! Drie Dordtse horeca ondernemers geven een inkijkje in dé zomerdrankjes van 2023.

Doe je een drankje met ons mee?

Zonder alcohol: een mocktail!

Een mocktail is hét zomerdrankje van 2023, vertelt Danielle Vol van vegan bar-restaurant Rebel Rebel. Ofwel cocktails zonder alcohol, wel met een zomerse look en dito smaak. “Mocktails worden steeds populairder. Mensen kiezen bewust voor minder alcohol. Maar aan de andere kant doet cider het ook goed in de zomer. Gasten vinden het fijn om met een mooi uitziend drankje op het terras te zitten.” Bij Rebel Rebel stonden eerst nog niet veel mocktails op de kaart, maar nu gaan Danielle en haar collega’s helemaal los, met zelfbedachte mocktails. Bijvoorbeeld The Thin White Duke met ginger ale, limoen, munt en ijs. Of The Goblin King met kombucha, limoen, gember, sinaasappel en ijs. Ook de Soof limonade mocktail met munt, blauwe bessen en ijs of juist met gember, wortel en ijs doet het goed.

Rebel Rebel, Houttuinen 32
Reber Rebel eten drinken terras kinderen hond Nieuwe Haven zomer Dordrecht

Spritz, in allerlei varianten

Als het gaat om hét zomerdrankje van dit jaar, staat volgens Peter de Leeuw van DOK Bar & Bites de Spritz onbetwist op nummer één. Daar is erg veel vraag naar, merkt de ondernemer. “We kennen inmiddels allemaal de Aperol-Spritz, maar we zien steeds meer belangstelling voor de varianten: een mix van sodawater en cava en dan nog een lekker smaakje erbij. Deze zomer gaan die varianten van Spritz het goed doen. Want die zware cocktails kennen we nu wel! Wij hebben bijvoorbeeld een mango-peper-Spritz op de kaart staan, net als een Limoncello-Spritz. Frisse, sprankelende drankjes die luchtig zijn en die we leuk aankleden. Daar houden mensen van!”

DOK Bar & Bites, Spuiboulevard 97E

 

DOK Bar & Bites eten drinken terras zomer stel Dordrecht

Verfrissende dorstlesser: groene ijsthee

Özgur Özen van Eetcafé Babylon weet één ding zeker: bezoekers van zijn horecagelegenheid gaan deze zomer massaal voor een verfrissende huisgemaakte groene ijsthee. De groene ijsthee is een echte dorstlesser en wordt daarom veel besteld bij Babylon. Wie liever een alcoholisch drankje pakt in dit zomerseizoen, kiest vaak voor een cocktail, vertelt Özgur. Zoals een Mojito: een frisse, zomerse, Cubaanse cocktail met rum, limoen en munt. Er is een uitgebreide cocktailkaart bij Babylon, dus dat treft. En wil je een speciaalbiertje, dan valt dit volgens Özgur zeker ook nog onder de populaire zomerdrankjes.

Eetcafé Babylon, Voorstraat 293
Babylon cocktail zomer drinken Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
De Elzen speelbos kinderen gezin natuur Dordrecht (2)
Blogs
Nieuws
Voor kids

Voorjaarsvakantie in Dordrecht

15 februari 2024
Huiswaard - wandelaars - Nationaal Park de Biesbosch
Blogs

Maak een frisse winterwandeling

06 februari 2024
Blogs
Nieuws
Voor kids

Trek je agenda maar

01 februari 2024
Blogs

VVV Dordrecht: voor toeristen én bezoekers

30 januari 2024
Het Water Komt Podwalk Dordrecht
Blogs

Podwalk - Het Water Komt

26 januari 2024